Discussie overload

1. Discussie overload - Focus

Ik, geïsoleerde weirdo deels levend in een fantasiewereld, heb het gevoel alsof we in een andere dimensie zijn beland. Wat betekent dat er echt iets raars gaande is.
In een vorig blog heb ik het al over alle verdeeldheid gehad, wat sindsdien alleen maar is toegenomen net als alle discussies. Ik heb het zolang mogelijk uitproberen te stellen, maar ik wil ook mijn zegje doen over dit tijdperk, alle krankzinnigheid en uiteraard mijn bijbehorende frustraties. 

Sinds het bestaan van de mensheid zijn er al oorlogen, epidemieën, pandemieën en allerlei (natuur)rampen. Tegenwoordig horen we het sneller, omdat we in direct contact staan met de hele wereld. Iedere scheet kan gedeeld worden, zelfs met andere planeten als we dat willen.
We lijken niet meer zonder de media te kunnen functioneren en deze geeft voorkeur aan doem en hysterie. De mensheid lijkt daarom te varen op negativiteit en onderhand heb ik het idee dat we steeds meer de weg kwijtraken. 
We kunnen natuurlijk zelf kiezen waar we onze ogen op richten. Ik doe mijn best om zoveel mogelijk positief te denken en positiviteit te verspreiden, maar ik voel allerlei onderstromen die me naar beneden proberen te trekken.

Ik ben dubbel en begrijp vaak het standpunt van meerdere partijen, waardoor ik het lastig vind om een duidelijke mening te vormen. Zo wil ik niet ontkennen dat er een virus is, maar heb ik tegelijkertijd mijn twijfels over de ernst. De gewone griep wordt niet meer genoemd, terwijl deze voor mensen met een zwakke gezondheid ook gevaarlijk is. Waar zijn de hazmat-suits van alle ‘belangrijke’ figuren? Velen zijn zelfs nog onbezorgd op vakantie geweest in het buitenland, terwijl het ons werd afgeraden. Zoals Covid wordt beschreven had ik verwacht dat alle invloedrijke personen ondergedoken zouden zitten in een ultra-beveiligde-virusbestendige-bunker.

Anyhow, wel of geen dodelijk virus, wat er nu gaande is zorgt voor nog meer verdeeldheid. We schelden elkaar uit voor ‘Gekkies’ of ‘Slapenden’ omdat we andere meningen hebben. Ik heb geen idee meer wat wel of niet waar is, maar ik zie wel dat er veel mensen in de narigheid zitten. 
De afgelopen maanden zijn veel mensen hun baan kwijtgeraakt, hun bedrijf, waar ze hun ziel en zaligheid in hadden zitten. Mensen die het financieel al zwaar hadden weten nu helemaal niet meer hoe ze rond moeten komen. 
Onderschat ook niet de psychische gevolgen, niet alleen voor de groep mensen die hard getroffen zijn, maar ook de mensen die al wat brozer waren. Behandelingen van vele (ernstig zieke) patiënten staan op pauze dankzij het-virus-who-shall-not-be-named. Voor hen en de rest van mijn medemens doe ik mijn best om me zoveel mogelijk aan de regels te houden, al vind ik veel onzinnig. 

Het is een bijzonder virus wat blijkbaar leeftijden kan raden en na een bepaalde tijd actiever wordt. Het komt alleen af op mensen in kleedkamers en groepen van meer dan dertig man. De buitenlucht gezond? Zolang je maar niet op pad gaat met meer dan vier personen, want ook dat kan Covid ruiken. Misschien moeten we met zijn allen een overalletje aantrekken en een helm opdoen, gezien de bouwsector als enige virus-bestendig lijkt te zijn. 😉
Ik begrijp dat ze ergens een grens moeten trekken, maar ik vraag me af hoeveel we ermee bereiken. Na 
20:00 uur mag er geen drank meer verkocht worden, dan wordt dat gewoon overdag gedaan. De horeca sluiten, waar het 1,5 meter beleid nagevolgd kan worden, zorgt voor meer illegale feestjes waar de 1,5 meter afstand vaak niet eens mogelijk is. 

De zwakkeren beschermen begrijp ik, maar onze oudjes opsluiten vind ik onmenselijk. Mijn oma is 92 en heeft alzheimer. Zij mag, net als vele andere oudjes, niet geknuffeld worden, hoe leg je dat uit? Oudjes die ons land hebben opgebouwd, nadat zij gezien hebben hoe het instortte. Oudjes die mogelijk nog maar een paar jaar over hebben eenzaam opsluiten, is dat bescherming? Laat de oudjes hun resterende tijd zo menselijk mogelijk uitzitten alsjeblieft. 

Discussie overload
CW – Supernatural

De mondkapjes worden straks verplicht, maar als ik nu al zie hoe de mondkapjes gebruikt worden mag er ook wel een cursus gegeven worden ‘Hoe draag ik een mondkap’. Het heeft niet zoveel zin als je je neus buitenboord laat hangen of er om de haverklap met je vingers aanzit. Daarnaast heb je straks vast wel iemand die onder de verplichting uit weet te komen, omdat deze een zware fobie heeft voor mondkapjes, omdat deze ooit door een mondkapje is aangevallen. Hierdoor vindt de buurman dat hij ook geen mondkapje hoeft te dragen en hoppatee we hebben weer een nieuwe discussie.

We hebben al zoveel discussies, vele onzinnige discussies, zelfs de Sinterklaasvariant is nog steeds gaande.
Ik heb geen kinderen, dus wellicht is het voor mij makkelijk praten, maar kom op, dingen veranderen nu eenmaal. Het leven an sich, technologie, taal, ons voedsel, maar oeh kom niet aan Sinterklaas. Kunnen we het niet gezellig houden met wat kleine aanpassingen, zodat we met zijn allen van het feest kunnen genieten?

Zo denk ik ook over de naamgeving van diverse zaken. Ja, je kunt op elke slak zout leggen, maar als een bepaalde naamgeving geassocieerd wordt met iets negatiefs, is het dan echt zo’n ramp om de naam te veranderen? Doet het fysiek pijn? Misschien snap ik het dan namelijk. Twix heette vroeger Raider, Lays was Smiths, daar is volgens mij geen ophef over gemaakt? 
Overal buitenlanders en voornamelijk asielzoekers de schuld van geven is ook zoooo vermoeiend aan het worden. Deze mensen mogen van mij dan ook stoppen met het gebruik en nuttigen van buitenlandse producten.

Seksualiteit en seksuele identiteit, ja zelfs dit persoonlijke onderwerp zorgt voor oneindige discussies. 
Als ik eerlijk ben vind ik alle smaken verwarrend. Ik zie twee genders, maar geen is gelijk, iedere vrouw en iedere man is anders. Transseksuelen zie ik als het gender wat zij prefereren. Het non-binair moet ik even aan wennen, de naamgeving van deze bedoel ik daarmee, of iemand zich wel of niet vrouwelijk of mannelijk voelt gaat mij niks aan. De seksualiteit-smaken vind ik ook verwarrend. In mijn ogen val je op de een, de ander, allebei of geen van allen, maar het maakt niet uit hoe ik het zie. Als mijn buurman een panseksuele transgendervrouw is met een fetisj voor tepelhaar en graag zingt tijdens seks, maakt dat mijn leven lastig? Zolang ik niet hoef te kijken of mee te doen wens ik hem/haar/het alle geluk.

Weet je wat ik wel punten van discussie vind? De verzorging van onze aarde en de ongelijkheid tussen ons mensen.
Wereldwijd lijden mensen. Ze gaan dood van de honger en dorst of omdat zij geen toegang hebben tot medische hulp. Op dit moment hebben de landen waar welvaart niet bestaat het helemaal zwaar. 2020 is een klotejaar voor vrijwel iedereen op aarde. In Nederland hebben we gemerkt hoe goed we het eigenlijk hebben, hoeveel vrijheid er was en nog steeds is. Ik denk dat er genoeg mensen zijn die met ons willen ruilen.
Kunnen we alsjeblieft even ophouden met discussiëren en laten zien dat er in Nederland saamhorigheid bestaat.

Virus, nieuwe wereldorde, update van de matrix, whatever de reason, er is een wereldwijde crisis gaande. Jij hebt uiteraard recht op je eigen mening, maar denk even na wat voor gevolgen bepaalde acties hebben. Bangmakerij en daaruit voorkomende massahysterie helpt ons niet verder.
Als er iemand is met verstand van zaken en een duidelijk plan van aanpak hoe we deze situatie beter aan kunnen pakken, kom maar op, laat je horen.
In alle andere gevallen: We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, laten we respect voor elkaar hebben en hopen dat deze toestand snel voorbij is. 

Hou vol, na regen komt zonneschijn. 
Better days are coming!


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *