Let love rule!

1. Let love rule

Alle fucking haat en nijd in de wereld, daar word ik zo moe van. Helaas is het niet zo makkelijk uit te roeien, maar we kunnen wel onze focus verleggen.
Hersenloze debielen krijgen in mijn ogen iets teveel aandacht, negatieve aandacht is immers ook aandacht.
Haat verspreidt zich tegenwoordig sneller dan ooit. Het lijkt niet meer uit te maken of het over religies, seksualiteit of aardappels gaat. Discussiëren eindigt negen van de tien keer in ruzies en agree to disagree lijkt niet meer te bestaan.

Ik heb helaas geen remedie voor alle haat en negativiteit in de wereld, maar wat ik wel weet is dat ik niet mee gezogen wil worden.
Je zult me niet met een spandoek langs de kant van de weg vinden, maar ik wil wel mijn best doen om liefde uit te stalen.
Voorbeelden doen volgen, dan kan het toch ook met positiviteit?
Wanneer er een ramp is gebeurd leven we met elkaar mee. Tijdens de feestdagen wensen we iedereen om ons heen fijne dagen en een gelukkig nieuwjaar. Kunnen we ons niet het hele jaar zo gedragen? Wanneer we allemaal liefdevol met elkaar omgaan krijgen we volgens mij meer voor elkaar dan met haat.

Nu kan het zijn dat haat is ontstaan door een gebeurtenis, iemand is bewust of onbewust pijn gedaan en daar wordt op gereageerd. Dat begrijp ik zelfs.
Wat ik niet begrijp is dat mensen zomaar kunnen haten. Haat omdat iemand anders is, een ander uiterlijk heeft of andere voorkeuren verkiest.
Haat zonder iemand ook maar een kans te geven. Hoe kan dat? 

LGBTHQ+’ers worden nog steeds niet geaccepteerd. Waarom niet? Wat maakt het uit waar iemand op valt?
Of iemand nu op hetzelfde geslacht valt, aseksueel is of aan bondage doet. Een ander hoeft daar niks van te vinden.
 
Seksualiteit is iets persoonlijks en liefde is liefde in mijn ogen, zolang alle partijen maar ongedwongen deelnemen. 
Transgenders krijgen eindelijk een kans om zichzelf te zijn, hoe mooi is dat? Ik vind dat iedereen het recht heeft om zichzelf te mogen zijn, mits het een ander niet schaadt natuurlijk. Als ik een seriemoordenaar wil worden, omdat ik mezelf van binnen zo voel dan heb ik vooral goede hulpverlening nodig.

Let love rule
CW – Supernatural

Religiehaat blijft ook maar bestaan. Wat ik vooral niet begrijp is dat het vaak twee of meer geloven tegen elkaar zijn. Een soort battle of faith.
Geen respect hebben voor andermans verschillen en vooral vechten uit naam van een geloof vind ik echt mega krom. 
Als een religie je opdraagt om iemand anders pijn te doen, omdat deze niet hetzelfde geloof aanhangt of het op een andere manier uitdraagt, dan heb je in mijn ogen een nieuwe religie nodig.
De één is misschien iets fanatieker of strenger, maar is verschil in de manier van geloven of niet-geloven een reden om iemand op af te rekenen?

Ik ben religieus opgevoed, maar ik ben uiteindelijk mijn eigen pad gaan volgen. Ben ik daardoor een slechter mens? 
In mijn leven ben ik in contact gekomen met mensen uit allerlei stromingen, dat is nooit een probleem geweest. Ik heb er juist veel van geleerd. 
Je voorkeuren zijn je voorkeuren, jij moet daar mee leven, een ander heeft daar niks over te zeggen. 
Het kan niet in je straatje liggen, maar hou respect voor elkaar. 

We mogen kuddedieren zijn, iedereen is nog steeds verantwoordelijk voor zijn of haar eigen daden. 
Wanneer iemand iets verkeerd doet kun je daar niet een hele groep op afrekenen, wat helaas wel gebeurt. 
Islamieten worden in het terroristenhokje geduwd, voetbalfans in het hooliganhokje, priesters bij de pedofielen en psychologen mogen in het geitenwollensokkenhok. De mens is goed in generaliseren en dit doet meer kwaad dan goed. 

Als we allemaal wat meer op onszelf en ons eigen leven focussen dan maakt het niet uit wat anderen doen. 
Als we ons dan ook nog eens een klein beetje inzetten om de wereld iets beter te maken dan is er misschien nog hoop voor de mensheid. 
Ik geloof echt dat we een betere wereld kunnen creëren als we allemaal een steentje bijdragen. Voorbeelden doen volgen en positiviteit kan aanstekelijk werken. 
Het is wat wishful thinking, maar al bereik ik
 maar één iemand, dat is al winst. 😉

Dus, fuck alle negatieve bullshit! Ik ga voor liefde en vriendelijkheid!

Let love rule

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *