Stop! Ho! Halt!

Stop! Ho! Halt!

Waar de fuck zijn we allemaal mee bezig? Volgens mij hebben we de piek in evolutie bereikt en gaan we nu bergafwaarts. 
Onze mooie planeet, het wonderlijke leven, zien wij dat nog wel? Of zien we alleen nog maar negativiteit, hebzucht en ellende? 
In een aantal blogs heb ik het gehad over alle verdeeldheid, de discussie overload en mijn irritatie betreft social media
Hierin zie ik helaas nog steeds geen verbetering, heck het lijkt alleen maar erger te worden.

Misschien moet de optie om overal op te reageren uitgeschakeld worden, gezien er echt overal op gereageerd wordt, zelfs op advertenties. 
Waarom? Waarom moeten we overal een plasje overheen doen als verwilderde wezens? Hatelijke wezens vooral. 
Zoals het er nu aan toe gaat ben ik bang voor de toekomst. Is het mogelijk dat ik straks in de supermarkt aangesproken wordt omdat iemand mijn trui verschrikkelijk vindt? Of wanneer ik uit eten ga commentaar krijg over de manier waarop ik mijn bord leeg eet? Uit eten gaan zal misschien even duren, want ik ben niet gevaccineerd en uiteraard is dat ook een onderwerp wat vele aannames met zich meebrengt, zonder dat mensen de reden weten. 

Het hebben van een mening is menselijk, maar ze openlijk uiten is een keuze. Een keuze die anderen pijn kan doen. 
Nu ben ik niet onschuldig, ook ik heb een mening die ik openlijk deel en daar is ook niet iedereen van gediend. Toch doe ik mijn best om mijn mening algemeen te houden en niemand persoonlijk af te branden. (Tenzij je een psycho fucker bent, dan heb je het in mijn ogen gewoon verdiend. 😜)
Als we zo nodig willen reageren, kunnen we dat dan alsjeblieft in de positieve zin doen

De media smult van onze skills. Het maakt namelijk niet uit wat we zeggen, zolang er maar gereageerd wordt. Hoe meer aandacht iets krijgt hoe belangrijker het gevonden wordt. Nu heb ik over de media niet veel goeds te zeggen. Ik zie veelal uitlokkende koppen die niks met de inhoud van een bericht te maken hebben en alleen maar bijdragen aan alle haat en verdeeldheid. Of berichten die überhaupt weinig inhoud hebben. Althans dat is mijn mening, dat kan natuurlijk ook over mijn blogs gezegd worden. 😉

Het leven van celebs werd vroeger gedeeld in roddelbladen, tegenwoordig wordt het voorgeschoteld als nieuws. Alsof het belangrijk is om te weten wie een neuscorrectie heeft laten uitvoeren of welk koppel uit elkaar is. Celebs worden overigens gewoon gestalkt, hun leven wordt ook zodanig onder de loep genomen dat er vergeten wordt dat het ook mensen zijn. Ik zou dan ook niet met ze willen ruilen. 
Er worden hele discussies gevoerd over mensen we nog nooit ontmoet hebben, waar we niks van weten, buiten hetgeen de media ons laat zien. 

We vormen ook meningen over onze gewone medemens waar we een glimp van meekrijgen, een fractie. Mensen die bijvoorbeeld meedoen aan een televisieprogramma, interview of iemand waar we een video van gezien hebben. 
Als we een paar minuten van jou delen, een moment waarin je zenuwachtig bent, in een slechte bui verkeerd of een beetje tipsy bent. Kunnen we dan zeggen dat we jou kennen? Weten we dan wat voor persoon je bent, wat je hebt meegemaakt, hoe je in het leven staat?
Kun je jezelf voorstellen hoe het kan voelen als mensen op basis van een paar minuten een mening over jou vormen en dat openbaar delen? 

CW – Supernatural

En hoe zou je het vinden wanneer jij verschrikkelijke reacties leest op een post over een bekende van jou? 
Het is makkelijk om een mening te geven vanaf je luie stoel, maar hoe reageer jij in eenzelfde situatie? En, misschien belangrijker nog, ken je het hele verhaal?
Iemand die niet voor zijn of haar bejaarde ouders zorgt is niet perse een harteloos persoon. Het is mogelijk dat deze jarenlang mishandeld is geweest.  
Bij auto-ongelukken is niet altijd alcohol in het spel of terrorisme. Hartaanvallen, beroertes of andere aandoeningen kunnen ook een oorzaak zijn. 
Iemand die niet van kinderen houdt hoeft geen kinderhater te zijn. Het kan een vorm van zelfbescherming zijn, omdat iemand een kindje verloren is of de wens om een kind te krijgen is nooit uitgekomen. 

Pas op wat je zegt. Ieder mens heeft een eigen verhaal, redenen waarom deze iets wel of niet doet, redenen die een ander niet kent of hoeft te begrijpen.
We zijn ook allemaal anders. Een zelfverzekerd persoon met vele vaardigheden of een angstig persoon die dealt met diverse trauma’s, ook deze verschillen maken dat we anders reageren en anders met dingen omgaan. Helaas wordt daar niet altijd over nagedacht.  
Diverse mensen worden openlijk belachelijk gemaakt, om wie zij zijn en doen waar zij zich prettig bij voelen. Lgbth’ers, gelovigen, zelfs vegans worden bespot. 
Ik ben fan van alternatieve geneeswijzen en ook daarmee merk ik dat velen zich genoodzaakt voelen om hun mening daarover te delen. 

Je hoeft niet alles te begrijpen, te doen, of leuk te vinden wat anderen doen. Wat je wel kunt doen is respectvol reageren. 
Ik hou niet van sport op televisie. Oké oké, ik hou helemaal niet van sport. Vissen is ook niet mijn ding, toch zijn er mensen die er dol op zijn. 
Heck er zijn mensen die zich voor de lol onder laten schijten, zolang ik niet mee hoef te doen of er überhaupt bij in de buurt hoef te zijn, prima. 
Waarom worden de keuzes van anderen constant openlijk beledigd? Waarom kunnen we niet gewoon bij onszelf blijven? 
Is het zo leuk om een ander zonder reden pijn te doen? Of wordt er gewoon niet over na gedacht dat onze woorden ook schade aan kunnen richten?

Kunnen we ons commentaar niet veranderen in iets positiefs? Deel complimenten uit in plaats van brute meningen die niks toevoegen, niks bijdragen. 
Er zijn in mijn ogen belangrijkere dingen om te doen, dingen die een stuk interessanter zijn, beter voor de mensheid en je innerlijke rust.
Adopteer een oudje en maak daar eens een wandeling mee. Wordt vrijwilliger bij een asiel. Ga rommel prikken op straat of met een bootje uit het water. Volg een cursus, start een hobby. Lees een boek of schrijf je eigen boek.
 Er zijn tig dingen te verzinnen. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Misschien maakt hetgeen wat ik onzinnig vind jou juist blij, dat kan natuurlijk ook. 

Ik ben de afgelopen maanden grotendeels offline geweest, bewust om aan mezelf te werken. In een volgend blog zal ik daar meer over vertellen.
Dit blog is voornamelijk tot stand gekomen nadat ik weer even rondkeek op social media en mezelf op zat te vreten. 
Het offline leven bevalt mij dan ook zeer goed. Als onzekere piekeraar weet ik mijn leven zelf al behoorlijk zwaar te maken, alle externe negativiteit is alleen maar extra olie op het vuur. Ik probeer meer uit mijn leven te halen en een leuker mens te zijn voor mezelf en mijn omgeving en momenteel doe ik dat door in mijn eigen bubbel te verblijven. Niet iedereen zal dit begrijpen, maar dat hoeft ook niet. Ik leid mijn leven op mijn manier, jij leidt jouw leven op jouw manier. 

Ik wil iedereen vragen om wat meer positiviteit te verspreiden. 
‘Wat je aandacht geeft groeit.’
Laten we dat op de positieve manier doen! 💪🏾

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *