1. Verjaardagen

Misschien ben ik heel cru, maar ik heb eigenlijk een grote pleurhekel aan verjaardagen.
Sommige zijn wel leuk, wanneer je de visite ook een beetje kent, maar ik kom nog wel eens op verjaardagen waar ik helemaal niemand ken.
Behalve de jarige zelf. Wat zou ik daar anders doen?

Als persoon kan ik behoorlijk aanwezig zijn, maar op verjaardagen waar ik niet veel mensen ken observeer ik de boel vaak eerst.
Nu zijn de meeste verjaardagen standaard. Het feestvarken is druk met het verzorgen van de visite, die allemaal in een kringetje zitten. 
Op tafel staan blokjes kaas en worst en tegenwoordig horen daar ook wraps bij, want dat is toch wat exotischer, niet waar?
Familieleden roddelen over familieleden die niet aanwezig zijn en het huis wordt beoordeeld, want ‘die kleur op de muur is ECHT GEWELDIG!’

Ook het weer moet natuurlijk ter sprake komen. (Why?)
Wanneer er al tien keer is gezegd dat het echt zo koud is en dat we allemaal weer naar de lente smachten, begint Hersie zich te vervelen.
Als Hersie zich verveelt kan er van alles gebeuren, maar tot dusver zijn het voornamelijk alleen maar ideeën. Ik zal er een paar delen.
Mocht iemand iets willen uitproberen film het alsjeblieft en deel het met me.

1. De giller
Probeer je het volgende voor te stellen. Een volle woonkamer met visite die allemaal met elkaar zitten te kletsen. Begin dan vanuit het niets kneiterhard te gillen en stop na vijf seconden. Neem een kaasje en bekijk de gezichten, die jou zeer waarschijnlijk vragend aankijken, zo droog mogelijk aan.

2. De ongemakkelijke antwoorden
Ik word ook nog wel eens moe van smalltalk. Zoals vragen die niet altijd gesteld worden uit interesse, maar meer vanwege een ongemakkelijke stilte.
‘Wat voor werk doe jij?’ De meest standaard vraag.
Daar wil ik zo graag met een stalen gezicht op antwoorden: “Ik ben Batman!”
Of: ”Ik ben huurmoordenaar, als u mijn geheim bewaard vermoord ik uw eerste vijand gratis.”
“Waar ken jij de jarige van?” Is ook zo’n cliché vraag op een verjaardag waar je de visite niet kent.
Ik ben zo benieuwd hoe er gereageerd wordt als ik vertel dat we elkaar hebben leren kennen tijdens een orgie.

verjaardagen
CW – Supernatural


3. Handjes vullen
Het eeuwige handjes schudden wanneer je op zeer drukke verjaardagen komt waar iedereen elkaar netjes groet, zooo saai!
Ik ben altijd wat onzeker als ik binnenkom in een drukke ruimte, daarom mis ik soms wat manieren.
Iedereen groeten doe ik dan door heel hard “Hoi” te roepen en hoop dat ik het daar enigszins goed mee maak.
Als ik al even aanwezig ben en de één na de ander komt binnen, genodigden die wél handen schudden, dan moet ik me na de zoveelste schudder echt bedwingen om mijn hand niet eerst in het etenswaar te stoppen. (lees, de taart, hapjes, of dipsausjes.)

4. Praten tegen voorwerpen
Dat is toch wel mijn favoriete activiteit op verjaardagen. Ik praat sowieso tegen alles, mijn gesprekken met planten zijn daarom niet heel vreemd.
Jarige: “Met wie zit jij nou te kletsen?”
Ik:       “Met Truus.”
Jarige: “Wie is Truus??”
Ik:       “Truus Varen..” *Wijzend naar een plant.*
Dit werkt perfect als je niet wilt dat mensen een gesprek met je aangaan, doe dit en de helft van de visite blijft op gepaste afstand.

5. Dansparty!
Dit lijkt me echt geweldig. Een muziekje opzetten en dansen, dansen als in ik-dans-mijn-gekte-eruit. Jezelf compleet uitleven op de muziek.
Nu kan ik helaas niet zo goed dansen, dus de visite zal waarschijnlijk denken dat ik last heb van stuiptrekkingen, maar ik hoop natuurlijk dat het een spontaan dansfeestje wordt!

6. Het huis verbouwen
Dit zal ik niet snel uitproberen, gezien ik de mensen die dit in mijn huis doen daarna zal moeten martelen, maar soms krijg ik opeens zin om een kamer een makeover te geven. Geloof het of niet, maar ik kan mezelf redelijk op de achtergrond houden. Ik ben daarom stiekem wel benieuwd hoeveel ik kan verbouwen tot iemand vragen gaat stellen. Lukt het me om alleen een stel vazen op een andere plek neer te zetten of kan ik gemakkelijk een dressoir verplaatsen en een muur sausen?

Als ik naar verjaardagen toe ga probeer ik altijd weer nieuwe inspiratie op te doen.
Doordat ik erg beeldend ben zie ik alles meteen voor me, waardoor ik al in de lach kan schieten bij de gedachte.
Dat is dan ook iets wat regelmatig gebeurt, hard lachen als enige, waardoor ik nog harder moet lachen en uiteindelijk word aangekeken als groepsidioot.
Misschien begin ik een beetje te begrijpen waarom de meeste mensen in mijn omgeving wat terughoudend zijn om mij uit te nodigen voor verjaardagen en dan heb ik de meeste acties nog niet eens uitgevoerd. 😉

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *