Klote hokjes – Discriminatie & Racisme

1. Klote hokjes

‘Alle homo’s zijn vies.’ ‘Alle gelovigen zijn gek.’ ‘Buitenlanders moeten oprotten naar hun eigen land!’
Wanneer houdt alle haat eens op? 
Waarom kunnen we nog steeds niet accepteren dat we allemaal anders zijn?
Andere afkomst, uiterlijk, achtergronden en een verscheidenheid aan gebruiken en voorkeuren.
Gebruiken en (religieuze) gewoontes zijn een keuze, je krijg het vanuit huis mee of je ‘ontdekt’ het ergens in je leven.
Dit zijn dingen die je zou kunnen veranderen als je dat wilt. Niks mis mee, mits je het niet als een excuus gebruikt.
Onze afkomst, ons uiterlijk en seksuele voorkeur, daar hebben we geen keuze in. We worden geboren met een bepaald optiepakket en daar moeten we het mee doen. Natuurlijk kun je met plastische chirurgie iets aan je uiterlijk veranderen, maar met de rest van het optiepakket moeten we zien te leven.

Ik heb gemixt bloed en geworsteld met mijn geaardheid, wellicht spreekt het onderwerp me daarom extra aan. Ik ben gediscrimineerd en gepest. 
Gelukkig niet in de hoedanigheid dat ik vind dat ik daardoor schade heb opgelopen, maar helaas kan niet iedereen dat zeggen.
What the fuck maakt het toch uit wat iemands, afkomst, geaardheid of religie is? Ik vind het belangrijker om te weten of mensen een goed hart hebben en betrouwbaar zijn. Waar ze vandaan komen, wie ze vereren of met wie ze in bed liggen moeten ze zelf weten.
Het mag misschien niet in je straatje passen, so what? Er is aan jou ook vast iets wat een ander niet zint, moeten we daarom elkaars leven zuur maken?

Verschil komt door allerlei factoren, maar een negatief label ergens aan hangen is gecreëerd. Waarom snap ik alleen niet, wat is daar het voordeel van?
Homofobie, bijvoorbeeld, dat het nog steeds bestaat verbaasd me eigenlijk vooral in Nederland, zo vrij is ons land helemaal niet.
De reclame van suitsupply, waarin twee mannen elkaar een kus geven heeft onlangs nog voor veel opschudding gezorgd.
Ik heb verschillende reacties gelezen over de reclame, van uiteenlopende meningen tot zeer asociale opmerkingen.
Je mening uiten mag, dat doe ik hier openlijk, maar mensen zomaar beledigen vind ik iets anders.

Intimiteit is persoonlijk, wat de één te ver vindt gaan is voor de ander heel normaal, maar liefde is liefde in mijn ogen wat je geslacht ook is.
Er zijn mensen die het gek vinden om genegenheid in het openbaar te tonen of te zien, dat kan, maar moet een ander zich dan maar inhouden?
Zolang ik niet verplicht hoef toe te kijken hoe mijn buren elkaar uit elkaar trekken in mijn voortuin, mogen ze van mij rustig hun gang gaan.
Er zit voor mijn ook wel verschil in genegenheid tonen en straatporno. Een kus, daar is toch niks mis mee?
Het gaat om liefde, iets moois, waarom is dat een reden voor discussie?

Oorlogen, armoede en milieuvervuiling, dát zijn punten voor discussie, blijf alsjeblieft van mooie dingen af!!
Xenofobie begrijp ik ook niet, angst voor buitenlanders, hoe dan? Ik hoop niet dat deze mensen op vakantie gaan naar het buitenland of fantaseren over een pensioen in een zonnig oord. 
Haat naar mensen met een kleurtje begrijp ik al helemaal niet. Mensen komen in allerlei kleuren voor, hoe kun je mensen beoordelen op basis van huidskleur? 
Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van zonnebanken en liggen stranden vol met mensen die een kleurtje proberen te krijgen. Dat is dan toch krom? 

Als we terug de geschiedenis induiken, de tijd waarin gekleurde mensen werden behandeld als beesten, schaam ik me voor mijn medemens.
Racisme bestaat vandaag de dag nog steeds en ik snap het niet. Op dit moment zijn het vooral de Arabieren en overige Midden-Oosters (bestaat dat woord?) die niet geaccepteerd worden, omdat daar toevallig een groep hersenloze kutidioten de boel verpesten.
Ik heb eventjes als juridisch begeleider van vluchtelingen gewerkt. Ik begeleidde ze tijdens hun procedure, hierdoor heb ik wat kennis van asielrecht. Iets wat vele Nederlandse social media gebruikers ook denken te hebben. 😉 

Discriminatie & racisme
CW – Supernatural

Tijdens mijn werk heb ik teveel verscheurde mensen gezien en ik kan alleen maar hopen dat ik nooit hoef mee te maken wat zij hebben meegemaakt.
Het heeft me ook doen inzien hoe rijk ik wel niet ben én hoe goed wij het hier hebben.
Vluchtelingen, of immigranten an sich, krijgen van veel dingen de schuld. De woningschaarste, armoede en waarschijnlijk kan de regen er ook bij, terwijl ze alleen maar proberen te overleven. Wanneer je een schuldige wilt zien voor de woningschaarste en armoede in Nederland, kijk dan even naar de regering zij maken de regels.

Hele groepen worden afgerekend op iets wat een individuele hersenloze heeft veroorzaakt of zelfs zonder reden. 
De klux ku klan had het niet alleen voorzien op gekleurde mensen, ze waren ook homofoob.
Terroristen hebben ondertussen de islam verpest en Arabisch ogende mensen worden gehaat. De media voedt deze haat en maakt het alleen maar erger.
Een grote groep mensen wordt vandaag de dag gehaat vanwege hun afkomst, uiterlijk en of godsdienst, zonder één van deze mensen ook maar een kans te geven.

De haat, of het wantrouwen, naar Arabisch ogenden heb ik zelf mogen ervaren. Ik vind mezelf er niet Arabisch uitzien, maar helemaal Hollands kan ik mezelf ook niet noemen. Mijn huidskleur noem ik zelf latte-macchiato, het wordt donkerder afhankelijk van de hoeveelheid zon waaraan ik mezelf blootstel. 
In mijn leven heb ik veel vragen over mijn afkomst gehad, wat ik eigenlijk heel gek vind. Wat maakt het uit waar iemand vandaan komt?
Er zijn nog vreemdere vragen gesteld. 
Vragen hoelang ik al in Nederland woon, of ik gebruik wil maken van een tolk en het meest beledigende: ‘jij bent er dus ook zo één.’ 

Het scheelt dat ik ondertussen met een echte Hollander ben getrouwd en dat mijn achternaam tegenwoordig geen vragen meer oproept, maar wanneer ik op Schiphol mijn paspoort laat zien valt het me op dat ze toch iets grondiger te werk gaan, dan bij mijn blauwogige Hollandse man.
Ik trek me er niet veel van aan omdat hun zorgvuldigheid ook voor mijn veiligheid is en toch zit het me ergens dwars. 
De afgelopen tijd zijn er weer genoeg mensen omgekomen bij schietpartijen en andere nutteloze acties. Wanneer een dader een exotisch uiterlijk, of afkomst heeft wordt dat uiteraard genoemd, wat alle haat in stand houdt.  

Een blanke genderneutrale heteroseksuele atheïst afkomstig van Texel kan mogelijk gevaarlijker zijn dan Bin Laden himself. Daarnaast zijn we allemaal verantwoordelijk voor onze eigen daden. 
Als ik mijn brood koop bij een bakker die een koeienverkrachter blijkt te zijn, dan ben ik toch niet schuldig? Ik kocht alleen mijn brood bij hem en wist nergens van. 
We generaliseren teveel waar vaak discriminatie bij komt kijken, wat niet nodig is. We zijn allemaal anders, in alles!
Maakten we ons maar wat drukker om dingen die er wel toe doen. Armoede, dierenmishandeling, kinderhuwelijken, onze planeet en nog zoveel meer.  
Misschien denk ik heel makkelijk omdat ik ruimdenkend ben, maar ik wil aan alle homo- en xenofoben vragen om zich het volgende voor te stellen:

Hoe zou jij het vinden als mensen jouw hoofd niet kunnen accepteren, om welke reden dan ook?
Je wordt nagekeken, uitgescholden en je krijgt de schuld van alle narigheid in de wereld.
Je raakt vrienden of familie kwijt, misschien krijg je zelfs problemen bij het vinden van een baan.
Dat allemaal alleen maar door het hoofd waarmee je bent geboren.
Hoe zou je je dan voelen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *