Miep Bitch – Mijn ego

We zijn weer een paar weken verder, sinds mijn laatste blog en dat was niet bepaald de bedoeling. 
De tijd vliegt voorbij en al denk ik soms dat mijn leven saai is, mijn reis door het leven blijft een soort aaneenschakeling van afleveringen van de Twilightzone.
Het is er weird, soms wat grimmig en er zijn vooral veel vraagtekens.
Ik zal vast niet de enige zijn die hier mee dealt, wat meteen ook weer een reden is waarom ik alles deel. 

Ik baal van de hoeveelheid fake in de wereld. Op social media zie ik zoveel gezichten met filters waar geen uitdrukking aan af te lezen is, lichamen die zodanig zijn bewerkt met photoshop dat het amper menselijk lijkt. Ook de levens lijken perfect te zijn, het echte wordt natuurlijk niet gedeeld. Waarom niet? 
Ieder mens heeft ups en downs, struggles en mindere momenten, waarom zouden we dat verbergen?
Als we iets moeten verbergen laat dan dan alle negativiteit op elkaar zijn. Het oordelen en veroordelen van mensen die we niet kennen, net als hun verhaal. 

Vrijheid van mening wordt té letterlijk genomen en dat zorgt ervoor dat ik post-angst heb gecreëerd op social media. 
Ik durf bijna niks meer te posten, omdat ik niet bij wil dragen aan alle onzinnige discussies en ik wil geen social fuckers aantrekken die als paddenstoelen uit de grond komen zetten en zich sneller lijken te vermenigvuldigen dan muizen.
Ik ben natuurlijk niet onschuldig, ook ik oordeel en ik heb overal een mening over, alleen vind ik het niet nodig om ook overal mijn plasje overheen te doen. 

Maar als ik heel eerlijk ben ben hou ik me ook vaak op de achtergrond omdat ik al continue geconfronteerd word met een fucker.
Mijn eigen ego Miep Bitch. 
Zij maakt mijn leven vaak onnodig lastig en lijkt daar van te genieten. 
Nu ik het FoodMindset programma, van Healthy For Me, volg ben ik me nog meer bewust van mijn mindset, mijn vaak negatieve ego, en wat voor gevolgen dat heeft. Door mijn negatieve zelfbeeld zit ik vast gerot in mijn comfortzone en dat terwijl er zoveel dingen zijn die ik zou willen doen.  
Zoals vloggen, om
 mijn weirdness, maar ook serieuze onderwerpen te delen met non-lezers. 

Het feit dat ik dit al jaren probeer, maar dat er weinig van terecht komt, zegt eigenlijk al genoeg. 
Waarom doe ik niet gewoon wat ik wil? Omdat Miep Bitch vindt dat ik niet goed genoeg ben. Mijn ego fluistert niet, ze schreeuwt en laat me blijken dat ik, onder andere, een mislukking ben. Dit gebeurd al jaren en zo subtiel dat ik haar ben gaan geloven. 
Ik streef naar een perfecte ik die nooit kan bestaan, omdat ik niet verder kom. Zoals mijn uiterlijk wat volgens de Bitch niet goed genoeg is en dat gaat het nooit zijn, tenzij iemand me wil sponsoren voor een plastisch chirurg, maar ik vermoed dat ze zelfs dan nog dingen vindt om over te zaniken. 

CW – Supernatural

Als ik eerlijk ben vind ik dit gedeelte van het FoodMindset programma het lastigst, maar dit zorgt er juist voor dat je dieper naar onderliggende issues gaat kijken. 
Ik vind mezelf niet goed genoeg, waardoor ik al jaren niet goed voor mezelf zorg. Het klinkt heel logisch, maar zonder hulp had ik hier waarschijnlijk niks mee gedaan. 
Eén van de vragen in het programma is: ‘Wanneer besteed ik tijd aan mezelf?’. Dit vind ik nog steeds lastig om te beantwoorden. Door mijn klachten mis ik al zoveel tijd dat ik het gevoel heb om de tijd die ik heb zo nuttig mogelijk te gebruiken. Op die momenten put ik mezelf dus uit, waardoor ik weer in een vicieuze cirkel blijf hangen.  

Door mijn mindset accepteer ik mijn klachten niet, vergelijk ik mezelf teveel met anderen en geef ik mezelf niet de rust en liefde die ik eigenlijk hoor te krijgen.
Als een ander mijn leven zou leiden zou ik wellicht tegen deze zeggen. ‘Wees eens lief voor jezelf. Put jezelf niet uit om je ego iets te bewijzen, maar accepteer dat je niet alles kunt.’ 
Nu zijn de meeste mensen kritischer over zichzelf dan over een ander, maar je hoeft jezelf niet de grond in te boren. Ik geloof dat iedereen iets goeds in zich heeft en dat mag benoemd worden, ook door jezelf. 

Nu ik bezig ben om mijn mindset te veranderen lijkt het wel of Miep de Bitch sterker is dan ooit. Ik probeer de negatieve gedachten die ik oppik om te buigen naar iets positiefs. Bijvoorbeeld: ‘Dat lukt je niet!’ naar ‘Niet geschoten is altijd mis!’ of ‘Ik kan het op zijn minst proberen.’
Met deze gedachten heb ik mijn eerste vlogje opgenomen. Ik blijf anders uitstellen en zo heb ik tientallen video’s die ik niet post, omdat ik mezelf tegen laat houden. 
In een impulsieve bui heb ik bovenstaande video opgenomen en vrijwel meteen gepost, zodat ik niet meer terug kon. Oke ik had de video kunnen wissen, wat ik al eens eerder heb gedaan. 😂

Waarom staat de video nu nog steeds online? Voornamelijk door de reacties die ik heb gekregen. Bizar genoeg waren het alleen maar leuke! 🤩
Wat Miep mij toefluisterde was dus niet waar en blijkbaar heb ik mensen aangesproken. 
Natuurlijk moet ik nog wat oefenen, de tientallen plekken die ik heb geprobeerd om ‘het perfecte filmpje’ op te nemen deden er niet toe, het gaat namelijk om hetgeen ik wilde vertellen. Ik heb mezelf ook meteen blootgegeven en mijn onzekerheden eruit gegooid, je kan er maar vanaf zijn. 

Er zullen vast mensen zijn die mijn vlog niks vonden, dat is ook prima. Helaas kan ik niet iedereen tevreden stellen.  
Deze mensen skippen de volgende video maar, er staat namelijk een nieuwe op de planning. 
Wanneer deze komt? Geen idee, mijn lichaam eist aandacht en dat gaat voor, om ook even het goede voorbeeld te geven. 😉
Ik ga het in ieder geval nog eens proberen en Miep Bitch? Zij kan de pot op! 

Laat jij je ook tegenhouden door je negatieve gedachten, of juist niet? 
Ps. Heb je een idee of onderwerp voor een vlog, let me know! 

2. Miep Bitch - Mijn ego
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *