Love your weirdness – Humor

1. love your weirdness - humor

Smaken verschillen, dat is ook zichtbaar wanneer het gaat om humor. 
Mijn humor heeft een hoog poep-gehalte. Ik ben een schijtwijf, letterlijk. Ik praat over poep, blog over poep en heb vreemde poepmomenten.
Ik kan in een deuk liggen om een scheet, wat ik geen slechte eigenschap vind. Lachen is gezond, zelfs om een scheet. 

Humor is voor mij belangrijk. Het heeft mij door het leven heen geloodst en helpt om zware momenten draagbaar te maken. 
Niet alles is grappig, maar in veel onderwerpen kan in humor zien. Niet altijd op het moment zelf, maar achteraf. Zoals mijn angst en paniek, wat een hel kan zijn om mee te leven, maar wat dankzij mijn humor weer iets luchtiger wordt. 
Humor is voor mij ook een verdedigingsmechanisme. Wanneer iemand te dicht bij een pijnpunt komt, waar ik niks mee kan of wil, maak ik stomme grappen. Het leidt af en ik lach liever dan dat ik huil. 

Als awkward weirdo kom ik regelmatig in situaties terecht die ik zelf hilarisch vind, in gezelschap, maar ook in mijn up. 
Mijn innerlijke tegenstellingen 
Hersie en Rebelletje, of mijn hersenpan an sich, horen eigenlijk op een podium thuis. Ze zijn altijd aanwezig en bemoeien zich met alles. Doordat ik visueel ingesteld ben worden veel dingen instant-komisch, zoals mijn eigen gedachten. 
Ik lach het hardst om mezelf, wellicht een tikkeltje narcistisch, maar het maakt mijn leven echt leuker. Dit betekent overigens niet dat ik standaard met een glimlach wakker word als een blij ei door het leven ga. Ik ben in de ochtend een monster en mijn
stemming kan soms sneller veranderen dan het Nederlandse weer. 

Het leven is helaas niet makkelijk en ik heb het vermogen om het extra lastig voor mezelf te maken. Mijn weirdo kant zie ik hierdoor als een geschenk. Het is in staat om even de zwaarte eraf te halen. En ik krijg gewoon rare dingen voor elkaar die freaking komisch zijn. 
Tweemaal 
vast zitten in een jas, mezelf op zuigen met een stofzuiger. Ik kan er alleen maar om lachen. Net als de ietwat schaamtevolle herinnering aan de keer dat onze buurman over de schutting hing om iets te vragen.
Het was middenin een hittegolf. Ik had net een douche genomen en zat in mijn blote reet op de bank uit te puffen. De manier waarop ik zat was niet bepaald elegant te noemen, waardoor de man zo ongeveer zicht had op mijn eierstokken. Ik heb geen idee of hij therapie nodig had om er bovenop te komen, maar sindsdien heeft hij niet meer over de schutting gehangen.

Mijn vreemdste actie was de keer dat ik middenin de nacht met enorme dorst wakker werd. In mijn slaap heb ik een plant van mijn nachtkastje gepakt, in de veronderstelling dat het een glas water was, denk ik. Ik werd wakker toen mijn mond de plantenpot raakte en ik aarde over mezelf en het bed heen strooide.
In eerste instantie schrok ik me rot, maar toen ik eenmaal besefte wat ik had gedaan kwam ik niet meer bij van het lachen. Dit was echt freaking weird! 
Om mijn plant te beschermen heb ik hem daarna maar een ander plekje gegeven. En ik dacht dat mijn man gevaarlijk was in de nacht. 🤣

CW – Supernatural

Nu zijn dit gebeurtenissen die makkelijk na te vertellen zijn, dat is iets anders wanneer het om mijn gedachten gaat. 
Niet iedereen begrijpt of deelt mijn humor, wat mijn weirdness soms als een uitdaging ziet. (Een soort zelfsabotage, wat vaker tevoorschijn komt. 🙈)
Het maakt niet uit of ik in het bijzijn ben van één of meerdere personen, wanneer mijn weirdness eruit wil komt het eruit.  
Zo was ik onlangs op een verjaardag waar de gesprekken voornamelijk over zwangerschappen en kinderen ging. Een onderwerp waar ik al even mee struggle. 
Mijn weirdness probeerde me te laten lachen en kwam op het idee om een poep-shoot te doen. Een soort bevallings-fotoshoot, maar dan iets ranziger.

Ik wilde ieder stadium van mijn poep vastleggen. Vanaf het moment dat mijn darmen aangeven dat ze geleegd willen worden tot de ring of fire.
Ik heb vaginaal geen idee wat de ring of fire inhoudt, maar ik heb wel eens een drol gehad die mijn aars bijna uit elkaar scheurde, dat was ook niet fijn. 
De poepshoot wordt uiteindelijk afgesloten met foto’s van de happy ‘ouders’ met een drol op hun ontblote bovenlichaam.
Toen ik dit vertelde was ik helaas de enige die dit idee hilarisch vond. Manlief was vooral angstig dat ik het echt van plan was, maar hij wist dat ik voornamelijk mijn gevoelens probeerde te onderdrukken. Gevoelens die ik op dat moment niet wilde uiten. 

Dat er niet gelachen wordt om iets wat ik hilarisch vind gebeurt vaker. Het geeft me soms een schaamtegevoel, maar laat me tegelijkertijd ook harder lachen. 
Soms ben ik gewoon op dreef, dan is mijn brein zo euforisch dat het niet te stoppen is. Zoals de keer dat mijn man bezig was met de website van een fietsenverhuurbedrijf en mij een vraag stelde. Een vraag waar hij uiteindelijk spijt van heeft gekregen. ‘Welke vragen kunnen gesteld worden aan een fietsenverhuurder?’
Mijn brein kwam uiteraard met weirdo shit aanzetten:
‘Mag ik mijn eigen trappers meenemen?’
‘Mag ik eerst kennismaken met de fiets?’
‘Hebben jullie ook genderneutrale fietsen?’
‘Hebben jullie een Harrold fiets?’

Ik kreeg meteen geniale ideeën, al zijn de meningen daarover verdeeld. 😂
Eén van de ideeën was om iedere fiets een naam en persoonlijkheid te geven. Hoe leuk wordt marketing dan? 
🚲 Dit is onze Frits! Frits maakt graag lange ritjes met je in de natuur. 
🚲 Test je uithoudingsvermogen met Anna!
En je kunt iedere week een andere fiets in het zonnetje zetten op social media.
🚲 Willem is weer helemaal oke na zijn zadeltransplantatie! (uiteraard met een foto van een fiets waarvan het zadel in verband gewikkeld is.)

Ik vind dit komisch, maar de laatste persoon die ik dit vertelde begreep er geen reet van of vond het totaal niet grappig. 
Het liet mij deels aan mezelf twijfelen, maar het liet me voornamelijk kneiterhard lachen. 
Misschien vind niet iedereen dit grappig, dat kan, ik vind ook niet alles grappig, maar ik vind wel dat er meer gelachen mag worden.
De wereld is grauw geworden, zuur. Een flinke dosis lol kan helpen, al is het maar even en al is het om een scheet. 😉

Mocht er een fietsenverhuur of ander bedrijf interesse hebben in mijn ideeën.. 
Please neem contact met me op! 😜

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *