1 Open mind

Ik zie mezelf als ruimdenkend, maar mijn oordeel komt ook snel aangesjeest. Dat kan ik niet ontkennen, want ik deel het openlijk. ;)
Complottheorieën, sektes, broederschappen en andere groeperingen, ze fascineren me op de één of andere manier.
Zoals de flat earthers, die ik de laatste tijd overal tegen kom.

De naam zegt het al, deze groep is ervan overtuigd dat de aarde plat is.
Al geloof ik dat de aarde nog steeds rond is, ik vind het wel bijzonder hoe gedetailleerd de theorie van de flat earthers is en met welke originele methodes ze aankomen om die theorie te onderbouwen. Toch vraag ik me voornamelijk af wat het doel is. Stel de aarde is plat en dan?
Krijgen we dan opeens andere levens? Mogen we dan door naar de volgende ronde? Wat?

Niburu, of Planet X genoemd, heeft ook vele aanhangers. Er zijn diverse theorieën die allemaal van elkaar verschillen. Ik vraag mezelf dan ook af of de aanhangers zelf wel weten waar ze achter staan. Voor mij klinkt het als het plot van diverse films na een avontuur in een mixer.
Van een planeet gevuld met aliens die de aarde komen overnemen tot diverse soorten (bijna) botsingen met de planeet.
Het komt er in ieder geval op neer dat we in alle gevallen zwaar de lul zijn.
Deze complottheorie is me te verwarrend en heel eerlijk, ik vind het ook een beetje eng. Doe mij maar E.T please!

De meeste mensen hebben vast wel eens gehoord van de illuminatie, volgens mij zijn zij de meest bekende ‘geheime’ groepering.
Er wordt genoeg over ze gespeculeerd, zoals hun invloed op letterlijk álles. De illuminatie wordt er ook van verdacht de wereld te willen omvormen naar een nieuw begrip met een stuk minder mensen op aarde. De zogeheten nieuwe wereldorde.
Al klinkt het wat sinister, het idee om de wereld om te vormen vind ik niet zo gek. Ik wil dat ook doen, maar dan wel op een vreedzame manier. 😉

complottheorieën
CW – Supernatural

Een andere, ietwat enge, theorie zijn de Reptilians. Shape-shifting reptielen die al jaren onder ons leven. Zo worden diverse wereldleiders en beroemdheden ervan verdacht een reptiel te zijn. Bij deze theorie wordt de Illuminatie ook vaak betrokken. De Reptilians zouden zich namelijk bemoeien met de nieuwe wereldorde, die dan grotendeels uit eigen soort zou bestaan. Ik vind reptielen best leuk, maar deze theorie is nogal creepy.

(Geheime) genootschappen/ broederschappen bestaan al heel lang, de vrijmetselarij, de Bilderberg groep en ook de Kuk klux klan zijn bij velen bekend of meer berucht. Maar genootschappen kunnen ook religieuze of sport-gerelateerde groeperingen zijn, kijk naar voetbalfans.
Het zit in onze natuur om ergens bij te willen horen en het is fijn om aansluiting te vinden bij gelijkgestemden, uitzonderingen daar gelaten.
Het is fijn om contact te hebben met mensen die jouw interesse delen.

Ik heb wel eens verteld dat ik niet religieus ben, maar ik ben wel geïnteresseerd in religies. Daarnaast is één van mijn interesses het paranormale, waarover velen wellicht ook een mening hebben. Het is een heel breed gebied, waar ook weer subcategorieen zijn ontstaan.
De één ziet regelmatig buitenaardse wezens en de ander hoort geluiden in huis die niet te verklaren zijn. Ik hou ervan om dingen uit te zoeken en ergens een verklaring voor te vinden. Waar sommige zich aangetrokken voelen door platte-aarde-reptiel-aliens, heb ik dat met onverklaarbare dingen.

Het is leuk om je interesses met gelijkgestemden te bespreken of mensen die er in ieder geval voor open staan.
Wanneer mensen niet geïnteresseerd zijn heeft het geen zin om door te praten. Dat werkt averechts voor beide partijen.
Het blijft me namelijk frustreren dat sommige mensen hun overtuigingen proberen af te dwingen, soms tot in het extreme.
In mijn geval krijg ik dan niet alleen irritaties naar de vertegenwoordiger, maar ook het onderwerp gaat me tegenstaan, wat jammer is.

We zijn nu eenmaal allemaal anders, fysiek, emotioneel, qua denkwijze en noem maar op.
Dat betekent niet dat het één beter is dan het ander. Het betekent dat we verschillen en dat is alleen maar leuk.
Verschil kan namelijk ook heel leerzaam zijn!

complottheorieën

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *