Hersie – Welkom in mijn hersenpan

1. Hersie

Ik kan deze hele site vullen met mijn levendige hersenpan en tegenstander Rebelletje, die al eens besproken is.
Om even een voorbeeld te geven van Hersie, mijn hoofd. Stel je een gebouw voor met tientallen kamers en in iedere kamer staan meerdere tv’s aan, allen op een andere zender. Iedere zender wil graag aandacht, wat zo goed als onmogelijk is, net als een goede focus. 
Hersie is een apart geval, ze is altijd bezig en staat nooit stil. Ze bedenkt de meest vage dingen, bekritiseert alles wat ik doe en vooral in bed houdt ze me bezig.
Zijn het geen schaamtevolle herinneringen van jaren geleden of spontaan geniale ideeën, dan heb ik wel de meest bizarre dromen.

Ik ben een dromer met een grote fantasie. Het is heerlijk om soms even weg te kruipen uit de realiteit.
Mijn concentratie is een puntje waar ik altijd op moet letten. Ik ben behoorlijk snel afgeleid wat lastig is, maar wat ook grappig kan zijn.
Eigenlijk maak ik het mezelf moeilijk om mezelf schriftelijk uit te leggen, sommige dingen kun je beter zien. Misschien is het een idee om een cameraploeg een weekje met me mee te laten lopen en dan Hersie het woord te laten doen.

Dankzij Hersie besta ik dus voornamelijk uit vage denkwijzen en ideeën. Zo kan ik mezelf tijdens gesprekken spontaan afvragen of we allemaal wel echt zijn. Misschien zit ik wel in een ruimte met zachte witte muren een gesprek met ‘mezelf’ te voeren en is iedereen onderdeel van mijn fantasie.
Dan denk ik dus dat ik mijn leven leid, maar eigenlijk leeft iedereen in een wereld in mijn hoofd. Snap je het nog?
Een paar uitvoerbare weirdo ideeën heb ik al eens benoemd in Verjaardagen en Freaky date, maar Hersie heeft nog een boekwerk aan andere dingen liggen.
Altijd handig om achter de hand te houden, voor een boek of een saaie zondag. 😉

hersenpan
CW – Supernatural

Stiltes is iets waar Hersie niet van houdt, dat geeft haar de kans om me gek te maken met vreemde herinneringen of bizarre vragen.
Vragen die niet bepaald zinvol te noemen zijn. Wat als de maan ontploft? Als je borsten op je rug hebt, hoe slaap je dan? Zijn er kloons van mij gemaakt en weten zij van mijn bestaan? Wat als ons hele leven een show is? Een beetje zoals The Truman Show, wat gebeurt er als we achter de waarheid komen?
Zou ik kunnen overleven als laatste aardbewoner? Hoe zou een halfmens-halfolifant eruit zien? Een mens met de kont van een olifant of een mens met een slurf?
Als ik nu leef, wat is een droom dan? Of is mijn droom eigenlijk mijn leven en is mijn leven mijn droom?

Hersie houdt me dus voortdurend bezig, maar ook samen met haar tegenstander Rebelletje, die ik toch nog even moet benoemen. 
Hersie en Rebelletje zijn namelijk vaak samen de veroorzakers van mijn bijzondere gedrag. 
Ik ben zeer zelfbewust, alles wat ik doe en iedere beweging die ik maak wordt door Hersie in twijfel genomen, geanalyseerd en bekritiseert.
Rebelletje daarentegen, raast ondertussen impulsief door mijn hoofd en laat mij dingen doen waar Hersie vervolgens therapie voor nodig heeft om weer van bij te komen. Mij vragen om mezelf te gedragen is dan ook vragen om problemen.

Dansen is zo’n voorbeeld. Ik vind het heerlijk, maar ik ben er niet zo goed in. Rebelletje heeft daar lak aan, zij laat mij de dansvloer opspringen en mezelf uitleven. Hersie is het daar niet mee eens, maar praten heeft geen zin. Rebelletje danst en zingt luidkeels mee met de muziek en negeert haar.
Daarom gebruikt Hersie andere manieren om mijn aandacht te trekken, zoals mijn focus verplaatsen naar bepaalde lichaamsdelen, waardoor ik spontaan niet meer weet wat ik met ze aan moet. Mijn armen die er dan opeens tien keer langer uitzien en aanvoelen als pudding, bijvoorbeeld. Dansen wordt dan echt heel raar.
Hoewel ik zonder dans ook raar ben. 😂

Hersie en Rebelletje ze maken mijn leven soms lastig,
maar ze maken
mij ook mij en daar ben ik ze dankbaar voor. 😊

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *