Let love rule

CW – Supernatural

Alle fucking haat in de wereld, daar word je toch een beetje moe van?
Als ik heel eerlijk ben heb ik ook wat haat. Mijn innerlijk monster wil heel graag alle terroristen uitroeien, ik zal vast niet de enige zijn, maar dat is iets onmogelijks.
Er staan dagelijks nieuwe haatgroepen op er zullen altijd haatgroepen blijven bestaan, dat is helaas niet tegen te houden.

In mijn ogen zit er wel een probleem in het meegaan met deze hersenloze-debielen. Ze krijgen faam, negatieve aandacht is immers ook aandacht.
De haat verspreidt zich, of het nu over religies gaat, over seksualiteit, of aardappels, haters krijgen aandacht en de haat blijft en neemt zelfs toe.
Ik kan beide partijen enigszins begrijpen, zij proberen hun eigen standpunt te verdedigen, maar als je gaat vechten voor liefde dan begrijp ik iets niet.

Helaas heb ik geen remedie voor alle haat in de wereld, maar wat ik wel weet is dat er juist in dit soort tijden liefde nodig is.
Je zult me niet met een spandoek langs de kant van de weg vinden, maar ik wil wel mijn best doen om liefde uit te stalen.
Voorbeelden doen volgen, kijk maar naar de haat, dan kan het toch ook andersom?

Wanneer we allemaal liefdevol met elkaar omgaan krijg je meer voor elkaar dan met haat.
We hoeven het niet allemaal met elkaar eens te zijn, maar agree to disagree bestaat volgens mij niet meer.
Ik vind het leuk om te discussiëren over bepaalde onderwerpen en ik sta open voor andermans kijk op dingen, maar wanneer het er te heftig aan toe gaat ben ik er gauw klaar mee.

Generaliseren heb ik ook de pleur aan en we doen het volop. We willen allemaal uniek zijn, maar het zit ook in onze natuur om ergens bij te willen horen.
Het is begrijpelijk, maar waarom kan het niet samen?
Ik hoor bij een vriendenclubje en dat vind ik fijn, maar we blijven daarin wel allemaal onszelf. We hebben onze eigen ideeën en opvattingen. Zo zijn we het niet voortdurend met elkaar eens alleen maar omdat we vrienden van elkaar zijn.

De haat naar LGBT’ers, ik begrijp het niet, of het nu wel of niet in jouw straatje past, het is hun leven en jij mag jouw leven leiden.
Maak je druk om dingen die echt belangrijk zijn, zoals hongersnood, ziektes, het behoud van de aarde.
Liefde is liefde in mijn ogen en als het wederzijds is, is dat alleen maar mooi.

Ik vind het prachtig dat mensen eindelijk de kans krijgen om zichzelf te mogen zijn, no matter what. Vroeger en helaas nog steeds, beëindigen mensen hun leven, omdat zij niet volledig geaccepteerd worden. Dat is toch verschrikkelijk?!
Wat maakt het anderen uit welke seksuele voorkeur iemand heeft en in welk lichaam iemand geboren is?
Ik vind dat iedereen het recht heeft om zichzelf te mogen zijn.

Let love rule

CW – Supernatural

Dan de religiehaat, wat ik enigszins snap, maar ook verdedig. Ik ben religieus opgevoed, maar ik ben het zelf niet, ik pas nergens bij en dat wil ik ook niet. Geloven vind ik iets persoonlijks en dat doe je vanuit je zelf.
Religies vind ik wel zeer interessant en dat heb ik altijd al gevonden, mijn interesse hiervoor komt waarschijnlijk door mijn belangstelling voor andere culturen.

Als ik mezelf in een hokje zou moeten plaatsen, dan ben ik meer een spiritueel persoon. Ik vind oosterse leefwijzen heel mooi, maar ik kan me ook vinden in Sjamanisme. Deze leefwijzen spreken mij aan vanwege hun individuele stuk en de liefde voor de natuur.
Maar ik hoef geen naampje te dragen, als ik goed ben voor mezelf, mijn naasten en de natuur, maakt het toch niet uit waar ik bij hoor?

Fuck die klote hokjes anyway, dat is het generaliseren waar ik niet van hou. Niet alle Islamieten zijn slecht, niet alle voetbalfans zijn hooligans, niet alle priesters zijn pedofielen, niet alle buitenlanders zijn crimineel, niet alle psychologen zijn geitenwollensokken en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden, wanneer iemand iets verkeerd doet kun je daar niet een hele groep op afrekenen.
Ik begrijp dat er op dit moment een afkeer is naar de Islam, omdat de laatste jaren veel terroristen Islamitisch waren, al is de media hier ook deels schuldig aan. Wanneer een exotisch iemand iets uithaalt worden het terroristen genoemd, maar er zijn ook genoeg blanke atheïsten, of christenen, geweest die misdaden begaan hebben, dat zijn dan toch eigenlijk ook terroristen?

In dit geval hebben een aantal kutkneuzen ervoor gezorgd dat een hele religie zwart gemaakt wordt, wat alleen maar meer haat en nijd oplevert.
Religieuze oorlogen gaan ver terug, wat ik eigenlijk bizar vind. De kruistochten, de reformatieoorlogen, er zijn er té veel en het blijft maar doorgaan.
Vrijwel elke vorm van religie gaat uit van liefde, liefde voor jezelf én liefde voor de ander, hoe kun je dan uit naam van je geloof oorlog voeren?

Je kunt fanatiek zijn en misschien strenger geloven dan een ander, maar is verschil in de manier van geloven, of überhaupt niet-geloven, een reden om te moorden? Daar geloof ik dus geen zak van.
Om wat voor reden dan ook, onschuldige mensen het leven afnemen is laf en onzinnig en daar is geen goed woord over te zeggen.

Ik geloof in liefde, in goedheid en daar wil ik op blijven focussen.
Misschien denk je nu dat ik heel naïef ben? Nee, dat is het niet, ik weiger gewoon mee te gaan in alle ellende.
Positiviteit kan aanstekelijk werken en al bereik je er maar één iemand mee, dan heb je toch iets bereikt.
Ik wil mensen laten lachen en zich geliefd laten voelen. Ik wil dat mensen zichzelf durven te zijn op wat voor manier dan ook.

Ja, ik ben hopeloos, maar wel met een goede reden.

Let love rule

 

Share Button
Social fuckers
Psychische aandoeningen - Je bent niet alleen