social fuckers

CW – Supernatural

Wat zijn er toch vervelende mensen op de wereld, nu wist ik dat al, maar sinds de komst van social media lijken ze meer op te vallen en zichzelf sneller te vermenigvuldigen, als een besmettelijke griep.

Als flapuit zeg ik soms wat onhandige dingen, maar iemand opzettelijk kwetsen, zonder reden, dat snap ik niet. Dat is ook zinloos geweld. Woorden kunnen genoeg schade aanrichten, mensen plegen zelfmoord omdat ze niet meer tegen het gepest kunnen, kinderen!
Er zijn volwassenen die nog steeds last hebben van de pesterijen in hun jeugd. Wat is toch de lol van het pesten?

Onzinnige pesterijen wekken mijn innerlijk monster op, die het soms niet kan laten om zich ergens mee te bemoeien.
Omdat in veel gevallen onwetendheid een grote rol speelt, probeer ik het eerst op een vriendelijke manier, als dat niet werkt neemt mijn monster het over, als zij eruit wil dan is ze niet tegen te houden. Ik moet herzenlozen dan op hun nummer zetten, terwijl ik weet dat ik er niks mee opschiet, of het zelfs alleen maar erger maak.

Hersenlozen, het woord zegt het al, hebben geen houvast in hun hoofd, dus eigenlijk is het zonde om daar energie aan te verspillen.
Ik bemoei me er voornamelijk mee, omdat het wraaklustige ettertje in mij ideeën heeft die illegaal zijn, dus ik moet iets anders verzinnen. Daarnaast hoop ik de getroffen persoon wat steun te bieden.

Op de karige positieve social media berichten die ik tegenkom moet standaard weer een wereld-verpester zijn, of haar, zegje doen. Waarom toch?
Mijn gedachten kunnen behoorlijk terroristisch zijn, mijn uitingen gelukkig wat minder, maar mijn emoties zijn gericht naar mensen die me kwaad gemaakt hebben (Lees: aannemers), niet naar mensen die me niks hebben misdaan en zelfs heel lief zijn.

Zo las ik laatst een leuk bericht op Facebook. Een vers echtpaar was door familieleden verrast met een huwelijksreis.
Eén van de reacties was van een spontane meid.
“Voordat ik überhaupt kan trouwen moet ik eerst de vent vinden, maar ik vind dit wel supergaaf. Gefeliciteerd bruidspaar!”

Dit is toch een vriendelijke reactie? Helaas voelde een hersenloos-pestventje zich genoodzaakt om te reageren.
“Dat zal nog wel even duren met zo’n kop!”

social fuckers

CW – Supernatural

Mijn haren gingen spontaan liggen van deze reactie! (Mijn haren staan altijd overeind, vandaar.)
Ik had in gedachten zijn computer al aan gort gerukt en in de fik gestoken en ik kon het dan ook niet laten om te reageren.
“Wat de fudge is dat voor een idiote klote opmerking? Nou ik hoop dat je de liefde zult vinden, meid.”

Natuurlijk had ik kunnen weten dat ik zijn volgende slachtoffer zou worden. Ik werd gespamd met privéberichten en kreeg zelfs een foto van mezelf doorgestuurd, die hij op mijn profiel had gevonden, met de woorden: “Stomme *****! Jij ziet er ook niet uit!”
Daarna werd ik meteen geblokkeerd, zodat ik niet meer op zijn berichten kon reageren. Ik hoop dat hij daar gelukkig van is geworden.

Ik kan deze mensen niet begrijpen en ergens is dat verschrikkelijk frustrerend. Mensen die vaag reageren omdat ze onwetend zijn over bepaalde onderwerpen, daar heb ik wellicht een vleugje begrip voor, zij weten niet beter. Al leven we in een tijdperk waar we informatie binnen een paar seconden kunnen opvragen, maar misschien weten ze dat ook (nog) niet.

Het is fijn dat we in een vrij land leven waarin we ons zegje mogen doen, maar dat betekent niet vrijheid om anderen te voor de lol te beledigen, of te treiteren.
Mensen die anderen opzettelijk pijn doen, omdat ze het leuk vinden, of om zichzelf beter te voelen, mogen van mij doorgestuurd worden naar gevangene-eiland.
Een apart eiland waar de wereld-verpesters elkaar lekker kunnen gaan pesten, verkrachten, opblazen, of gewoon verzuipen, misschien kunnen we dan eindelijk met elkaar in vrede leven.

Ik ben misschien een hopeloze dromer met teveel fantasie,
maar liever dat dan een hersenloze-kut-idioot!

social fuckers

Share Button
Vreemde wereld - Vreemde mensen
Let love rule!