Hersenconstipatie

1. Hersenconstipatie

Anderen advies geven gaat me best goed af, maar als het om mezelf gaat wordt het lastig, ik luister namelijk niet zo goed naar mezelf. 
Ik ben een denker en dan ook nog eens één met wat loslaatprobleempjes.
Nu weet ik heel goed dat piekeren zonde van mijn tijd is, maar om daar helemaal vanaf te komen is misschien wat hoog gegrepen, dus geef ik mezelf piekermomentjes. Hierin mag ik mezelf even helemaal suf piekeren en daarna stel ik mezelf twee vragen.

1. Is het zinvol?
2. Kan ik er NU iets aan veranderen?
Meestal is het antwoord ‘nee’ en dan kan ik mezelf weer bezighouden met dingen die nuttig zijn.
In de praktijk werkt dit helaas niet zo makkelijk. Ik kan mezelf dan ook behoorlijk dwars zitten.

Ik denk dat iedereen wel situaties kent waarin je in anders had willen reageren. Achteraf pas een geniale reactie bedenkt of dat het even duurt voordat een situatie überhaupt volledig tot je is doorgedrongen. Ik ben sowieso niet zo snel, dus wanneer ik eindelijk een geniale comeback heb gedacht zijn we op zijn minst drie weken verder, een beetje vreemd om er dan mee aan te komen, al wil ik dat soms nog zo graag.
Zulke momenten kunnen dus zorgen voor hersenconstipatie, verstopte hersens door frustraties die blijven hangen.

Mijn frustraties worden vaak veroorzaakt door onrecht, zoals onze verbouwing, waar niet alleen ons geduld op de proef werd gesteld. Ik heb complete draaiboeken gemaakt waarin ik mijn sadistische ideeën gedetailleerd heb beschreven. Wat wellicht iets te ver gaat om uit te voeren, maar wat altijd handig is om te onthouden, voor een boek of dergelijke.. ;)
Mijn loslaatproblemen kunnen ook te maken hebben met onverwerkte gebeurtenissen. Zoals verrassings-beledigingen, een belediging die je totaal niet aan ziet komen.

hersenconstipatie
CW – Supernatural


Een paar jaar geleden, tijdens een groepsexcursie in het buitenland, kreeg ik van een medereiziger vanuit het niets te horen dat ik ‘best wel een dikke pens’ had. Mijn buik is al jaren een grote onzekerheid, dus dit kwam behoorlijk hard aan. Ik was ook stomverbaasd en weet eigenlijk niet eens meer precies hoe ik gereageerd heb, als ik dat al heb gedaan.
Wat ik vooral vreemd vond is dat de belediger mij bekritiseerde op mijn uiterlijk terwijl zij zelf op een wandelende bowlingbal leek.

Haar belediging had me eigenlijk niet zo moeten raken, zeker niet nadat ze al meerdere malen had laten blijken dat niet iedereen gezegend is met gezond verstand. Toch kwam deze belediging de afgelopen week opeens weer opborrelen, maar deze keer mét een antwoord.
“Aan mijn buik kan nog iets gedaan worden, aan jouw hoofd niet meer.”
Dit is natuurlijk geen vriendelijk antwoord, maar ik ben soms ook helemaal niet vriendelijk. 😈

Ik heb nogal wat dubbele kanten. Ik ben een soort knuffel-egel, klein, rond, knuffelig, maar ook stekelig als het nodig is. 
Enerzijds interesseert het me geen reet wat mensen van mij vinden, maar tegelijkertijd wil ik ook graag aardig gevonden worden. 
Zo gun ik vrijwel iedereen een prachtig en gezond leven, maar er zijn ook mensen van mij ingezet mogen worden als testobject. Stop dierproeven, gebruik een fucker!

Terroristen, (dieren)mishandelaars, eigenlijk alle ellendelingen die het leven van anderen of onze aarde bewust verpesten. Negativiteit op (a)sociale media, negativiteit in het algemeen, allemaal frustratiebronnen die mijn hersenflow kunnen belemmeren.
Zonde, want ik kan er zo weinig mee, al is dat niet helemaal waar, deze keer heeft het namelijk voor een blog gezorgd. 😉

Hebben jullie ook wel eens last van hersenconstipatie?

loslaatproblemen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *