Waarom, waarom en waarom?

1. Waarom, Waarom, Waarom

Ik denk nogal veel na, dankzij Hersie, I know. Noem het maar een specialiteit, dat maakt het in ieder geval positief. ;)
Het woord waarom is één van de meest versleten woorden in mijn gedachtegang. Speciaal voor dit blog heb ik er een paar uitgefilterd.

Waarom zijn er zoveel mensen op aarde die het leven van anderen verpesten? En waarom worden ze vertroeteld als straf?

Er zijn veel dingen die ik niet begrijp en dat kan frustreren. Ik bezit een monsterkant die niet bepaald vriendelijk is, maar alleen tevoorschijn komt in het geval van onrecht. Onschuldige mensen of dieren pijnigen kan ik bijvoorbeeld niet begrijpen en daar heb geen goed woord voor over. Van mij mogen deze mensen direct door naar de schroothoop. Hoppakee weg ermee. 
Het rechtssysteem snap ik namelijk niet helemaal, in geen elk land. Om even in Nederland te blijven, waarom krijgen gedetineerden betere verzorging dan onze rimpelsauriërs? In mijn ogen hebben bejaarden meer recht op verzorging dan misdadigers. 

De aarde is vol en gevangenissen puilen uit, waardoor de helft van de criminelen hun straf thuis uit mogen zitten. Hierdoor vallen ze sneller terug in hun oude patroon. Alleen opsluiting of een enkelbandje helpt ze volgens mij ook niet terug naar het goede pad, daar hebben ze hulp bij nodig.
Gevallen die het zo bont gemaakt hebben dat ze nooit meer de straat op mogen verdienen van mij überhaupt geen verzorging. 
Ik heb het niet over schooiertjes. ik bedoel de zieke geesten die niet meer te redden zijn en letterlijk over lijken gaan. Een Marc Dutroux, Wolfgang Přiklopil, Charles Manson en andere idioten die moorden zonder een speur van berouw.

Ik heb me al eens uitgelaten over gevange-eiland, wat mij een fantastisch idee lijkt. Ellendelingen kunnen daar helemaal losgaan op elkaar en het kost niemand een rode cent. Oke, het vervoer naar het eiland toe, dat terzijde. Van het geld wat overblijft kunnen we hopelijk de oudjes verzorging geven die ze horen te krijgen. Wanneer dit wereldwijd ingevoerd kan worden kunnen we alle idioten ook afschieten richting Mars, waarom zouden we daar de ‘goede’ voor gebruiken?

CW – Supernatural

Waarom mogen beroemdheden geen mens zijn?

Ik heb laatst een heel stuk gelezen over Maxima die slippers droeg tijdens een officiële gebeurtenis. Het zou volgens velen niet koninklijk zijn. WTF?
Het gaat om Maxima, ik verwacht niet dat zij op Zeeman slippers liep, maar mogelijk op gouden slippers ingelegd met Swarovski of diamanten.
Celebs in alle vormen, van staatshoofden tot zangers worden vrijwel dagelijks bekritiseert op hun uiterlijk en dan met name wanneer zij niet aan het werk zijn. Moeten deze mensen er dan dagelijks uitzien alsof ze naar een gala gaan?

Ik snap sowieso niet waarom alles wat celebs doen nieuwswaardig is. Ik vind het dan ook niet zo gek dat sommige celebs doordraaien. 
Ik ben niet beroemd en dat is ergens alleen maar goed. De roddelbladen zouden vol staan met mijn misstappen, niet alleen qua uiterlijk, qua alles!
Nu ben ik stiekem wel benieuwd hoe journalisten die anderen bekritiseren er zelf uitzien. Ik ga er niet vanuit dat zij allemaal zo perfect zijn, daarom zou ik graag een blog aan ze willen wijden. ;)

Waarom draait alles om macht en geld?

Geld is makkelijk, dat kan ik niet ontkennen. Ik ben rijker dan de gemiddelde aardbewoner en dat besef ik ook. Ik heb een mooi huis, vers eten op tafel een auto in mijn bezit en ik ga regelmatig op vakantie, maar ook ik moet op mijn uitgaven letten.
Als ik eerlijk ben is het natuurlijk een droom om niet na te hoeven denken of de rekeningen wel betaald kunnen worden, kunnen eten wat je wilt en op vakantie gaan wanneer en waar je maar heen wilt. Maar hoeveel geld heb je nu echt nodig?

Wat ik gek vind is dat het lijkt alsof mensen met geld vooral macht willen hebben. Je hoeft ook niks te kunnen als je geld heb.
Macht betekent dat je invloed hebt op anderen, zelfs boven anderen kunt staan en aanzien af kunt dwingen. Dit gebeurt al jaren, niet iedereen bekommert zich namelijk om het welzijn van anderen, zolang zij maar hebben wat ze willen hebben.
Dat is iets waar ik echt niet bij kan. Ik geef net toe dat een zorgeloos leven mij heerlijk lijkt, maar niet ten koste van anderen.
In dat opzicht ben ik misschien wel macht-geil, maar als ik genoeg geld zou hebben zou ik dat zo uitgeven voor een betere wereld. Ik weet waar ik voor sta en vooral dat ik de beste bedoelingen heb, niet alleen voor mezelf. 

We hebben elkaar nodig, artsen, koks, loodgieters, leraren, wetenschappers, botanisten noem maar op. 
Het is leuk om aan de top te zitten op je berg met geld, maar als je ziek wordt heb je wel een arts nodig. Een arts heeft dankzij de wetenschapper of herbalist een medicijn voor je gevonden, wat gemaakt wordt door een apotheker die weet wat hij doet dankzij zijn leraren. Ik kan nog meer van dit soort riedeltjes opnoemen.
Het gaat erom dat samenwerken dé key is.
Als de invloedrijke-figuren dit ook even tot zich door laten dringen, dan kunnen zij hun geld misschien eens op een nuttige manier uitgeven. 

Hebben jullie ook wel eens last van Waaroms?

waarom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *