hersenpan

Netflix – Grace & Frankie

Het werd weer eens tijd voor een hersenspinsel en om het in de naam te houden is mijn hersenpan, of te wel Hersie aan de beurt.
Ze is al eens besproken samen met Rebelletje, maar Hersie verdient ook een eigen post.

Hersie is namelijk een apart geval, ze is altijd bezig en staat nooit stil.
Ze bedenkt de meest vage dingen, bekritiseert alles wat ik doe en vooral in bed houdt ze me bezig. Zijn het geen schaamtevolle herinneringen van jaren geleden, of spontaan geniale ideeën, dan heb ik wel de meest bizarre dromen.

Ik heb een grote fantasie. Ik ben een dromer en ik vind het heerlijk om soms even weg te kruipen uit de realiteit.
Mijn concentratie is wel een puntje waar ik altijd op moet letten, ik ben behoorlijk snel afgeleid wat in sommige situaties lastig is, maar in andere weer heel grappig.
Eigenlijk maak ik het mezelf moeilijk om mezelf schriftelijk uit te leggen, sommige dingen kun je beter zien.
Misschien is het een idee om een cameraploeg een weekje met me mee te laten lopen en dan Hersie het woord te laten doen.

Ik besta dus voornamelijk uit vage denkwijzen en ideeën.
Zo kan ik mezelf tijdens gesprekken spontaan afvragen of we allemaal wel echt zijn, misschien zit ik wel in een ruimte met zachte witte muren een gesprek met ‘mezelf’ te voeren en is iedereen onderdeel van mijn fantasie. Waarbij ik dus denk dat ik mijn leven leid, maar eigenlijk in een wereld in mijn hoofd woon.

Enkele van mijn uitvoerbare ideeën heb ik al eens benoemd in Verjaardagen en Freaky date, maar Hersie heeft nog een boekwerk aan andere dingen liggen. Wat altijd handig is om achter de hand te houden, voor een boek of een saaie zondag.

hersenpan

CW – Supernatural

Stiltes daar kan Hersie niet zo goed tegen en als ik mezelf al gek gemaakt heb met diverse herinneringen komt ze vervolgens ook nog eens op de proppen met nieuwe vragen op mijn al oneindig lange lijst. Vragen die niet bepaald zinvol zijn en waar mogelijk niemand antwoorden op heeft, gezien ze nogal weird zijn.

Wat als de maan ontploft?
Als je borsten op je rug hebt, hoe slaap je dan?
Zijn er kloons van mij gemaakt en weten zij van mijn bestaan?
Wat als ons hele leven een show is? Een beetje zoals The Truman Show, wat gebeurt er als we achter de waarheid komen?
Zou ik kunnen overleven als laatste aardbewoner?
Hoe zou een halfmens-halfolifant eruit zien? Een mens met de kont van een olifant, of een mens met een slurf?
Als ik nu leef, wat is een droom dan? Of is mijn droom eigenlijk mijn leven en is mijn leven mijn droom?

Daarnaast is Hersie altijd een strijd aan het voeren met Rebelletje. Mij vragen om mezelf te gedragen is dan ook vragen om problemen.
Ik ben zeer zelfbewust, elke beweging die ik maak wordt door Hersie in twijfel genomen, geanalyseerd en bekritiseert.
Rebelletje daarentegen, raast ondertussen impulsief door mijn hoofd en laat mij dingen doen waar Hersie vervolgens therapie voor nodig heeft om weer van bij te komen.

Dansen is zo’n voorbeeld. Ik vind het heerlijk, maar ik ben er niet zo goed in. Rebelletje heeft daar lak aan, die laat mij de dansvloer opspringen en mezelf uitleven. Hersie is het daar niet mee eens, maar praten heeft geen zin, Rebelletje zingt namelijk luidkeels mee met de muziek in mijn hoofd, letterlijk. Hersie gebruikt daarom andere manieren om mijn aandacht te trekken, zoals opeens mijn focus verplaatsen naar bepaalde lichaamsdelen, waardoor ik spontaan niet meer weet wat ik met ze aan moet. Mijn armen die dan tien keer langer uitzien en aanvoelen als pudding, bijvoorbeeld. Dansen wordt dan echt heel raar.

Mocht je me dus ooit überweird zien doen, de kans is dan groot dat Hersie aan het werk is, met of zonder Rebelletje.
Ze mogen me allebei soms dwars zitten, maar tegelijkertijd ben ik ze ook heel dankbaar. Dankzij hun samenwerking met mijn fantasie krijg ik het wel voor elkaar om überhaupt iets te kunnen schrijven.

hersenpan

Share Button
Intelligentie
Open mind