Truttenschudders en Fuckolieten

Ik bied bij deze alvast mijn excuses aan, maar ik moet echt even klagen en wat heerlijk dat ik mijn eigen website daarvoor kan gebruiken.

Ergernissen in het verkeer, op social media, of zelfs in de supermarkt, ik ben er soms een magneet voor.
Ik ben geen heilig boontje, maar ik doe wel mijn best om wat rekening te houden met mijn medemens. Zo gebruik ik in de auto mijn richtingaanwijzers, ik geef invoegend verkeer de ruimte, wanneer ik daar een mogelijkheid voor krijg in ieder geval. Sommige automobilisten lijken een soort verlatingsangst gecreëerd te hebben, bang om hun rijbaan kwijt te raken.

Truttenschudders zijn voor mij een grote bron van ergernis in het verkeer, fossielen, mensen die niet helemaal begrijpen hoe het verkeer werkt, of angstige bestuurders. Nu wil ik het vervoer van deze mensen niet afnemen, maar ik stel voor om een apart wegdek voor ze te maken zodat ik ze niet tegenkom.
Ik kom truttenschudders namelijk vaak tegen op 130 wegen, waar ze niet veel harder rijden dan 90km/u. Ook zijn ze gek op de linkerrijstrook, zelfs wanneer wegen leeg zijn. Waarom??
Het gemuts is niet alleen gigantisch irritant, maar daarnaast ook nog eens gevaarlijk.

Een week of wat geleden kwam ik zo’n rebel tegen op een driebaansweg. Het was tegen middernacht en er reed geen kip op de weg. Miep Truttenschudder reed op de middenbaan met een gangetje of 90 en voegde spontaan in op de linkerbaan. Ik reed achter haar en vroeg me serieus even af of er soms verkeer reed wat ik niet kon zien.
Na een paar gefrustreerde minuten heb ik Miep rechts in gehaald. Soms moet je de regels een beetje overtreden, anders was ik nog steeds onderweg geweest.
(Je zal toch met een truttenschudder naar Zuid-Spanje rijden. Wellicht wonen er daarom zoveel Nederlanders, ze zijn al jaren bezig om weer terug te rijden.)

Anyhow, de weg veranderde in een 80km zone en Miep Truttenschudder transformeerde in Trut Verstappen. Ze haalde me in met ruim 100km/u.
Was Miep haar gaspedaal tijdelijk kwijt, of snapte zij niks van cijfers? WTF!
Truttenschudders zijn waarschijnlijk één van de grootste veroorzakers van file in ons land, na regen.
Waarom kunnen mensen opeens niet meer rijden wanneer het regent? Smelt het wegdek, of je auto?
Het regent in Nederland 11 van de 12 maanden, ik ga er vanuit dat we er onderhand wel aan gewend zijn, maar in het verkeer levert het nog steeds problemen op.

Sneeuw durf ik bijna niet te noemen.
In Scandinavië, Canada en andere landen gaat het leven gewoon door, zelfs met meters sneeuw, maar Nederland raakt compleet in paniek wanneer er een centimeter sneeuw ligt. Treinen reiden niet meer, die zijn bevroren, gesmolten, of bang. Automobilisten raken in de war, want sneeuw is deels bevroren regen en met regen kunnen we al niet rijden, dus wat moeten we doen met sneeuw?

Dat getwijfel veroorzaakt files en daar komen weer ongelukken van, want ik heb de fuckolieten nog niet benoemd.
Fuckolieten zijn de egoïsten op de weg. Ze rijden vaak rond in dikke bakken, of denken dat ze een dure auto hebben. Fuckolieten hebben een soort zeldzame vorm van belangrijk zijn. Ze vinden eigenlijk dat ze recht hebben op een eigen wegdek, maar omdat dat niet het geval is rijden ze voornamelijk op de linkerbaan.

Truttenschudders en Fuckolieten

CW – Supernatural

Fuckolieten geven nooit richting aan, dat hoeven zij niet en als jij toevallig gebruik maakt van HUN rijbaan dan drukken ze je bijna van de weg af, want hoe durf je?! Heel frustrerend gedrag. Door dit soort weggebruikers denk ik er wel eens aan om een tank aan te schaffen. Duw me maar weg Modderfudger!
Knipperlichten van een auto afschieten is ook iets wat ik regelmatig wil doen, ze worden toch niet gebruikt, maar ik wil geen risico nemen om mensen te verwonden.

Naast verkeersergernissen, heb ik ook wat luxe ergernissen. Mijn medepassagiers tijdens vliegreizen.
Mijn vakantie begint zodra Manlief en ik van huis gaan. Schiphol, bijvoorbeeld, is al een vakantieplek an sich. Heerlijk naar gestresste stelletjes kijken die al bekvechten voor ze überhaupt in het vliegtuig zitten.

Manlief en ik zijn net terug vanuit Italië. Op de heenweg hadden we helaas wat vertraging, leuk is anders, maar je kunt er niet zoveel aan doen.
We hadden de winkels wel een beetje gezien en namen plaats bij de gate, waar het langzaamaan steeds drukker begon te worden.

Er stond een grote groep met jonge gasten die behoorlijk veel energie hadden, ze stonden met zijn allen op een slechte plek en hielden geen rekening met de doorgang van de gates, waardoor mensen die een gate verder moesten zijn zich door de menigte moesten wurmen.

Toen het vliegtuig eindelijk aankwam sprong iedereen die zat op en voegde zich bij de rest van de menigte, zodat er nu helemaal geen ruimte meer was om langs te lopen. Het vliegtuig zat nog vol, waarom had iedereen zo’n haast? Gaat het sneller als je opstaat? Vertrekt de achterkant van een vliegtuig sneller dan de rest?

Het had voor ons geen zin om te blijven zitten, gezien ik al diverse keren een klap voor mijn kanis had gekregen van rugtassen en uitstekende ellebgen, daardoor zijn wij ook maar gaan staan, maar ik had meer het gevoel op een festival te staan dan op een luchthaven. De enige persoon die enigszins veilig stond was de stewardess achter de balie.

Daarom wil ik nu een wandelbalie, een draagbaar ding om me heen, om mensen op veilige afstand te houden, zodat ik daar geen last meer van heb. Ik heb alleen nog geen idee hoe ik mijn ergernissen in het verkeer kan beperken. Al hoeft dat helemaal niet nodig te zijn wanneer we wat meer rekening met elkaar houden. ;)

Zo! Mijn klaagmomentje is weer voorbij, mijn zegje is gedaan.

Truttenschudders en Fuckolieten

Share Button
Vreemde eter
Auto-avonturen