Klote hokjes – Verdeeldheid

1. Klote hokjes

Het leven is eigenlijk maar een raar iets, vrijwel ieder mens denkt daar volgens mij wel eens over na.
We worden geboren zonder inspraak en vrijwel meteen daarna worden er dingen van ons verwacht. Ik heb daarom begrip voor huilbaby’s, zij zijn wellicht enorm pissig dat hen niet om toestemming is gevraagd.

Sinds het begin van de mensheid leven we volgens een bepaald patroon. De invulling is in de loop der jaren veranderd, maar het patroon is ongeveer gelijk gebleven. We worden gevormd door de mensen in ons leven, de mensen die voor ons zorgen, ongeacht of deze daar geschikt voor zijn.
Ondertussen hebben we overal een diploma, vergunning of dergelijke voor nodig, maar iedereen mag zomaar een kind krijgen, een menselijk wezen.

Het begint allemaal in de baarmoeder, het eerste hokje. Daarna komen we terecht in de hokjes van onze gezinsleden.
We worden grootgebracht met hun gewoontes en gebruiken, zoals politieke voorkeur, overtuigingen etc. Ook op emotioneel gebied worden we gevormd door onze opvoeders. Het gezin waarin we opgroeien creëert ons ook, zoals een liefdevol gezin of een gezin waarin geweld voorkomt.

We komen in de loop der jaren in aanraking met nieuwe hokjes en verlaten uiteindelijk onze vertrouwde omgeving. 
We gaan daarna op dezelfde manier verder, sluiten ons aan bij andere hokjes of richten een eigen hokje op.
Ons hele leven bestaat uit hokjes, we huppelen van de één naar de ander en er lijken er steeds meer bij te komen.
Naast de primaire hokjes hebben we ondertussen ook secundaire hokjes in vele smaken, van denkwijze, humor, tot eetstijl, gender en uiteraard ook seksuele oriëntatie.

Het is een beetje abstract zo, maar dit is wel een beetje hoe de mensheid al vanaf het eerste ontstaan lijkt te functioneren.
Het hokjesdenken an sich heb ik geen probleem mee, maar wel de daardoor ontstaande verdeeldheid.
Waarom kunnen we dingen alleen mengen als het om kruiden of cocktails gaat?
Vrede lijkt alleen maar een hallmark-denkwijze te zijn er zijn namelijk altijd weer een aantal natte sokken die de boel laten schiften.

verdeeldheid
CW – Supernatural

Een handboek voor het leven schiet ook niet op, iedereen interpreteert het anders, dit kun je al zien bij de heilige boeken van diverse religies.
Nu is religie sowieso een bron van botsingen, wat ik nogal krom vind. In mijn ogen zijn de meeste religies namelijk gebaseerd op liefde, liefde voor jezelf, je naasten en al wat leeft, maar misschien interpreteer ik het verkeerd.

Ik wil het woord corona eigenlijk niet noemen, maar dit onderwerp heeft wel deels voor dit blog gezorgd. Het is namelijk weer een nieuwe reden voor verdeeldheid. De één denkt dat het virus is gemaakt om de mensheid uit te dunnen, van illuminatie theorieën tot andere vormen die de macht willen overnemen.
De ander denkt dat het komt door het eten van exotische dieren. Ik heb zelf gedacht aan een update van onze simulatie. (Ik heb de Matrix iets te vaak gezien. 😛)

Wat de waarheid is? Geen idee. De natuur die zichzelf schoon likt vind ik het meest geloofwaardig, maar ik sluit niet uit dat de rest onmogelijk is.
Als jij iets anders gelooft dan is dat prima, zolang je er maar niemand pijn mee doet. Zo denk ik over het hele leven.
Helaas zijn er nog veel mensen die mijn kop in puin willen slaan omdat ik een andere mening heb en dat snap ik niet.
Waarom kunnen we niet gewoon bij onszelf blijven? Jij doet jouw ding op jouw manier en ik het mijne.

Ik zit uiteraard ook in hokjes, of ik het wil of niet, ik probeer zelfs een eigen hokje op te richten, het weirdo-hokje.
Mijn weirdo-hokje wijkt wel af, het is namelijk een openluchthokje, een hokje waar iedereen welkom is. 
Het maakt mij niet uit of je een rijke religieuze vegan homo bent met een fetisj voor knieën. Als jij goed bent voor je naasten en voor mij, dan ben ik goed voor jou. Botert het niet dan niet, we worden niet verplicht om met elkaar om te gaan, maar we kunnen wel in vrede samenleven.

Lieve mensheid zet de deuren van jullie hokjes eens open en laat de boel lekker luchten.
We zijn allemaal mensen, we hebben alleen een ander smaakje en dat is prima.
Jij mag zijn zoals je bent, maar geef een ander ook die mogelijkheid,
misschien kunnen we de wereld er dan een stukje beter uit laten zien.

verdeeldheid

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

4 reacties

  1. Kleine toevoeging: verreweg de meeste baby’s worden op eigen verzoek geboren, dus met inspraak. Zij geven als ze er klaar voor zijn namelijk een stofje af en daardoor begint de bevalling. Verder helemaal eens, die verdeeldheid, ik vind het vaak zo jammer. Steeds twee kampen bij bijna alle onderwerpen die mensen aan gaan.

  2. Wat betreft geboren worden op eigen verzoek, dat kan op verschillende manieren opgevat worden. Ik doel natuurlijk op het feit dat we geboren worden zonder overeenstemming. Mij is in ieder geval niks gevraagd, mijn ouders hebben besloten om mij hier neer te zetten. ;)

  3. Vooral dat laatste heerlijk gooi de hokjes open accepteer jezelf en de ander wat zal de wereld een stuk mooier worden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *