Hersenconstipatie

1. Hersenconstipatie

Anderen advies geven gaat me best goed af, maar als het om mezelf gaat wordt het lastig. Ik luister namelijk niet zo goed naar mezelf. 
Ik ben een denker en dan ook nog eens één met wat loslaatprobleempjes. Nu weet ik heel goed dat piekeren zonde van mijn tijd is, maar om daar helemaal vanaf te komen is misschien wat hoog gegrepen, dus geef ik mezelf piekermomentjes.
Hierin mag ik mezelf even helemaal suf piekeren en daarna stel ik mezelf twee vragen. 1. Is het zinvol? 2. Kan ik er NU iets aan veranderen?

Meestal is het antwoord ‘nee’ en dan kan ik mezelf weer bezighouden met dingen die nuttig zijn.
In de praktijk werkt dit helaas niet zo makkelijk. Ik kan mezelf dan ook behoorlijk dwars zitten door in mijn emoties te blijven hangen.  
Je kent het wel, een situatie waarin je anders had willen reageren of achteraf pas een geniale reactie bedenkt. 
In mijn geval duurt het soms ook even voordat een
 situatie volledig tot me is doorgedrongen. Ik ben sowieso niet zo snel, dus wanneer ik eindelijk een geniale comeback heb gedacht zijn we op zijn minst drie weken verder. Een beetje vreemd om er dan mee aan te komen, al wil ik dat soms nog zo graag.

Zulke momenten kunnen dus zorgen voor hersenconstipatie, verstopte hersens door frustraties die blijven hangen.
Mijn frustraties worden vaak veroorzaakt door onrecht, zoals onze verbouwing, waar niet alleen ons geduld op de proef werd gesteld.
Ik heb complete draaiboeken gemaakt waarin ik mijn sadistische ideeën gedetailleerd heb beschreven. Wat wellicht iets te ver gaat om uit te voeren, maar wat altijd handig is om te onthouden, voor een boek of dergelijke.. ;)
Mijn loslaatproblemen kunnen ook te maken hebben met onverwerkte gebeurtenissen, zoals, laat ik even iets milds uitkiezen, verrassings-beledigingen.
Een belediging die je totaal niet aan ziet komen.

CW – Supernatural

Een paar jaar geleden kreeg ik tijdens een vakantie opeens van een medereiziger te horen dat ik ‘best wel een dikke pens’ had.
Mijn buik is al jaren een grote onzekerheid, dus dit kwam behoorlijk hard aan. 
Ik weet niet meer precies hoe ik gereageerd heb, of ik überhaupt gereageerd heb, gezien ik stomverbaasd was. Niet alleen vanwege haar belediging, ook vanwege het feit dat ze zelf op een wandelende bowlingbal leek. 

Haar belediging had me eigenlijk niet moeten raken, zeker niet nadat ze al meerdere malen had laten blijken dat niet iedereen gezegend is met gezond verstand. Toch kwam deze belediging de afgelopen week opeens weer opborrelen, gevalletje onverwerkte frustratie. Alleen deze keer wist ik wat ik terug had willen zeggen. “Aan mijn buik kan nog iets gedaan worden, aan jouw hoofd niet meer.”
Dit is natuurlijk geen vriendelijk antwoord, maar ik ben soms ook helemaal niet vriendelijk. 😈

Ik heb nogal wat dubbele kanten. Enerzijds interesseert het me geen reet wat mensen van mij vinden, maar tegelijkertijd wil ik ook graag aardig gevonden worden. 
Ik gun vrijwel iedereen ook een prachtig en gezond leven, maar er zijn ook mensen die van mij ingezet mogen worden
 als testobject. 
Stop dierproeven, gebruik een fuckerTerroristen, (dieren)mishandelaars, eigenlijk alle ellendelingen die het leven van anderen of onze aarde bewust verpesten.
Negativiteit op (a)sociale media, negativiteit in het algemeen, allemaal frustratiebronnen die mijn hersenflow kunnen belemmeren.
Zonde, want ik kan er zo weinig mee. Al is dat niet helemaal waar, deze keer heeft het namelijk voor een blog gezorgd. 😉

Heb jij ook wel eens last van hersenconstipatie?

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *