Dubbel

Ik vind mezelf vaak dubbel, alsof ik soms uit twee verschillende personen besta. Ik zie me zelf als voelende denker, een beetje van beiden. Mijn intuïtie is sterk, maar Hersie ook en die twee battelen constant samen in mijn hoofd.
Ergens is het niet gek dat ik dubbel ben, ik ben een halfbloedje, misschien komt het daardoor.

Mijn vrouwelijkheid is ook wat tegenstrijdig. Ik ben verzot op schoenen en jurkjes, maar ik draag over het algemeen alleen maar trainingsbroeken met een shirt en een stel gympen. Make-up draag ik alleen wanneer ik daar zin in heb, vaak vind ik het zonde van mijn tijd, maar soms vind ik het leuk om mijn hele kop vol te smeren.

Mijn lichaam mag ik natuurlijk niet vergeten, die is geschikt voor de wetenschap, gezien ik maar half functioneer. Zodra de slechte kant een keer werkt, neemt de ‘goede’ kant even vrij, waardoor ik enigszins in balans ben, maar wel altijd ergens last van heb, wat enorm vermoeiend is.

Mijn eetpatroon is ook dubbel. Enerzijds ben ik een healthfreak en moet alles zo gezond mogelijk, anderzijds interesseert het me soms geen hol en wil ik frietjes en biefstuk. Dat laatste wordt meestal veroorzaakt door mijn hormonen.

Ik ben van nature nogal druk en aanwezig, het zal sommige mensen verbazen dat ik ook behoorlijk stil en chill kan zijn.
Gezelligheid vind ik fijn, maar ik ben ook erg gesteld op mijn rust. Dankzij mijn vele interesses kan ik mezelf ook heel goed vermaken, ik verveel me nooit.

Mijn dubbele kant uit zich ook in de manier waarop ik mijzelf zie. Ik ben over het algemeen tevreden over mijzelf, maar ik ben altijd kritisch en opzoek naar verbeterpunten. In het leven hoort groei en omdat het mij in de lengte niet meer lukt moet het op andere manieren.

Dubbel

(ABC – Grey’s anatomy)

Zo kan ik mezelf enorm stimuleren door mezelf peptalks te geven, maar wanneer ik voor de zoveelste keer de deur dichtdoe terwijl mijn voet er nog tussen staat, noem ik mezelf een domme muts en dan vraag ik me af hoe ik mezelf zonder hulp aan kan kleden.

Mijn dubbele kant bezit veel tegenstrijdigheden, zoals mijn innerlijke monster en innerlijke schatje. Mijn schatje is liefde en licht en doet alles voor de lieve vrede, terwijl mijn monsterkant een boer is met een allergie voor onrecht. Zij leven samen op een wipje in mijn hoofd, een wip die nooit helemaal in balans is, omdat mijn monsterkant een tikkeltje obesitas is en mijn schatje zo licht als een veertje.
Er hoeft maar iets te gebeuren wat ik onrechtvaardig vind en bam mijn monsterkant komt tevoorschijn en die kan soms behoorlijk creepy zijn. Nu vind ik mezelf geen opvliegend type, maar temperamentvol kan ik mezelf wel noemen.

Om een voorbeeld te geven van mijn monsterkant. (De milde versie.)
Ik ging laatst een middagje winkelen met mijn moeder. We waren melig en er was geen vuiltje aan de lucht, tot er het volgende gebeurde:

We zochten een parkeerplekje op een drukke parkeerplaats en ik zag een auto die op het punt stond om zijn plekje te verlaten. Ik zette netjes mijn knipperlicht aan en wachtte tot de auto weg reed, op zo’n manier dat ik het overige verkeer niet tot last was. De auto reed vervolgens het parkeerplekje uit, maar ik kreeg niet eens een kans om naar voren te rijden, gezien er een mega fuckoliet met volle vaart mijn plekje inpikte.
De verschuiving van het wipje in mijn hoofd was gewoon voelbaar.

Zoiets kan me echt kwaad maken en nu valt dit nog mee. Dierenmishandeling, kindermishandeling, überhaupt mishandeling en ander onrecht kan me explosief maken. Mijn hele wip wordt dan in de rondte geslingerd en schatje heeft geen schijn van kans meer.

Het is soms behoorlijk frustrerend om uit tegenstrijdigheden te bestaan, maar gek genoeg is het ook een soort gift.
Helaas heb ik mijn werk er niet van gemaakt, maar mijn opleiding tot mediator was geen verkeerde keuze. Ik kan dingen van diverse kanten bekijken en dat is in het geval van geschillen oplossen soms heel handig.

Ik ben ik, weird, tegenstrijdig en soms wat opvliegend, maar met de beste redenen.

Dubbel

Share Button
Haastige spoed... Is soms best grappig
Deurklieren