Social fuckers

Social fuckers

1. Social fuckers

Wat zijn er toch vervelende mensen op de wereld. Nu is dat bekend, maar sinds de opkomst van social media lijken ze meer op te vallen en zichzelf sneller te vermenigvuldigen, als een soort besmettelijke griep.
Als flapuit zeg ik soms wat onhandige dingen, maar iemand opzettelijk kwetsen zonder reden snap ik niet. Dat is eigenlijk ook zinloos geweld. 
Woorden kunnen genoeg schade aanrichten, pesterijen die leiden tot zelfmoord. Er zijn kinderen die het leven niet meer aankunnen door gepest, dat kan toch niet?!
Er zijn ook volwassenen die nog steeds last hebben van het gepest in hun jeugd. E
n het pesten blijft helaas niet bij de kindertijd, ook volwassen kunnen ermee te maken krijgen, bijvoorbeeld op het werk.

Pesten maakt me kwaad, maar ook het bemoeizuchtige gedrag van veel social media gebruikers frustreert me regelmatig.
Ergens denk ik dat het een soort eenzaamheid is, mensen die overal commentaar op leveren hebben in hun leven wellicht weinig anders te doen.
Ik ben natuurlijk geen heilige, ik heb ook overal commentaar op, maar ik voel me niet geroepen om daar, net als twaalfhonderd anderen, openlijk op te reageren. (Dat doe ik liever hier, haha! 😂)

In het geval van pesterijen kan ik het soms niet laten om me ergens mee te bemoeien. Ik probeer het eerst op een vriendelijke manier, onwetendheid kan namelijk een grote bron van onenigheid zijn, net als het feit dat schriftelijk dingen anders geïnterpreteerd kunnen worden. Als de vriendelijke manier niet werkt dan neemt mijn innerlijk monster het meestal over. Ik weet dat ik er niks mee opschiet, maar ik voel me op de één of andere manier soms geroepen om de getroffen persoon te steunen.

De ruziemakers, azijnpissers, social fuckers etc, zijn vaak hersenloos. Ze vinden alle vormen van aandacht leuk, ook negatieve aandacht. Het is eigenlijk beter om ze te negeren, maar omdat het wraaklustige ettertje in mij meestal illegale ideeën heeft die ik niet uit kan voeren probeer ik toch iets te doen om haar tevreden te stellen. Ze kan het namelijk niet zomaar laten gebeuren.

Het kan me echt verdrietig maken dat een stel fuckers zelfs positieve berichten proberen te vergallen. Waarom? Wat is daar de lol van?
Hebben deze mensen dan zo’n kutleven dat ze anderen ook geen geluk meer gunnen?
Ik bezit een terroristische kant die alles behalve leuk is (oke, soms is ze best leuk, hihi!), maar mijn emoties en uitingen zijn dan gericht naar mensen die me kwaad gemaakt hebben (Lees: aannemers), niet naar onschuldigen.

social fuckers
CW – Supernatural


De reden waarom ik hierover begin is omdat ik mezelf even af moet reageren.
Ik las op Facebook een leuk berichtje van een vers echtpaar wat door familieleden was verrast met een huwelijksreis.
Eén van de reacties was van een spontane meid:
“Voordat ik überhaupt kan trouwen moet ik eerst een vent vinden, maar ik vind dit wel supergaaf. Gefeliciteerd bruidspaar!”
Dit is toch een vriendelijke reactie? Helaas voelde een hersenloos-pestventje zich genoodzaakt om op de schrijfster te reageren.
“Dat zal nog wel even duren met zo’n kop!”

Mijn haren gingen spontaan liggen van deze reactie! (Mijn haren staan altijd overeind, vandaar.)
Ik had in gedachten zijn computer al aan gort gerukt en in de fik gestoken en ik kon het dan ook niet laten om te reageren.
“Wat is dat voor een idiote klote opmerking? Nou ik hoop dat je de liefde zult vinden, meid.”

Natuurlijk had ik kunnen weten dat ik zijn volgende slachtoffer zou worden. Ik werd gespamd met privéberichten en kreeg zelfs een foto van mezelf doorgestuurd, die hij op mijn profiel had gevonden, met de woorden:“Stomme *****! Jij ziet er ook niet uit!”
Daarna werd ik meteen geblokkeerd, zodat ik niet meer op zijn berichten kon reageren. Ik hoop dat hij daar gelukkig van is geworden.

Het was natuurlijk stom van me om me ermee te bemoeien, maar dit soort dingen frustreren me echt.
Het is fijn dat we in een vrij land leven waarin we ons zegje mogen doen, maar dat betekent niet vrijheid om anderen te beledigen, of te treiteren.
Mensen die anderen opzettelijk pijn doen, omdat ze het leuk vinden, of om zichzelf beter te voelen, mogen van mij doorgestuurd worden naar gevangene-eiland.
Een apart eiland waar de wereld-verpesters elkaar lekker kunnen gaan pesten, opblazen, of gewoon meteen verzuipen, misschien kan de rest dan eindelijk in vrede leven.

Als we dan toch geneigd zijn om commentaar op elkaar te leveren, zullen het commentaar dan eens positief maken? 
Deel eens complimenten uit en motiveer elkaar!

social fuckers

Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Laat een reactie achter!