Proudweirdo – Baas van de wereld

1. Baas van de wereld

De titel klinkt wat misleidend, baas is een vage benaming. Wereldleider klinkt beter.
Ik heb niet zozeer ambitie om de politiek in te gaan, maar ik ben toch iets machtgeiler dan ik in eerste instantie dacht. Met de beste bedoelingen moet ik daaraan toevoegen. Ik begrijp namelijk niet waarom we deze mooie planeet aan het verneuken zijn. Ook de ongelijkheid tussen ons mensen zit me dwars.
Als wereldleider zou ik daar mogelijk invloed op kunnen hebben, al zou het verantwoordelijkheidsgevoel me slapeloze nachten bezorgen.
Je bent constant brandjes aan het blussen en iedereen leunt dan op jouw schouders. Om de taak van wereldleider op je te kunnen nemen moet je sterk in je schoenen staan, met mijn zwakke enkels is dat behoorlijk tricky.

Ik vind de mensheid maar een vreemd ras, we zijn intelligent, maar ik betwijfel of enkelen van ons dat wel op een juiste manier gebruiken.
Hebzucht wat ten koste gaat van onze medemens en onze planeet, hetgeen wat me het meest frustreert.
Het leven kan er beter uitzien, voor iedereen. We kunnen helaas niet aan narigheid ontkomen, maar we kunnen de wereld wel een mooiere plek maken, waarin iedereen gelijke kansen heeft. Daarom neem ik je even mee in mijn wonderlijke fantasie, waarin alles mogelijk is.
We gaan naar een wereld waarin alleen ik álles te zeggen heb.

We beginnen bij het begin, de basis. In mijn ideale wereld zijn er nog steeds verschillende landen. Ik hou van andere culturen en ieder heeft haar eigen charme, daar wordt niet aan gerommeld, tenzij de bewoners van het land onderdrukt worden, dat wordt niet geaccepteerd.
Als wereldleider zal ik uiteraard hulp moeten krijgen, maar ik wil alleen maar hulp van mensen die mijn visie begrijpen. Gelijkgestemden die hetzelfde doel voor ogen hebben. Er is dan geen ruimte meer voor machtsmisbruikers en andere omhooggevallen idioten aan de top.

Ik zal er voor zorgen dat in ieder land goede scholing beschikbaar is, wat vrij gegeven wordt.
Er zijn veel landen waarin kinderen niet naar school kunnen gaan, omdat zij aan het werk moeten om geld binnen te brengen. Of zij moeten overige familieleden verzorgen, omdat de rest van het gezin aan het werk is. Dit kan toch niet?! In mijn wereld wordt kinderarbeid acuut verboden. 
Scholing mag van mij uitgebreid worden, lessen in survivallen, groenten kweken, zelfverzorging, zelfontwikkeling etc.

Seksuele voorlichting hoort er ook bij. Dit is wellicht normaal voor ons, maar dat is niet overal zo.
Sommige vrouwen worden zwanger, bevallen en hebben vervolgens geen idee wat ze moeten doen.
Hier kunnen we zeggen, “Ach, waar twee eten, kunnen ook drie eten.” Hoe doen ze dat op plekken waar amper te eten is?
Wereldwijd zijn er nog steeds overvolle kindertehuizen, waarin kinderen geen leven hebben. Zij zijn om verschillende redenen afgestaan. 
De ouders wilden of waren niet in staat om voor ze te zorgen, omdat bijvoorbeeld één van de ouders zelf nog een kind was.

Zo bedacht ik me ooit dat wellicht een verplichte tijdelijke sterilisatie of verplichte anticonceptie een oplossing zou kunnen zijn.
Wanneer iemand in dat geval besluit om een kind op de wereld te zetten is het een bewuste keuze. Verrassingen of ongewenste zwangerschappen zullen op die manier minder voorkomen. Nu gaat dat niet lukken, gezien iedereen in mijn wereld baas is over zijn of haar eigen lichaam.
Goede voorlichting zou hopelijk genoeg verandering kunnen brengen. Dit gebeurt nu ook al, maar helaas nog te weinig.

In mijn wereld heeft iedere volwassene recht op een basisinkomen en een opvangnet wanneer dat nodig is.
Ze ‘krijgen’ een bedrag waarmee ze hun basis kunnen betalen, zoals huisvesting, zorg en overige kosten.
Iedereen wordt geholpen bij het vinden van een baan, studie of dagbesteding. Naar wens kan iedereen natuurlijk zelf doorgroeien.
De zorg zal in mijn wereld sterk verbetert worden, ieder mens heeft recht op zorg. Het breekt mijn hart om te weten dat er wereldwijd ernstig zieken en zwaar gehandicapten vijftien uur per dag aan het werk moeten, omdat ze geen andere keuze hebben. Of dat er mensen met pijn rondlopen en zelfs sterven, omdat zij geen zorg kunnen betalen. Dat vind ik echt onmenselijk.  

CW – Supernatural

Natuurlijk kost zorg geld, daarom zou ik wereldwijd een systeem invoeren wat voor iedereen dragelijk is. Wanneer mensen ziek zijn hoeven ze zich geen zorgen meer te maken om medische kosten of dergelijke, daar is het opvangnet voor. Zij hoeven zich alleen maar te richten op hun herstel.
Het gaat dan wel om medisch noodzakelijke kosten, wanneer iemand oren op zijn voorhoofd wil laten zetten is het voor eigen rekening.
Psychische hulp valt in mijn wereld ook onder zorg. Psychische problemen zijn in veel landen taboe, zelfs in Nederland vinden veel mensen het lastig om open te zijn over hun struggles. Voor mij is het een feit dat het lichaam en de geest met elkaar in verbinding staan. Soms is het lichaam ziek, soms de geest en ook daar zit variatie in. Het kan om een milde verkoudheid gaan tot iets ernstigs, in beiden gevallen vind ik dat mensen recht hebben op hulp.

De farmaceutische industrie is een dingetje. Ik ben er namelijk niet geheel tegen, ik gebruik zelf ook medicatie waar ik niet zonder kan. Alleen de manier waarop ze te werk gaat is iets waar ik niet tegen kan. Profiteren van andermans ellende, dat is duister.
Mijn wereld wil mensen genezen, het liefst met zoveel mogelijk natuurlijke producten, niet alleen voor de mensen zelf, maar ook voor de aarde.
Helaas is dat niet altijd mogelijk, daarom is het wel fijn als er een alternatief is.

Bij zorg hoort ook ouderenzorg. In ons land is het niet gebruikelijk, maar in veel landen zorgt de familie voor de oudste generatie.
Nederlanders zijn anders, bij ons gaan oudjes naar tehuizen en dat wil niet meteen zeggen dat ze het daar goed hebben.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet al te goed ben met rimpelsauriërs, maar zij verdienen wel goede zorg in hun resterende tijd.
Verzorgers, of dat nu medisch personeel is, mantelzorgers of andere hulpverleners, zullen in mijn wereld meer waardering krijgen.
Hun werk wordt helaas behoorlijk onderschat en het is een beroep wat we altijd nodig zullen hebben.

Het rechtssysteem vind ik ook een belangrijk punt van aandacht. In de rijkere landen vraag ik me soms af of er wel een systeem is, zoals ons eigen land waarin seriemoordenaars na tien jaar weer buiten rondlopen en veroordeelde pedofielen op een kinderdagverblijf kunnen werken. Wat gaat hier mis?
Ergens vind ik dat we niet over het leven van een ander mogen beslissen, maar we doen het vervolgens wel bij dieren. 
Wanneer een hond iemand heeft gebeten, om wat voor reden dan ook, dan krijgt de hond een spuitje.
Er wordt niet nagegaan of deze hond misschien wel voor zichzelf of iemand anders opkwam en beet uit verdediging. Ze worden gewoon afgemaakt.

Waarom mogen broodidioten na een moord met voorbedachte rade of een pedofiel die zich al twee keer heeft vergrepen wel blijven leven?
Ik kan hierin cru zijn, maar wanneer iemand een zware misdaad heeft begaan, wat voor 100% bewezen kan worden, de misdadiger toont geen berouw en kan het dus nogmaals doen, dan mag er van mij een kogel via hun reet hun hersenpan in geschoten worden. Zonde van de ruimte.
Uitmoorden gaat misschien iets te ver, maar alles in gevangenissen proppen schiet ook niet op, daarom heb ik als alternatief, gevangene-eiland! 
Er zijn nog genoeg onbewoonde eilanden op de wereld, zet er een hekwerk omheen, pleur alle achterlijke idioten daar neer en laat ze het samen uitzoeken.
Nu is het bewijs dat iemand een misdaad heeft begaan natuurlijk wel een dingetje. Er zitten helaas veel mensen onschuldig vast, door fouten, gedwongen bekentenissen of manipulatie.

Daadwerkelijke misdadigers die geen spijt hebben van hun daden worden vervolgens beloond met een lui leven, in Nederland althans.
Er zijn gevangenissen in het buitenland waar ik als bezoeker niet eens naar binnen wil. Maar in ons kikkerlandje hebben gevangenissen meer weg van een hotel, daarnaast krijgen zij zelfs betere verzorging dan onze oudjes. Dat is toch oneerlijk?
Ik heb misschien makkelijk praten, ik heb nooit in een gevangenis gezeten. Natuurlijk is het heftig wanneer je vrijheid wordt afgenomen, maar dat is niet zomaar.
Mensen die een fout gemaakt hebben en spijt hebben van hun daad, vind ik geen misdadigers. Voor hen zou ik geen gevangenissen opzetten, maar instituten waarin mensen aan zichzelf kunnen werken en het goede pad kunnen kiezen. Werkt dat niet, dan kunnen ze altijd nog naar het eiland toe.

Dan de aarde, zij is toch wel het belangrijkste in het geheel. Zonder aarde hebben wij geen leven, daarom vind ik het een must om ervoor te zorgen dat wij zo zorgvuldig mogelijk met haar omgaan. Als ik het zou mogen zeggen, komt er direct een stop op de maak van plastic. Er zijn genoeg alternatieven, bioplastic gemaakt van zetmeel, bamboe en hennep kan ook voor vele dingen ingezet worden. 
Recyclen wordt verplicht en we gaan zoveel mogelijk over op groene energie. Fossiele brandstoffen zijn op aan het raken en een bron van vervuiling.
Kernenergie vind ik stiekem eng, vanwege de rampen die er zijn gebeurd, maar het is wel een (tijdelijk) alternatief om de CO2 uitstoot te beperken.
Als we alle slimme koppen bij elkaar steken is er naast zonne- en windenergie vast nog meer te bedenken om samen te werken met de natuur.

Dit alles klinkt mooi, maar er zal natuurlijk wel ergens geld vandaan gehaald moeten worden, daarom kan ik belastingen helaas niet afschaffen.
Ik zal wel mijn best doen om dat logischer te maken. Vermogensbelasting zal in mijn wereld niet voorkomen. Als jij hard hebt gewerkt voor je geld en daar al een gedeelte van hebt afgestaan, dan ga ik daar niet nogmaals aanzitten.
De belasting op gezonde voedingsmiddelen gaat in mijn wereld omlaag en het ongezonde omhoog. Het is toch bizar dat fastfood goedkoper is dan groente?
Als ik meehelp om iedereen zo gezond mogelijk te houden, dan scheelt dat hopelijk ook weer medische kosten.

Ik zeg dit nu allemaal wel heel makkelijk. In de praktijk is dit vast en zeker te mooi om waar te zijn. Er zijn honderden dingen zijn waar ik niet aan heb gedacht, zoals het stuk macht wat ik helaas niet kan uitroeien. Er zullen mensen zijn die mij van mijn troontje af willen pleuren en deze mensen komen vaak niet alleen.
Toch denk ik dat mijn ideeën niet eens zo gek zijn. Al zou er maar een gedeelte van uitgevoerd worden, het kan de wereld er wellicht een klein stukje beter uit kunnen laten zien. ;)

Ik geef de hoop op een betere wereld in ieder geval niet op. 🍀

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *