Let love rule!

1. Let love rule

Alle fucking haat en nijd in de wereld, daar word ik echt moe van.
Helaas is het niet zo makkelijk uit te roeien, maar we kunnen wel onze focus verleggen. Hersenloze debielen krijgen in mijn ogen iets teveel aandacht, negatieve aandacht is immers ook aandacht. Haat verspreidt zich tegenwoordig sneller dan ooit of het nu over religies, seksualiteit of aardappels gaat, het lijkt niet meer uit te maken. Discussiëren eindigt negen van de tien keer in ruzies en agree to disagree lijkt niet meer te bestaan.

Ik heb helaas geen remedie voor alle haat en negativiteit in de wereld, maar wat ik wel weet is dat ik niet mee gezogen wil worden.
Je zult me niet met een spandoek langs de kant van de weg vinden, maar ik wil wel mijn best doen om liefde uit te stalen.
Voorbeelden doen volgen, dan kan het toch ook met positiviteit?

Wanneer er een ramp is gebeurd leven we met elkaar mee. Tijdens de feestdagen wensen we iedereen om ons heen fijne dagen en een gelukkig nieuwjaar. Kunnen we ons niet het hele jaar zo gedragen? Wanneer we allemaal liefdevol met elkaar omgaan krijgen we meer voor elkaar dan met haat.
Waarom haten enkelen onze medemens alleen maar omdat deze andere uiterlijke kenmerken heeft? Hoe kan dat een reden zijn om een ander mens te haten, zonder deze ook maar een kans te geven?

Waarom worden LGBT+’ers nog steeds ondergewaardeerd? Of iemand nu op het zelfde geslacht valt, aseksueel is of aan bondage doet, jij wordt niet verplicht om er aan mee te doen. Seksualiteit is iets persoonlijks en liefde is liefde in mijn ogen, zolang het maar wederzijds is en ongedwongen. Transgenders krijgen eindelijk een kans om zichzelf te zijn, hoe mooi is dat? Ik vind dat iedereen het recht heeft om zichzelf te mogen zijn, mits het een ander niet schaadt natuurlijk. Als ik een seriemoordenaar wil worden, omdat ik mezelf van binnen zo voel dan heb ik vooral goede hulpverlening nodig.

Let love rule
CW – Supernatural

Religiehaat blijft ook maar bestaan. Wat ik vooral niet begrijp is dat het vaak twee of meer geloven tegen elkaar zijn. Mensen die geen respect hebben voor elkaars verschillen. Vechten uit naam van een geloof is dan ook iets wat ik echt mega krom vind. Als je religie je opdraagt om iemand anders pijn te doen, omdat deze niet hetzelfde geloof aanhangt of het op een andere manier uitdraagt, dan heb je in mijn ogen een nieuwe religie nodig.
De één is misschien iets fanatieker of strenger, maar is verschil in de manier van geloven of niet-geloven een reden om iemand op af te rekenen?

Ik ben religieus opgevoed, maar ik kan mezelf niet religieus noemen, al ben ik wel geïnteresseerd in religies en leefwijzen. Vooral Oosterse leefwijzen spreken mij aan vanwege hun individuele stuk en de liefde voor de natuur. Toch kan ik niet zeggen dat ik een bepaalde religie of leefwijze belijd, ik ben een soort geloof-je-van-alles. 😁 In mijn omgeving maken mensen deel uit van diverse religies en leefwijzen en wij kunnen prima met elkaar overweg, dit komt omdat wij respect hebben voor elkaar.

Individualiteit is ook iets wat ik belangrijk vind. Je eigen persoon zijn. Zo is iedereen verantwoordelijk voor zijn of haar eigen daden.
Wanneer iemand iets verkeerd doet kun je daar niet een hele groep op afrekenen. Zo zijn niet alle islamieten terroristisch, niet alle voetbalfans zijn hooligans, niet alle priesters zijn pedofiel, niet alle psychologen geitenwollensokken enz, enz. Deze lijst kan lang worden, de mens is goed in generaliseren. 

Toch geloof ik dat we de wereld beter kunnen maken. Als we allemaal wat meer op onszelf en ons eigen leven focussen plus dingen die echt belangrijk zijn, zoals hongersnood, ziektes, het behoud van de aarde en nog zoveel meer, wellicht wordt de mensheid dan een vriendelijker soort. 
Voorbeelden doen volgen en p
ositiviteit kan aanstekelijk werken. Al bereik je er maar één iemand mee, dat is al winst. 😉

Dus, fuck alle negatieve bullshit! Ik ga voor liefde en vriendelijkheid!

Let love rule

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *