Slaapgewoonte

USA – Suits

Manlief is de rustige van ons twee, behalve in de nacht.
’s Nachts is Manlief de weirdo, wat zorgt voor een goede balans in onze relatie.

Mijn schrikreflexen staan iets te strak aangedraaid, waardoor ik van een zucht al de lucht in kan schieten.
Manlief vindt dat hilarisch en checkt regelmatig of het nog steeds werkt, soms zelfs onbewust.

Een tijd geleden werden we steeds gewekt door loeiende autoalarmen, wat nogal irritant is wanneer je lekker ligt te slapen.
Onze slaapkamer bevindt zich op de eerste verdieping aan de straatkant, wat deze keer de slechte kant was.
Toen het zoveelste alarm afging ben ik met een slaaphoofd naar beneden gelopen om te gaan plassen. Manlief is op hetzelfde moment naar zolder gelopen om uit het raam te kijken of er misschien iets te zien was. Ik heb hem niet naar boven horen lopen, dus ik nam aan dat hij nog in bed lag.

Eenmaal terug in ons warme bedje, hoorde ik opeens iemand van zolder de trap af lopen, rechtstreeks op de slaapkamer af.
Ik heb het uiteraard uitgeschreeuwd tot ik doorhad dat het Manlief was, dat hij helemaal niet naast me lag.
Ik hoef vast niet uit te leggen dat het even duurde voor we weer in slaap vielen.

Een andere keer was de droom van Manlief zo levendig dat zijn uiting dat ook was.
De droom ging, volgens hem, over een gans die hem achtervolgde en bleef irriteren. Manlief was het op een gegeven moment zat en gaf de gans, in zijn droom, een mep. Helaas lag ik in de route van de gans, ik kreeg de volle laag, een elleboog tegen mijn borst. Dit maakte me letterlijk in één klap wakker.

Slaapgewoonte

CW – Supernatural

Dan hebben we nog de keer dat ik wakker werd omdat ik het gevoel had dat mijn duim van mijn hand af werd getrokken, wat het geval ook bleek te zijn. Manlief had, in zijn slaap, mijn duim vast, op een manier dat het klemmen genoemd mocht worden. Ik heb met kracht geprobeerd om zijn hand te openen, om mijn duim weer terug te krijgen en daar werd Manlief wakker van.

“Wat doe je?” vroeg hij slaperig.
“Wat doe jij??” antwoordde ik terug.
Het duurde even voordat hij doorhad wat er aan de hand was en mijn duim weer losliet, voordat er letsel zou ontstaan.

Het is soms gewoon levensgevaarlijk om naast mijn man te slapen. Als hij me niet laat schrikken, schopt, knijpt, krabt of mept hij me op een regelmatige basis. Daarom liggen er tegenwoordig een heleboel kussens om ons heen, omdat ik in mijn slaap ook airbag nodig heb.

Naast de nachtelijke mishandelingen liggen we ook regelmatig in een deuk, zoals de keer dat we allebei schreeuwend wakker werden.
De bewuste nacht schrok ik steeds wakker net wanneer ik bijna wegdoezelde. Manlief droomde op dat moment weer iets vreemds en gaf opeens een brul, luidkeels en van schrik gaf ik meteen een gil terug.
Zo werden we dus beiden schreeuwend wakker, verward en met een halve hartverzakking, waarna we krom hebben gelegen van het lachen.

Manlief is de rust zelve en ik vertrouw hem voor honderd procent met mijn leven,
maar in de nacht ben ik toch wat voorzichtiger geworden..

Slaapgewoonte

 

Share Button
Taalfucker