1. Nachtsessies

Manlief is de rustige van ons twee, behalve in de nacht. ’s Nachts is Manlief de weirdo, wat zorgt voor een goede balans in onze relatie.
Mijn schrikreflexen staan iets te strak aangedraaid, waardoor ik van een zucht al de lucht in kan schieten.
Manlief vindt dat hilarisch en checkt regelmatig of het nog steeds werkt, soms zelfs onbewust.

Een tijd geleden werden we steeds gewekt door loeiende autoalarmen, wat nogal irritant is wanneer je lekker ligt te slapen.
Onze slaapkamer bevindt zich op de eerste verdieping aan de straatkant, wat deze keer de slechte kant was.
Toen het zoveelste alarm afging ben ik met een slaaphoofd naar beneden gelopen om te gaan plassen. Manlief is op hetzelfde moment naar zolder gelopen om uit het raam te kijken of er misschien iets te zien was. Ik heb hem niet naar boven horen lopen, dus ik nam aan dat hij nog in bed lag.

Eenmaal terug in ons warme bedje, hoorde ik opeens iemand van zolder de trap af lopen, rechtstreeks op de slaapkamer af.
Ik heb het uiteraard uitgeschreeuwd tot ik doorhad dat het Manlief was die op me af kwam lopen, dat hij dus helemaal niet naast me lag.
Ik hoef vast niet uit te leggen dat het even duurde voor we weer in slaap vielen.

Een andere keer was de droom van Manlief zo levendig dat zijn uiting dat ook was. De droom ging, volgens hem, over een gans die hem achtervolgde en bleef irriteren. Manlief was het op een gegeven moment zat en gaf de gans in zijn droom een mep. Helaas was zijn droom iets te realistisch en ik lag in de route van de gans. Ik kreeg de volle laag, een elleboog tegen mijn borst. Dit maakte me letterlijk in één klap wakker.

Slaapgewoonte
CW – Supernatural

Dan hebben we nog de keer dat ik wakker werd, omdat ik het gevoel had dat mijn duim van mijn hand af werd getrokken. Wat het geval ook bleek te zijn.
Manlief had, in zijn slaap, mijn duim vastgepakt, op een manier dat het klemmen genoemd mocht worden.
Ik heb met kracht geprobeerd om zijn hand te openen, om mijn duim weer terug te krijgen en daar werd hij wakker van.
“Wat doe je?” vroeg hij slaperig.
“Wat doe jij??” antwoordde ik terug.
Het duurde even voordat hij doorhad wat er aan de hand was en mijn duim losliet. Net op tijd voordat er letsel zou ontstaan. 😜

Het is soms gewoon levensgevaarlijk om naast mijn man te slapen. Als hij me niet laat schrikken, schopt, knijpt, krabt of mept hij me op een regelmatige basis. Daarom liggen er tegenwoordig een heleboel kussens om ons heen, omdat ik in mijn slaap ook airbag nodig heb.
Naast de nachtelijke mishandelingen liggen we ook regelmatig in een deuk, zoals de keer dat we allebei schreeuwend wakker werden.

De bewuste nacht schrok ik steeds wakker net wanneer ik bijna wegdoezelde. Manlief droomde op dat moment weer iets vreemds en gaf opeens een brul, luidkeels, en van schrik gaf ik meteen een gil terug. Zo werden we dus beiden schreeuwend wakker, verward en met een halve hartverzakking, waarna we krom hebben gelegen van het lachen.

Manlief kijkt me ook wel eens aan in zijn slaap, met open ogen zonder te knipperen. Ik ben een slechte slaper en voel het wanneer er naar me gekeken word.
Enge films zijn niet aan mij besteed, dit is eigenlijk nog een graadje erger. Vaak is het alleen zijn oogwit wat oplicht in het donker en mijn brein verzint er zelf horrordeuntjes bij. De eerste keer dat dit gebeurde waren Manlief en ik nog niet zolang samen, die nacht heb ik serieus met één oog open geslapen.

Ik vertrouw mijn man voor honderd procent met mijn leven, maar in de nacht ben ik toch wat voorzichtiger geworden. ;)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *