Vrouw zijn – De waarheid

(anticonceptie) 1. Vrouw zijn

Vrouw zijn is soms zo vreselijk oneerlijk, al heb ik natuurlijk geen idee hoe het is om man te zijn.
Overal kunnen plassen en in nog steeds veel landen bevoorrecht zijn, klinkt niet heel vervelend.
Ik ben geen felle feministe, maar ik ben wel voor gelijke rechten. Waarom zou het ene geslacht beter zijn dan het andere? Er zit natuurlijk wel verschil in.
Vrouwen kunnen het wonder van een kind baren meemaken, dat is iets wat mannen niet mogen ervaren. Al is dit niet voor alle vrouwen even makkelijk, waar ik er één van ben.

Het is niet dat ik nooit kinderen zou kunnen krijgen, er bestaan nog steeds wonderen, maar heel makkelijk zal het niet gaan. 
Ik heb PCOS of te wel het Polycysteus Ovarium Syndroom, een hormoonstoornis.
Eitjes rijpen niet, waardoor er geen eisprong plaatsvindt, wat nodig is om zwanger te worden of om überhaupt een menstruatie te krijgen.
Naast een onregelmatige cyclus heeft het hele vervelende symptomen, zoals cystes op de eierstokken, overbeharing, acne, overgewicht, stemmingswisselingen en zelfs depressies.

Zolang mijn gezondheid me in de steek laat staat mijn kinderwens in de koelkast. Dat neemt niet weg dat het onderwerp soms pijnlijk kan zijn.
Er word me al jaren gevraagd wanneer ‘wij nu eens gaan beginnen’. Het woord ‘opschieten’ wordt tegenwoordig ook vaak genoemd, want de veertig komt in de buurt. Hoewel de meeste mensen niet eens nadenken over hetgeen wat ze zeggen, komen de opmerkingen onderhand wel mijn strot uit.
Mijn buik is namelijk ook reden voor de eeuwige vraag of ik zwanger ben. Na de tienduizendste keer word ik er niet vriendelijker van, waardoor mensen mij blijkbaar zijn gaan zien als kinderhater.

Sommige mensen staan dan ook versteld wanneer ze zien dat ik leuk met kinderen om kan gaan.  Om het dus even duidelijk te maken, ik heb GEEN hekel aan kinderen. Ik ben selectief met kinderen, net als met volwassenen klikt het met de één gewoon beter dan met de ander.
Er zijn kids die mijn irritatieknopje zonder enige moeite kunnen activeren. Ik zal ze niet zomaar door mijn pastamolen duwen, maar stiekem lachen wanneer ze op hun smoel gaan kan ik dan niet laten. Tenzij het koter echt pijn heeft, dat vind ik wel zielig. Ik zal het meest ellendige koter zelfs redden als er gevaar dreigt. 
Ik ben niet zo’n groot monster als soms gedacht wordt. ;)

Zoals ik al zei, ik heb een kinderwens verstopt zitten, maar mijn lijst met eisen waaraan ik vind dat ik moet voldoen is veel te lang. Ik beschik nog niet eens over 1/3.
Met kleine hummeltjes om me heen is het soms lastig. In dat geval helpt mijn lichaam vaak mee.
Wanneer ik zo beroerd ben dat ik amper voor mezelf kan zorgen, ben ik blij dat ik me geen zorgen hoef te maken over de verzorging van zo’n klein mensje.
Dus, als je mazzel hebt als vrouw mag je het wonder meemaken om een kind op de wereld te zetten, maar ik zal de minpunten ook even opnoemen.
Ik ben nu toch bezig..

vrouwenkwalen
CW – Supernatural
 Menstruaties, als je ze krijgt is dat niet meteen iets om blij mee te zijn. Hormonen kunnen rare dingen met je doen. 

Ze maken je emotioneler, geven je een vreemde eetlust en kunnen je algeheel vreemd laten voelen. 
Helaas kan dit ook zichtbaar zijn. In mijn geval gaat mijn huid namelijk ook dwars liggen. 
Deze ellende kan al twee weken voor de menstruatie beginnen.

De menstruatie zelf is voor veel vrouwen pijnlijk. Er zijn zelfs vrouwen die zo’n last hebben van hun menstruatie dat ze er echt ziek van zijn, elke maand opnieuw.
Ik ben er gelukkig niet doodziek van, maar heel fijn voel ik me ook niet. Ik omschrijf mijn menstruatie vaak als een haai in mijn baarmoeder die zich een weg naar buiten probeert te eten. Een letterlijk kutgevoel.
Helaas zijn er nog steeds mannen die wat lesjes biologie gemist hebben en niet helemaal begrijpen wat een menstruatie inhoudt.
Er zijn mannen die een menstruerende baarmoeder vergelijken met een volle blaas die we ‘even’ kunnen legen.
‘Vrouwen zijn onnatuurlijk, we horen niet te bloeden.’ komt ook regelmatig voorbij. Ja, ik ben serieus, de wereld heeft echt scholing nodig.

Dit soort leeghoofden zorgen ervoor dat vrouwen die ziek zijn tijdens hun menstruatie niet serieus genomen worden. Vrouwen zijn hierdoor zelfs hun baan kwijtgeraakt, wat gewoon oneerlijk is. Nu vind ik wel meer oneerlijk, zoals de kijk op borsten.
Ze worden veelal gezien als lustobject, maar het ware doel, het voeden van kinderen is een schande. Ik begrijp er geen reet van.
Het is prima wanneer vrouwen hun boobs te pas en te onpas laten zien, zolang het maar niet om borstvoeding gaat. Daar zijn die dingen voor bedoeld!

Het hebben van borsten is overigens niet altijd fijn. Ik heb in mijn verzameling kwalen mastopathie zitten, wat gelukkig onschuldig is, maar wel zeer pijnlijk.
Mijn borsten kunnen aanvoelen als een explosief maanlandschap, ze zitten dan vol met cystes. Borstontstekingen zijn me ook niet onbekend, helaas..
In mijn geval vind ik dat het hebben van borsten iets te zonnig ingeschat wordt. Aan mastopathie is namelijk niks te doen. Het enige positieve is dat het aan de buitenkant niet zichtbaar is.

Beha’s zijn voor veel vrouwen martelwerktuigen, of deze vrouwen nu wel of geen gevoelige borsten hebben.
Ik heb nog nooit in mijn leven een beha gedragen die echt lekker zat. Nu hoef ik natuurlijk geen beha’s te dragen, maar de zwaartekracht werkt niet in mijn voordeel. Actief bewegen raad ik ook niet aan, daarom moet ik mijn vriendinnen regelmatig martelen door ze op te sluiten in een stuk stof.
Wanneer ik de deur niet uit hoef en stil kan blijven zitten, mogen ze lekker vrij rond spelen.

Opdoffen is ook iets waar ik moe van word. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het fijn om er leuk uit te zien, maar tegelijkertijd hou ik ook van vlug en geen gedoe. Mezelf uitgebreid opmaken voor een avondje bios waar ik in het donker zit vind ik onzinnig, voor andere gelegenheden kan ik mezelf soms compleet uitleven.
Maar make-up hoort geen verplichting te zijn voor vrouwen, ze zijn net zo mooi zonder.
Dus, om er maar een eind aan te breien.. Het lijkt me duidelijk, vrouw zijn is alles behalve gemakkelijk en ik heb mijn betoog nog vrij beknopt gehouden. 😉

Lieve vrouwen:
Je uiterlijk bepaald je waarde niet!
Of je wel of geen kinderen hebt bepaald je waarde niet!
Wees lief voor jezelf, vrouw zijn is een pittige rol!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *