complottheorieën

Als je mij een ondertussen een beetje kent weet je dat ik een slechte oriëntatie heb, niet alleen op de weg, ook schriftelijk, dat zal hier weer eens duidelijk worden, maar blijf vooral zitten en enjoy the ride.

Complottheorieën, sektes, broederschappen, en andere groeperingen, ze fascineren me op de één of andere manier.
Ik zie mezelf als ruimdenkend, maar mijn oordeel komt ook snel aangesjeest. Dat kan ik niet ontkennen, want ik deel het hier openlijk.
(Heeft iemand een pil om dat af te leren? )

De flat earthers komen we de laatste tijd overal tegen. Een groep mensen die ervan overtuigd zijn dat de aarde plat is.
Al geloof ik nog steeds dat de aarde rond is, ik vind het wel knap hoe deze groep hun theorie probeert te ‘bewijzen’ en met welke originele methodes ze aankomen. Ik begrijp het punt niet helemaal, stel de aarde is plat en dan? Krijgen we dan allemaal opeens andere levens? Mogen we dan door naar de volgende ronde? Wat?

Niburu, of Planet X genoemd, heeft ook vele aanhangers. Er zijn diverse theorieën over te vinden, die allemaal van elkaar verschillen. Ik vraag mezelf dan ook af of de aanhangers zelf wel weten waar ze achter staan.
Voor mij klinkt het als het plot van diverse films na een avontuur in een mixer. Van de planeet, gevuld met aliens, die de aarde komen overnemen, tot diverse soorten planeet-botsingen/bijna-botsingen. Het komt er in ieder geval op neer dat we in alle gevallen zwaar de lul zijn.
Deze complottheorie is me te verwarrend en heel eerlijk, ik vind het ook een beetje eng. Doe mij maar E.T please!

De illuminatie, ik denk dat de meeste mensen er wel eens van gehoord hebben. Een ‘geheim’ genootschap waar genoeg over wordt gespeculeerd.
Zo schijnen deze mensen invloed te hebben over letterlijk álles. Zij zijn namelijk van plan om de wereld om te vormen tot een nieuw begrip, met een heel stuk minder mensen op aarde. De zogeheten nieuwe wereldorde.
Al klinkt het wat huiveringwekkend, het idee om de wereld om te vormen is niet gek. Als ik wereldleider ben krijgen we dat ook wel voor elkaar en wellicht op een vreedzamere manier.

complottheorieën

CW – Supernatural

De Reptilians. Volgens deze theorie zijn onze wereldleiders shape-shifting reptielen. De Illuminatie wordt hier ook vaak bij betrokken, schijnbaar zijn veel leden van de illuminatie Reptilians. Ik vind reptielen best leuk, maar deze theorie is ook wel erg creepy.

(Geheime) genootschappen/ broederschappen bestaan al heel lang. De vrijmetselarij, de Bilderberg groep en ook de Kuk klux klan zijn bij velen bekend, of meer berucht. Maar genootschappen kunnen ook religieuze, of sport-gerelateerde, groeperingen zijn, kijk naar voetbalfans.
Het zit in onze natuur om ergens bij te willen horen en het is fijn om aansluiting te vinden met gelijkgestemden, uitzonderingen daar gelaten.
Het is fijn om contact te hebben met mensen die jouw interesse delen.

Ik heb wel eens verteld dat ik niet religieus ben, maar ik ben wel geïnteresseerd in religies. Daarnaast is één van mijn interesses het paranormale, waarover velen wellicht ook een mening hebben. Dat mag, ik heb gek genoeg geen behoefte om anderen te overtuigen, niet hierover althans.
Waar sommige zich aangetrokken voelen door platte-aarde-reptiel-aliens, heb ik dat met onverklaarbare dingen en niets is zo leuk om dat met andere gelijkgestemden te bespreken.

Of het nu genootschappen zijn, religies, politieke voorkeur of seksuele geaardheid, het zijn allemaal onderwerpen waar mensen allemaal kennis, of een mening over hebben en deze met anderen willen delen. Dat moet kunnen, mits je er anderen niet mee schaadt en zorgt dat je niet te ver gaat. Wanneer mensen niet geïnteresseerd zijn heeft het geen zin om er over door te praten.

Het blijf me frustreren dat mensen hun overtuigingen kunnen afdwingen, tot in het extreme, daar bereik je toch alleen het tegendeel mee?
Zo vind ik het ook jammer dat een groot deel van de mensheid nog steeds niet wil accepteren dat we allemaal anders zijn. Fysiek, emotioneel, denkwijze, seksuele voorkeur, noem maar op.

We zijn niet allemaal hetzelfde, we delen niet allemaal dezelfde mening en dat is prima.
Verschil is niet alleen leuk, maar ook leerzaam!

 

 complottheorieën

Share Button
Hersie - Welkom in mijn hersenpan
Waarom, waarom en waarom?