waarom

(CW – Supernatural)

Ik maak regelmatig aantekeningen van een ingeving, een bizarre gedachte of iets anders om over te schrijven en uiteindelijk jullie mee te vervelen.
Aantekeningen die ik ’s nachts maak zijn een soort cryptogrammen voor vergevorderde, ik begrijp er de volgende dag geen reet meer van, maar de overige leesbare aantekeningen hadden laatst een overeenkomst. Een woord wat er een aantal keer uitsprong. Waarom?

Ik (en Hersie) vraag mezelf al mijn hele leven van alles af, ook al weet ik dat het in de meeste gevallen zonde van mijn tijd en energie is.
Deze keer heb ik er iets mee gedaan, ik heb namelijk een aantal waaroms uitgefilterd, speciaal voor dit blog.

1. Waarom zijn er zoveel mensen op aarde die het leven van anderen verpesten? En waarom worden ze vertroeteld als straf?

Ik heb nogal last van het wishful-thinking-syndroom, maar in mijn ogen hoeven sommige dingen helemaal niet zo lastig te zijn.
Wanneer ik iemand niet mag, of zelfs een grote pleur aan iemand heb, dan blijf ik bij die persoon uit te buurt. Om mezelf én de ander te beschermen.
Ik doe een poging althans, er zijn gevallen waarin het lastig is, wanneer het bijvoorbeeld om een collega of familielid gaat.
(Of een aannemer waarvan je wilt dat hij je huis heel houdt. )

Wanneer mensen extreem over de grens gaan, zoals voor de lol moorden of zich vergrijpen aan kinderen, dan mogen ze van mij direct door naar de schroothoop. Enerzijds vind ik niet dat mensen mogen beslissen over het lot van een ander, maar in dit soort gevallen houden zij ook geen rekening met hun medemens, dus hoppakee weg ermee.

Levenslange celstraffen, dat helpt? In Nederland bestaat een straf uit betere verzorging dan onze oudjes.
Wat hebben de rimpelsauriërs gedaan om dat te verdienen?
De aarde is vol en de gevangenissen puilen uit, waardoor de helft van de criminelen hun straf thuis uit mogen zitten en daardoor weer sneller terugvallen in hun oude patroon. Alleen opsluiting of een enkelbandje brengt ze niet terug naar het goede pad, daar hebben ze hulp bij nodig.

Gevallen die het zo bont gemaakt hebben dat ze nooit meer de straat op mogen, verdienen van mij überhaupt geen verzorging. Ik heb het nu even niet over achttienjarige schooiertjes die in hun ‘stoere’ fase zitten en fout bezig zijn. Ik bedoel de zieke geesten die niet meer te redden zijn en letterlijk over lijken gaan, een Marc Dutroux, Wolfgang Přiklopil, dierenmishandelaars, of terroristen die in een klap een hele hoop mensen de dood in jagen, zonder een speur van berouw.

waarom

(CW – Supernatural)

Ik heb me al eens eerder uitgelaten over gevange-eiland, wat mij een fantastisch idee lijkt. Ellendelingen kunnen helemaal losgaan op elkaar en het kost niemand een rode cent. Oke, het vervoer naar het eiland toe, maar dat terzijde. Van het geld wat overblijft kunnen we hopelijk de oudjes verzorging geven die ze horen te krijgen.
Wanneer dit wereldwijd ingevoerd kan worden, zouden we ze ook af kunnen schieten richting Mars, waarom zouden we daar de ‘goede’ voor gebruiken.

2. Waarom mogen celebs, politica of staatshoofden, geen mens zijn?

Ik heb laatst een heel stuk gelezen over Maxima die slippers droeg tijdens een officiële gebeurtenis, het zou volgens velen niet koninklijk zijn. WTF?
Het gaat om Maxima, ik verwacht niet dat zij op Zeeman slippers liep, maar mogelijk gouden slippers, ingelegd met Swarovski, of zelfs diamanten.

Celebs in alle vormen, van staatshoofden tot acteurs en zangers, ze worden vrijwel dagelijks bekritiseerd op hun uiterlijk en dan met name wanneer zij niet aan het werk zijn. Moeten deze mensen er dan dagelijks uitzien alsof ze naar een gala gaan?
Is het nieuwswaardig als zij naar een toilet of supermarkt gaan? Waarom moet dat vast gelegd worden?

Rimpels, vetrandjes, een onzuivere huid, ook allemaal redenen om artikelen aan te wijden. Dat geeft totaal geen druk om zo perfect mogelijk te zijn…
Kom op, dit is toch vragen om burn-outs?

Ik ben niet beroemd en dat is ergens alleen maar goed. De roddelbladen zouden volstaan met mijn misstappen, niet alleen qua uiterlijk, qua alles!
Nu ben ik stiekem wel benieuwd hoe de journalisten, columnisten of andere auteurs, er zelf uitzien. Ik ga er niet vanuit dat zij allemaal zo perfect zijn, daarom zou ik graag een blog aan ze willen wijden.

3. Waarom verneuken we de aarde?

Hier snap ik dus echt niks van. Het lijkt wel of we vergeten dat we de aarde nodig hebben. Geld is leuk om te hebben, maar geen vervanger voor zuurstof en voedsel. Ik ben zelf ook één van de vervuilers, naast het hebben van een auto, ga ik met het vliegtuig op vakantie en ik heb jaren gerookt.

waarom

Netflix – Grace & Frankie

Toch probeer ik aan de aarde te denken, ik scheid mijn afval en ga zuinig om met energie. Door een klein beetje mee te helpen hoop ik mijn vervuiling een tikkeltje goed te maken.
Nu is het fijn dat huishoudens wat meer opletten, maar de grote vervuilers denken volgens mij nog steeds dat zij geld kunnen ademen, of zij hebben allang hun nieuwe onderkomen op de maan, of mars, ingericht klaarstaan. Dan nog snap ik het niet. Willen zij hetzelfde uithalen met een andere planeet?

4 .Waarom draait alles om macht en geld?
Geld is makkelijk, dat kan ik niet ontkennen. Ik ben rijker dan de gemiddelde aardbewoner en dat besef ik ook. Ik heb een mooi huis, vers eten op tafel en ik heb zelfs een auto in mijn bezit, maar ik moet ook op mijn uitgaven letten.
Als ik eerlijk ben, is het natuurlijk een droom om niet na te hoeven denken of de rekeningen wel betaald kunnen worden, kunnen eten wat je wilt en op vakantie gaan wanneer en waar je maar heen wilt.

Manlief en ik hebben wel eens uitgerekend hoeveel inkomsten we nodig hebben om ons droomleven te bereiken en dat valt gek genoeg best mee.
De fout die mensen met geld nog wel eens maken, is het uitgeven aan een miljoenen villa, bizarre auto’s en andere dingen die naast de aanschafwaarde nog steeds geld kosten. Als je gewoon je leven blijft leiden, met wat meer luxe als je daarvan houdt, dan kun je als miljardair zelfs de rest van de wereld een stukje beter maken.
We komen namelijk uit bij macht.

In deze wereld heb je aanzien wanneer je geld hebt en daardoor ook meteen macht, want macht kun je gewoon kopen, je hoeft niks te kunnen.
Ik snap macht niet helemaal. Zoals het er nu uit ziet betekent macht dat je boven iets, iemand, hele volkeren, staat. Dat je jezelf beter vindt dan anderen en je aanzien afdwingt. Ik hoef geen namen te noemen, maar er zitten wat figuren hogerop die zich niet lijken te interesseren wat er met de wereld gebeurt, zij hebben een ‘perfect’ leventje en daar draait het om. Zolang zij maar krijgen wat ze willen hebben.

Dat is iets waar ik echt niet bij kan. Ik geef net toe dat een zorgeloos leven mij heerlijk lijkt, maar niet ten koste van anderen.
In dat opzicht ben ik misschien wel macht-geil. Als ik genoeg geld zou hebben, zou ik dat zo uitgeven voor een betere wereld.
Ik weet waar ik voor sta, en vooral dat ik de beste bedoelingen heb, niet alleen voor mezelf. Samenwerken is dé key.
We hebben elkaar nodig, artsen, koks, loodgieters, leraren, wetenschappers, botanisten, noem maar op.

Leuk om aan de top te zitten op je berg met geld, maar als je ziek wordt heb je wel een arts nodig. Een arts heeft dankzij de wetenschapper, herbalist of botanist, een medicijn voor je gevonden, wat gemaakt wordt door een apotheker, die weet wat hij doet dankzij zijn leraren en ik kan nog wel meer van dit soort riedeltjes opnoemen.
Als de invloedrijke-figuren dit ook even tot zich door laten dringen dan is het mogelijk dat de wereld ooit een betere plek wordt.

Zo, ik heb mijn zegje weer gedaan.
Hebben jullie ook wel eens last van Waaroms?

waarom

Share Button
Open mind
Mijn fantasie