Mijn boek – Miscommunicatie

Mijn boek – Miscommunicatie

Boek Miscommunicatie - Tebrina Moulay

Ik weet niet of je het al hebt gezien, maar de frontpage is weer eens veranderd en deze keer heb ik daar een geldige reden voor.
Proudweirdo is namelijk officieel een bedrijf geworden. ūüéČ
Deze kant blijft gewoon bestaan, het bloggen geef ik niet zomaar op, maar er is iets wat meer aandacht verdient. Jawel, mijn boek. 

Ik heb er maar een klein beetje over gesproken, het boek wat ik geschreven zou hebben. Ik heb ergens een kleine teaser gedeeld, maar verder benoem ik het eigenlijk nauwelijks, wat voornamelijk met mijn onzekerheid te maken heeft. Mijn onzekerheid ga ik vanaf vandaag hard negeren. Ik heb een freaking boek geschreven en dat verdient gewoon de aandacht. 

Eerst even een korte inleiding. Schrijven doe ik al jaren, als kind hield ik niet alleen dagboeken bij, verhalen verzinnen deed ik ook. Een boek schrijven was altijd al een grote droom. Rond mijn twintigste begon ik met het schrijven van mijn autobiografie, wat niet het gemakkelijkste genre was voor een eerste boek.
Het heeft therapeutisch gewerkt, maar van uitgave is het niet gekomen. 
Ik was er nog niet klaar voor. Ondertussen staat het boek al een aantal jaar, onbewerkt, in de koelkast te wachten tot het eruit mag komen. Mijn doel was dus nog steeds niet bereikt.

Aan mijn fantasie ligt het niet, ik heb¬†idee√ęn genoeg, ik deed er alleen niet zoveel mee. Het werd jarenlang alleen een verzameling van verhaallijnen, plots en namen voor personages. Tot het jaar 2017.
In dat jaar zette ik Proudweirdo op en probeerde het vorm te geven. Ik was
 enthousiast, dat ben ik nog steeds, maar het was geen boek. 
Bizar genoeg was het nare opleving uit het verleden wat ervoor zorgde dat mijn vechtlust oplaaide. In het verleden is er herhaaldelijk tegen me gezegd dat ik een mislukt geval ben, dat ik niks kan en nooit in mijn leven iets afmaak. Dit werd wederom tegen me gezegd en de woorden raken me nog steeds. Vooral het laatste stuk, omdat er een kern van waarheid in zit. 

Ik heb mijn kappersopleiding niet afgemaakt en ondanks mijn motivatie verloor ik daarna ook nog eens baan na baan, omdat mijn ziekteverzuim te hoog was.
De jaren daarna probeerde ik mezelf om te scholen 
zonder concreet doel. Al is dat niet helemaal waar, het doel veranderde constant. Ik heb diverse cursussen en opleidingen gevolgd, maar ik heb ze niet allemaal afgerond.¬†Jaren geleden begon ik met bloggen en ook daar stopte ik weer mee.¬†De felle woorden die ik jarenlang heb gehoord, en ook ben gaan geloven, kwamen dus niet zomaar uit de lucht vallen.¬†Ik wilde het tegendeel bewijzen,¬†dat ik wel in staat was om iets af te maken, dat ik geen mislukt geval ben. (Alleen lichamelijk..¬†ūüėú)¬†Eind september 2017 begon ik met het schrijven van Miscommunicatie en op 11 juli 2019 had ik een eerste exemplaar in mijn handen.¬†

Tebrina Moulay Miscommunicatie

Het klinkt heel gek, maar het verhaal heeft zichzelf geschreven. Ik heb uit mijn verzameling een idee geplukt wat tijdens het schrijven compleet veranderde.
Naast een tijdlijn en volledig uitgewerkte karakters bedacht ik de invulling ter plekke. Ik voelde me een beetje als Tante Til. “Een kloddertje hier en een kloddertje daar!”
Hulp vragen was not-done, ik wilde mezelf immers bewijzen tot ik vastliep. 
Halverwege het boek kwam ik erachter dat ik het mezelf erg lastig maakte met een bepaald element waar ik totaal geen verstand van had. Ik heb hulp gevraagd aan een deskundige op dat gebied en heb uiteindelijk besloten om het element aan te passen. Dit was een leermoment, gezien het betekende dat ik het hele boek aan moest passen en dat was meer werk dan gedacht. 

Ik heb kennis gemaakt met ernstige gevallen van writersblock en hevige frustraties. Ik heb mijn computer meerdere malen door de kamer heen willen slingeren, maar boven alles heb ik vooral genoten.¬†Schrijven is cre√ęren, alles is mogelijk, jij bepaalt. Met mijn karakters heb ik een band opgebouwd, voor mij zijn ze¬†‘echt’, waardoor het loslaten een soort afscheid was. Ik heb dan ook letterlijk gehuild.¬†
In het boek zit een stuk van mij, iets persoonlijks, daarom vond ik het lastig om het aan anderen te laten lezen. Ik was bang voor de kritiek die ik zou krijgen, bang om dat persoonlijk op te vatten.

Het boek is ondertussen door een aantal proeflezers gelezen. Ze hadden het boek allemaal binnen een paar dagen uit en ze zijn allemaal enthousiast, al denk ik ergens nog steeds dat ze me besparen met hun beoordeling.
M
anlief spoorde me aan om het boek naar een uitgever te sturen, maar dat stelde ik eigenwijs uit.¬†Grammaticaal¬†moest er het √©√©n en ander verbeterd worden, dat wist ik en dat maakte me onzeker.¬†Voor een zoveelste keer liep ik het boek nog eens na en uiteindelijk verzamelde ik genoeg moed om het op te sturen naar een paar uitgevers, hopend¬†dat het verhaal interessant genoeg zou zijn. Helaas hadden deze geen interesse en¬†daar heb ik het bij gelaten.¬†Mijn doel was immers bereikt, ik heb een boek geschreven.¬†ūüėČ

De laatste proeflezer heeft het boek onlangs gelezen. Ze was nieuwsgierig en begreep mijn onzekerheid. Haar begrip was dan ook grotendeels de reden waarom ik haar het boek liet lezen, zij begreep hoe persoonlijk het was. Binnen vier dagen had zij het boek uit en ze is ondertussen bekroond tot mijn persoonlijke editor, omdat zij alle taalfoutjes eruit heeft weten te filteren. Daarnaast is haar enthousiasme de reden waarom ik de stap ga wagen. Een boek hoort gelezen te worden, daarom ga ik het zelf uitgeven. 

Ik ken mezelf, ik ben een echte twijfelmuts en de koningin als het gaat om uitstelgedrag. Ik speel vaak op safe uit onzekerheid. Zekerheid hebben we niet in het leven en we weten niet hoelang we nog hebben, daarom stap ik maar eens uit mijn comfortzone. 
Ik schijt niet zomaar peulen, ik schijt hele velden, maar tegelijkertijd ben ik ook¬†ontzettend gemotiveerd.¬†Het boek is misschien niet ieders smaak, maar ik kan nu wel zeggen¬†dat ik geen totale mislukking ben. Ik heb een boek geschreven en ik vond het zo gaaf om te doen dat er ook al een volgende in de maak is.¬†ūü•≥

Je kunt mijn boek vanaf vandaag pre-orderen!
Check uitgeverijproudweirdo.nl, volg Proudweirdo én mijn persoonlijke pagina op Facebook voor meer info!

Tebrina Moulay Miscommunicatie

Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Laat een reactie achter!