Groepsverschuttingen

1. Groepsverschuttingen

Ik ben een teamplayer, maar werk het liefst in mijn eentje. Voornamelijk omdat ik mezelf in groepsverband binnen een paar seconden neer kan zetten als groepsidioot. In de meeste gevallen doe ik dat niet eens expres.
Jaren geleden, toen mijn jeugd nog zichtbaar was, hoopte ik stiekem op een modellen carrière, wat duidelijk nooit gelukt is.
Ik heb mezelf nooit bijzonder knap gevonden, maar ik durf wel te zeggen dat ik veel verschillende koppen heb. Iedere haarkleur en elk kapsel stond me, waardoor ik gemakkelijk verbouwd kon worden. Daarnaast worden de meest gave foto’s gecreëerd door de fotograaf en niet het model.

Ik ben ooit van straat geplukt en daarna volgden diverse castingbureaus en fotoshoots. Van vage fotografen, waar op de foto’s duidelijk te zien was dat ik me niet op mijn gemak voelde, tot fotografen waar een shoot een feestje was. Zoals een shoot in Brussel, waar tien fotografen uit heel Europa aan meewerkten.
De shoot werd gehouden in een super gaaf gebouw. Tour & Taxis.
Na een korte kennismaking verdween ik naar het toilet. Bij terugkomst werd ik verrast door het aanzien van een lege hal. De groep was verdwenen en ik had geen idee waar naar toe.

Het gebouw was behoorlijk groot, het duurde dan ook even voordat ik de groep vond in een ruimte die afgesloten was met een glazen wand.
Met alle ogen op me gericht werd ik uiteraard zenuwachtig en het duurde even voordat ik de deur vond, die ik vervolgens niet geopend kreeg.
Ik stond een beetje kneuzig aan de deur te trekken die ik met een duw gemakkelijk had kunnen openen. Hier kwam ik pas achter nadat iemand de deur voor me kwam openen en de rest van de groep lachend toekeek. (Schaam..)
Bizar genoeg zijn de foto’s van die shoot heel gaaf geworden.

Omdat ik nu toch open ben over mijn wanna-be-model-periode, het volgende is wel heel gênant te noemen.
Via mijn castingbureau kreeg ik de kans om voor de titel Miss Nederland te gaan, de voorrondes althans.
Achteraf vraag ik me af hoe ik ooit heb kunnen denken dat ik daarvoor geschikt zou zijn?
Het is dan ook niet zo vreemd dat ik niet ver ben gekomen, het ging gruwelijk mis en ik sta er niet van te kijken als ik daarna op een zwarte lijst ben geplaatst.

De voorrondes werden gehouden in een Holland Casino in Amsterdam, wat bezaaid was met hysterische meiden.
Ik moest wat heen en weer huppelen over een podium, wat me zowaar zonder blessures lukte. Daarna kwam er een interview, hetgeen waar ik me zorgen over maakte en niet zonder reden.
Praten is één van mijn talenten, maar niet voor een vierkoppige jury én een camera op mijn porum.
Ik had diverse interviews met missen gekeken op YouTube, maar natuurlijk niet de juiste. In de filmpjes kwamen de meeste missen over als leeghoofdige wereldverbeteraars. De wereld verbeteren is natuurlijk alleen maar goed, maar dat leeghoofdige had ik wat moeite mee.
Wordt dat van Missen verwacht? Is het een act? Ik had geen idee, nog steeds niet overigens, maar ik wilde graag mijn eigen draai aan het interview geven.

groepsverschuttingen
CW – Supernatural

Mijn eigen draai is eerder doorgedraaid geworden. Ik weet dan ook niet meer hoe het interview exact is verlopen, maar na wat algemene vragen moest ik iets over mezelf vertellen. Rebelletje pakte haar kans om op te treden en het lukte me niet om haar te stoppen, daarom begon ik mijn praatje met de woorden:
“Ik hou van goede doelen.”
Ik hoorde het mezelf zeggen en schreeuwde in gedachten alleen maar: “WTF! WTF!”
Daarna ontstond er in mijn hoofd een soort kortsluiting. Ik kon alleen de echo van mijn eigen schreeuw horen, verder was mijn brein blanco. Het lukte me dan ook niet om het gesprek een andere kant op te sturen, of überhaupt iets zinnigs te zeggen. Ik wist het zelfs nog erger te maken.  

De jury vroeg me of ik goede doelen steunde. Ik reageerde met de snelheid van het licht en noemde een organisatie die ik nog nooit van mijn leven heb gesteund. Waarom?? Ik heb geen idee.
Het gezicht van de juryleden zei meer dan genoeg: ‘Wat is dit? Hoe komt ze hier en hoe krijgen we haar weg?’
Ik heb er vast nog meer rare dingen uitgegooid, maar die komen er alleen uit onder hypnose, dit was traumatisch genoeg.
Mijn wanna-be-model periode had hierna het einde bereikt, sommige dromen moeten dromen blijven.

Als awkward afsluiter de meest recente groepsverschutting, anders kan ik er beter een boek van maken.
Een jaartje of wat geleden werd ik door mijn werk op cursus gestuurd. Er waren geen collega’s van mijn afdeling bij, maar dat zou de pret niet drukken.
De cursus werd gegeven op een hele gave locatie, een landgoed met diverse gebouwen.
De ochtend verliep prima tot de lunch, die uitgebreid verzorgd zou worden. Voordat we de zaal uitliepen zei ik dat ik eerst nog even naar het toilet zou gaan. Ik ben normaal gesproken niet snel te missen in groepen, gezien ik behoorlijk luidruchtig ben, maar ook deze keer ging het mis, want toen ik terug kwam was iedereen weg. (Hoe vaak kan dat gebeuren?)

De zaal waarin de cursus werd gegeven was leeg en ging op slot tot na de pauze. Ik kon nog net mijn tas pakken en ben het pand maar doorgelopen, maar het leek zo goed als verlaten, zelfs bij de receptie zat niemand. (Horrordeuntje!)
Eenmaal buiten vroeg ik aan een paar voorbijgangers waar mijn groep kon zijn, maar deze mensen keken me aan alsof ik gek was.
Niet wetend wat ik moest doen heb ik het terrein een beetje afgespeurd en daarna ben ik maar richting de parkeerplaats gelopen, om in mijn auto te wachten.

Onderweg besloot ik toch nog één keer hulp te vragen. Deze keer werd ik naar een kantine gestuurd, waar ik mijn hele groep achter een stel glazen ramen zag zitten. Ze hadden mij al een keer of drie heen en weer zien lopen als een kip zonder kop, maar het drong niet tot ze door dat ik op zoek was naar hen. De pauze was ondertussen voorbij en het eten zo goed als op. Kutgroep!

Dus, het volgende groepsevenement sla ik over,
of ik film het dan kan heb ik beeldmateriaal bij mijn blog. ;)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *