1. Mijn fantasie

Schrijven is al jaren mijn passie, als ik er een hekel aan zou hebben, zou ik waarschijnlijk niet gaat bloggen.
Naast het bloggen ben ik ook bezig met een boek, een dramatische thriller, miscommunicatie.
Een boek schrijven is al jaren een droom van me. Ik heb eerdere pogingen gedaan, maar om verschillende redenen ben ik daar nooit verder mee gekomen.
Het boek waar ik nu mee bezig ben begint steeds meer vorm aan te nemen en ik geniet ook echt van het schrijven.

Verhalen bedenken is het makkelijkste gedeelte, dankzij mijn levendige fantasie en beeldende manier van denken.
Ik kan mijn gedachten letterlijk in beelden voor me zien. Bij het schrijven zelf komt nog wel wat kijken, maar al doende leert men.
Mijn fantasie is mijn tweede wereld, waarin álles mogelijk is en waarin niks verveelt.
Hersie pingpongt de hele dag van hot naar her, wat soms zeer vermoeiend is, voornamelijk wanneer ik moet slapen.
Als kind heb ik mezelf
 aangeleerd om mijn fantasie te activeren. Ik kruip dan in een film in mijn hoofd en sluit mezelf af van mijn omgeving en mijn gedachten.

Zo ben ik in de afgelopen jaren niet alleen bestselling auteur geweest, maar ook een scriptschrijver (stiekem ook een droom).
Daarnaast ben ik actrice en zelfs President geweest. Natuurlijk heb ik ook Oscars en Nobelprijzen gewonnen en mijn talkshow is een hit. TubTube.
Mijn fantasie verschilt soms niet zoveel van het gewone leven, gezien ik genoeg stof heb voor dramatische thrillers. ;)
Niet alles is omringt met regenbogen en glitters, soms is het er zelfs grimmig. De plekken waar ik zelf naar afdwaal zijn daarentegen vaak wel ietsje kleurrijker. Wanneer ik beroerd ben en dagen, of zelfs weken plat lig, dan ben ik mijn fantasie dankbaar om even te kunnen ontsnappen, anders was ik al lang gek geworden.

Mijn fantasie helpt me ook in het dagelijks leven. Ik ben een enorme twijfelaar en ik kan behoorlijk onzeker zijn over een hoop dingen.
Psychisch gezien ben ik ook niet de meest stabiele, zo heb ik regelmatig last van paniekaanvallen
Wanneer ik paniek voel opkomen ga ik in gedachten naar een plek waar ik mezelf veilig en fijn voel. Een plek waar ik ooit ben geweest op vakantie, of iets wat in het normale leven niet echt bestaat, zoals een wereld vol vrede. 
Het werkt niet altijd, maar soms zorgt het ervoor dat de 
paniek geen hoogtepunt bereikt, of zelfs verdwijnt.

fantasie
CW – Supernatural

Het hebben van een levendige fantasie wordt vooral geplaatst bij kinderen, waarom is dat bij volwassen not-done?  
Volwassen zijn heeft een zware lading met een behoorlijke verantwoordelijkheid. Ik vind het ook vreemd dat ik een volwassene ben, want zo voel ik mezelf helemaal niet. Ik ben ondertussen misschien iets wijzer geworden, maar ik ben nog steeds dezelfde dromer als toen ik tien was.  
Natuurlijk zijn mijn dromen wel veranderd, maar het dromen zelf ben ik niet verleerd en dat wil ik ook absoluut niet.

Waarom stoppen we met fantaseren als we ouder worden? Fantaseren kan helpen, steunen en zelfs motiveren.
Menig volwassene denkt bij het woord fantaseren alleen aan seks, alsof dat het enige is om over te fantaseren.
Om voorbeelden te noemen, ik heb veel over ons huis gefantaseerd. Wat kunnen we er allemaal mee doen? Hoe kan het eruit zien?
Het heeft in mijn hoofd alle kleuren van de regenboog gehad. Zo wist ik al snel wat ik absoluut niet mooi vond en wat wel.
Dat is toch ideaal? En een stuk goedkoper dan eerst het hele huis verven.

Een aantal jaar terug moest ik een presentatie houden voor een cursus die ik toen volgde. De presentatie verliep niet helemaal volgens plan.
Aan mijn bibberende handen en stem was te merken dat ik zenuwachtig was en mijn spraakgebrek bemoeide zich er ook nog eens mee, waardoor de presentatie op een mislukte auditie van Holland’s-Got-Weirdo’s leek. Het was een grote ellende.
Die gebeurtenis bleef me natuurlijk achterna zitten in mijn gedachten, maar ik begon opeens andere uitkomsten te bedenken. Wat als ik het zus, of zo had gedaan?

Het lijkt misschien niet heel bijzonder om daar over na te denken tot ik voor een tweede keer een presentatie moest geven.
Een geheel andere presentatie voor geheel andere mensen en ik moest ook nog eens een hoop informatie onthouden, waaronder jaartallen.  
Ik kwam niet onder de zenuwen uit, dat hoort er volgens mij ook een beetje bij. Mijn stem trilde weer, maar voor enkel een minuut, daarna was het weg.
Ik had in mijn gedachten zoveel versies bedacht dat ik het gevoel had overal op voorbereid te zijn. De presentatie verliep super!

Nu zeg ik niet dat fantasie een remedie is voor zenuwen of angsten, maar het kan wel een handvat zijn.
Mijn fantasie kan mij een goed gevoel geven wanneer ik dat nodig heb. Mijn fantasie kan mezelf kalmeren wanneer ik in paniek ben. En ik kan er niet alleen mezelf, maar ook anderen mee entertainen.

In mijn fantasie ben ik niet alleen succesvol en minder lomp,
in mijn fantasie win ik zelfs de Nobelprijs voor de vrede en maak ik de wereld beter.
En dat geeft een heerlijk gevoel, al is het maar voor even. 😊

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *