Truttenschudders en Fuckolieten

1. Truttenschudders en Fuckolieten

Ik bied bij deze alvast mijn excuses aan, maar ik moet echt even klagen en wat heerlijk dat ik mijn eigen website daarvoor kan gebruiken. ;)
Ergernissen op social media, in de supermarkt, het verkeer of waar dan ook, ik ben er soms een magneet voor.
Ik ben geen heilig boontje, maar ik doe wel mijn best om rekening te houden met mijn medemens.
Zo gebruik ik in de auto mijn richtingaanwijzers. Ik geef invoegend verkeer de ruimte, wanneer ik daar een mogelijkheid voor krijg, moet ik daaraan toevoegen. Sommige automobilisten lijken een soort verlatingsangst gecreƫerd te hebben, bang om hun rijbaan kwijt te raken.

Truttenschudders zijn voor mij een grote bron van ergernis in het verkeer. Fossielen, mensen die niet helemaal begrijpen hoe het verkeer werkt of angstige bestuurders. Nu wil ik het vervoer van deze mensen niet afnemen, maar ik stel voor om een apart wegdek voor ze te maken zodat ik ze niet tegenkom.
Ik kom truttenschudders namelijk vaak tegen op 130 wegen, waar ze niet veel harder rijden dan 90km/u. Ook zijn ze gek op de linkerrijstrook, zelfs wanneer wegen leeg zijn. Waarom?? Het gemuts is niet alleen gigantisch irritant, maar ook nog eens gevaarlijk.

Een week of wat geleden kwam ik zo’n rebel tegen op een driebaansweg. Het was tegen middernacht en er reed geen kip op de weg.
Miep Truttenschudder reed op de middenbaan met een gangetje of 90 en verplaatste zomaar, vanuit het niets, naar de linkerbaan. Ik reed achter haar en vroeg me serieus even af of er soms verkeer reed wat ik niet kon zien. Ze ging mij uiteraard te langzaam, dus na een paar gefrustreerde minuten ben ik Miep maar rechts voorbij gegaan. Soms moet je de regels een beetje overtreden, anders was ik nog steeds onderweg geweest. (Je zal toch met een truttenschudder naar Zuid-Spanje rijden. Wellicht wonen er daarom zoveel Nederlanders, ze zijn al jaren bezig om weer terug te rijden. šŸ˜‚)

Anyhow, de weg veranderde daarna in een 80km zone en Miep Truttenschudder transformeerde opeens in Trut Verstappen.
Ze haalde me in met ruim 100km/u. Was Miep haar gaspedaal tijdelijk kwijt, of snapte zij niks van cijfers? WTF!
Truttenschudders zijn waarschijnlijk Ć©Ć©n van de grootste veroorzakers van file in ons land, na regen.Ā 
Waarom kunnen mensen opeens niet meer rijden wanneer het regent? Smelt het wegdek of je auto?
Het regent in Nederland 11 van de 12 maanden, ik ga er vanuit dat we er onderhand wel aan gewend zijn, maar in het verkeer levert het nog steeds problemen op.

Truttenschudders en Fuckolieten
CW – Supernatural

Sneeuw durf ik bijna niet te noemen. In Scandinaviƫ, Canada en andere landen gaat het leven gewoon door, zelfs met meters sneeuw.
Nederland raakt compleet in paniek wanneer er een vlokje valt. Treinen reiden niet meer, die zijn bevroren, gesmolten of bang.
Automobilisten raken in de war, want sneeuw is deels bevroren regen en met regen kunnen we al niet rijden, dus wat moeten we doen met sneeuw?
Dat getwijfel veroorzaakt files en daar komen weer ongelukken van, want ik heb de fuckolieten nog niet benoemd.

Fuckolieten zijn de egoĆÆsten op de weg. Ze rijden vaak rond in dikke bakken of denken dat ze een dure auto hebben. Fuckolieten hebben een soort zeldzame vorm van belangrijk zijn en houden alleen rekening met zichzelf. Ze vinden eigenlijk dat ze recht hebben op een eigen wegdek, maar omdat dat niet het geval is rijden ze voornamelijk op de linkerbaan, uiteraard vele malen harder dan is toegestaan. Fuckolieten geven nooit richting aan, dat hoeven zij niet. En wanneer jij toevallig gebruik maakt van HUN rijbaan dan drukken ze je bijna van de weg af, want hoe durf je?! Heel frustrerend gedrag.
Door dit soort weggebruikers denk ik er wel eens aan om een tank aan te schaffen. Duw me maar weg Modderfudger!
Knipperlichten van een auto afschieten is ook iets wat ik regelmatig wil doen, ze worden toch niet gebruikt. Ik waag me er niet aan, want met mijn gekluns kan ik mensen verwonden en dat is niet de bedoeling.

Naast verkeersergernissen, heb ik ook wat luxe ergernissen, zoals mijn medepassagiers tijdens vliegreizen.
Mijn vakantie begint zodra Manlief en ik van huis gaan. Schiphol, bijvoorbeeld, is al een vakantieplek an sich. Heerlijk naar gestresste stelletjes kijken die al bekvechten voor ze Ć¼berhaupt in het vliegtuig zitten.
Bij de gates valt het me op dat iedereen opspringt zodra het vliegtuig aankomt. Het vliegtuig zit dan vaak nog vol met passagiers die er eerst uit moeten.
Zijn mensen bang dat het vliegtuig zonder hen vertrekt? Gaat het allemaal sneller als je staat? Vertrekt de achterkant van een vliegtuig sneller dan de rest? Ik snap het namelijk niet.

Sommige vliegtuigmaatschappijen verdelen passagiers in groepen en roept ze per groep op om te boarden, maar ook dat lijkt niet te werken. Mensen snappen niet in welke groep ze zitten of proberen toch stiekem voor te dringen, waardoor het alsnog een puinzooi wordt.
Waarom is dit een ergernis? Omdat ik uiteindelijk in de menigte beland, vaak een menigte wƩl gegroeide mensen. Ik heb dan het gevoel op een festival te staan en doe mijn best om diverse ellebogen en tassen te ontwijken.

Dus lieve mensen, als we allemaal wat meer rekening met elkaar houden,
ziet de wereld er beter uit en heb ik wat minder ergernissen. ;)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *