Wereld waanzin

1. Waanzin

Waar ik het nu over wil hebben heb ik lang proberen tegen te houden, maar gezien ik zelfs mijn poepverhalen deel kan dit niet achterblijven. 
Als eerst wil ik duidelijk benoemen dat ik niemand persoonlijk wil aanvallen. Ik wil ook niet bijdragen aan alle haat en verdeeldheid, maar er is één zin die daar al automatisch verandering in brengt. Ik ben niet gevaccineerd. 
Zodra ik dit vertel merk ik dat ik meteen in een hokje geduwd word, bewust of onbewust. 

In een blog van bijna een jaar geleden sprak ik uit dat ik kritisch was over de hele pandemie, maar tegelijkertijd was ik misschien ook wat naïef, afwachtend vooral. Momenteel is mijn kijk veranderd en zijn mijn zorgen toegenomen, vooral naar onze regering. 
Hoe kan een demissionair kabinet nog steeds zoveel te zeggen hebben? En waarom is er nog steeds geen nieuw kabinet gevormd?
Een regering hoort er voor het volk te zijn, althans dat dacht ik altijd. Onze regering lijkt voornamelijk het volk tegen elkaar op te stoken.
Ik heb niet het gevoel dat zij het beste met mij of de rest van Nederland voorhebben. De vaccinaties worden gepusht en dat schiet bij velen in het verkeerde keelgat, zo ook bij mij. 

Ik ben geen viroloog, immunoloog of wat voor loog dan ook, maar ik kan wel enigszins nadenken. 
Bijna negentig procent van de Nederlandse bevolking is gevaccineerd en de cijfers lopen nog steeds op. De ongevaccineerden krijgen hier de schuld van. Maar wat als de tien procent ongevaccineerden een geldige reden zouden hebben om niet gevaccineerd te worden, zoals een lichamelijke aandoening, bijvoorbeeld? Krijgen zij dan nog steeds de schuld? En hoe zit het met mensen die immuun zijn? Waarom zouden zij zich laten vaccineren? 
De cijfers zijn na negentig procent gevaccineerden niet geslonken. Gevaccineerden kunnen overigens nog steeds ziek worden, anderen besmetten en moeten zich nog steeds aan alle regels houden. Waarom zou ik mezelf dan in hemelsnaam willen laten vaccineren?  

Ik ben geen antivaxer, wat automatisch gedacht wordt wanneer ik laat weten het vaccin niet te willen. Ik heb zelfs de aanbevolen reisvaccinaties laten zetten, maar dit vaccin, wat ik net als de griepprik niet nodig vind, zit nog middenin een testfase waar ik mijn lichaam niet aan bloot ga stellen.  
Ik probeer juist zoveel mogelijk bij chemische middelen vandaan te blijven en mijn lichaam te verzorgen met de gezonde voeding en beweging. 
Waarom wordt daar niet meer aandacht aan besteedt? Ons immuunsysteem lijdt onder de stress en de overdosis aan desinfectiemiddelen, waardoor we juist vatbaarder worden voor virussen. 

De crisis duurt nu al bijna twee jaar en de grootste ellende is ontstaan door alle maatregelen. Diverse sectoren worden gestraft, zoals de horeca en sportscholen, plaatsen waar goed op hygiëne gelet wordt. In winkels, waar hygiëne vaak ver te zoeken is en iedereen random aan alle producten kan likken, mogen we met hele groepen zonder moeite naar binnen.
Openingstijden aanpassen zorgt voor meer drukte op andere tijden. En dit moet helpen om besmettingen te voorkomen? 

De mondkapjes maatregel, ook een beladen onderwerp. In mijn ogen maken ze enkel verschil in de vorm van vervuiling en polarisatie. 
Wanneer ze niet gedragen worden kun je rekenen op boze blikken en commentaar, zonder de reden te weten. 
Als jij gelooft dat een mondkap werkt, dan hoef je je geen zorgen te maken om iemand die geen mondkap draagt. 
Of zijn deze mensen ook bang voor hangtieten wanneer ik geen beha draag? 

CW – Supernatural

Mensen die geen mondkap dragen worden automatisch gezien als rebellen, mensen die zich niet aan de regels houden. 
Ik kan inderdaad rebels zijn, vooral wanneer het gaat om mijn gezondheid. Hoe ver moeten we gaan? Als we vanaf volgende week allemaal met een kale kop moeten rondlopen, omdat een mutatie het voorzien heeft op hoofdhaar, gaat iedereen zijn kop dan scheren? 
In hoeverre laat jij je vertellen wat je wel en niet mag doen met je eigen lichaam? Abortus is ook zo’n onderwerp van discussie.  

‘We doen het voor elkaar’ vind ik bullshit. Hebben we dit ooit gehoord bij de griepprik? 
Naast covid zijn er zoveel meer dingen die een bedreiging vormen voor onze gezondheid. Roken, fastfood, drugs, ontbossing, pesticiden, fabrieken met chemische uitstoot. Waarom wordt dat al jaren gedoogd? Waarom wordt daar niks aan gedaan?
Net als de zorg, wat niet overspoeld is door covid. De zorg is onderbezet door bezuinigingen. 
Het is verschrikkelijk dat operaties en behandelingen uitgesteld worden, maar dat kun je niet afschuiven op de ongevaccineerden.
Als we een schuldige aan moeten wijzen dan is dat onze freaking regering. Er zijn miljarden gestopt in coronamaatregelen als teststraten, vaccinaties en andere onzinnige dingen. Waar blijft het geld voor de zorg?

Dit gegeven heeft ervoor gezorgd dat mijn matige vertrouwen veranderd is in compleet wantrouwen.  
Dat wantrouwen wordt niet alleen veroorzaakt door onze regering, ook de rest van de wereld geeft me vraagtekens. 
Sinds covid lijkt de hele wereld opeens te kunnen samenwerken, landen waar al jaren oorlog tussen dreigde konden opeens met elkaar om de tafel zitten. 
Wat natuurrampen en vluchtelingencrisis en vele andere drama’s niet voor elkaar kregen lukte covid wel. 
Landen waar de regering nooit heeft omgekeken naar het volk, waar leefomstandigheden verschrikkelijk genoemd mogen worden, landen waar mensen sterven omdat zij medische behandelingen niet kunnen betalen, verplichten nu hun volk om een gratis middel te nemen tegen een virus.
En dit is niet vreemd?

Ik weet niet wat er precies gaande is, maar ik weet wel dat er iets niet klopt. We leven in een angstcultuur, mede mogelijk gemaakt door de media. 
We horen alleen de horror verhalen over covid, zodat de angst er lekker inblijft. Er zullen ook genoeg horror verhalen over de gewone griep bestaan, maar die hoor je niet. Kranten, social media en zelfs gesprekken, de focus ligt alleen maar bij angst en verdoemenis. Covid, The great reset, klimaatverwoesting, astroïdes, zonnevlammen en veel meer. Ik heb van nature al een overschot aan angsten die alleen maar zijn toegenomen.
Wat doe ik met mijn leven? De wereld staat in de fik en ik schrijf een boek, alsof de wereld daar iets aan heeft.  

Ik ben bang voor het vaccin, de verplichting vooral, maar ik ben ook bang voor de consequenties wanneer ik nee blijf zeggen. 
Dit zijn belachelijke angsten die er eigenlijk niet horen te zijn. Er zijn meer gevaren, grotere gevaren dan covid, wat de aandacht allang niet meer verdient.
Covid zal, net als de griep, in onze leven blijven. Er zullen wel meerdere virussen ons pad gaan kruizen, dat is nu eenmaal de natuur. 
We kunnen daar tegen strijden en alles kapot mee maken, wat nu gebeurt, of accepteren dat het er is en juist goed voor onszelf blijven zorgen.

Door de digitale wereld staan wij steeds minder in contact met de natuur, we lijken te vergeten dat wij daar onderdeel van zijn. 
We horen samen te werken met de natuur, een perfect systeem waar de mensheid geen respect meer voor heeft en dat heeft gevolgen. 
Grootheidswaanzin en hebzucht is de grootste smet op de mensheid. Samenwerken kunnen we nog maar nauwelijks, omdat er al zoveel verdeling heerst.
De verdeling is nu alleen maar erger geworden en het enige wat ik kan zeggen is: Blijf bij jezelf. 

Als jij oke bent met het vaccin is dat prima, wil jij het niet, dan is dat ook prima. Wij zijn baas over ons eigen lichaam en niemand mag ons die macht ontnemen. Regels zijn nodig, dat begrijp ik, maar wat nu gebeurt kan niet en mag niet!
Hoe we deze waanzin stoppen? Geen idee. Acuut stoppen met testen en de QR-app verwijderen lijkt me het beste, maar ik begrijp ook dat mensen bang zijn voor de consequenties wanneer zij dat doen. 
Het ontvolgen/negeren van platforms die angst kweken en bijdragen aan alle verdeling kunnen we wel doen.
We moeten juist verenigen, de gevaccineerden én ongevaccineerden, op een vredelievende manier.  

Ik ben tegen uitsluiting. Ik sluit niemand buiten, bij mij is iedereen welkom. 💗

Ps. Als ik de mogelijkheid krijg koop ik een eiland en zet ik een eigen gemeenschap op.
Proudweirdo – Island, waar mensen zichzelf mogen zijn en in vrede kunnen samenleven. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

4 reacties

  1. Mooi verwoord! Ik vind hoe het nu gaat nergens op slaan. Ja , ik ben gevaccineerd , omdat er dan andere regels zijn waar je voordeel van hebt . Niet omdat ik bang ben voor covid, ben ik nooit geweest. Wanneer gaat de aanpak van dit alles veranderen? Pfff.. duurt lang

  2. Thanks, Chris! Mij maakt het niet uit of iemand wel of niet gevaccineerd is, dat is een persoonlijke keuze die niemand anders aangaat. ;)
    Het is inderdaad raar allemaal. Ik probeer positief te blijven, maar dat is soms verdraaid lastig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *