1 Ontvoering

 🔊 Luister je liever? Dit blog is beschikbaar via Spotify en Google Podcast

Ik denk veel te veel na, dat weet ik. Het lukt me alleen niet om ermee te stoppen.  
Mijn hoofd verandert om de paar seconden van onderwerp en ook in mate van ernst en dat wordt soms een grote zooi.
Zo denk ik bijvoorbeeld na over dingen die me
zeer-onwaarschijnlijk-maar-eventueel-misschien-ooit zouden kunnen gebeuren.

Ik heb het over niet-alledaagse-dingen. In mijn eentje achterblijven op de wereld, wakker worden op een andere planeet, een ontvoering door aliens of überhaupt een gewone ontvoering. Ik heb zelfs al nagedacht over mijn ontsnappingsmogelijkheden in het geval van een ontvoering.
Nu hoop ik natuurlijk niet dat dit ooit gaat gebeuren, wie zou mij willen hebben? Maar je weet het niet..

De oorzaak van dit alles kan bij series als The A-team en Macgyver liggen, waar ik vroeger iets te veel naar heb gekeken. Daardoor heb ik wat grootheidswaanzin ontwikkeld. Ik ben een klunzig opdondertje wat struikelt over haar eigen voeten, daadwerkelijk ontsnappen bij een mogelijke ontvoering is vooral voer voor een slechte comedy, maar ik heb de ideeën en ben zelfs enigszins voorbereid.

Veel vrouwen hebben, net als ik, een volle handtas, maar in mijn tas vind je naast verfrommelde bonnetjes, papierwikkels en kruimels, ook plakband, pennen, haarspeldjes, diverse soorten medicijnen, deodorant en mondspray. Handige rommel. De mondspray en deodorant zijn namelijk vooral bedoeld om mezelf te kunnen verdedigen. Ik heb het moeten ondervinden om erachter te komen dat het gebruikt kan worden als pepperspray.
Geloof me! Het doet echt pijn als je die troep in je ogen krijgt. (Ik had toch al verteld dat ik een kluns ben? 🙈)

weirdness
CW – Supernatural

De haarspeldjes kunnen gebruikt worden om sloten te forceren, daar was Macgyver altijd heel goed in. Het is mij tot nu toe nog niet gelukt, maar misschien werkt het wel wanneer het echt nodig is. Met de pennen zou ik, naast wat lugubere mogelijkheden, tips kunnen achterlaten voor mijn omgeving, zodat ze me kunnen vinden. Of ik kan misschien een boek schrijven. Ik zal verder niet zoveel te doen hebben, denk ik. 😁

Het plakband heb ik ook voornamelijk bij me door Macgyver. Hij gebruikte het om bommen mee vast te plakken, iets waar ik niet graag mee werk uit angst om mezelf op te blazen. Ik zou het mogelijk wel kunnen gebruiken om mijn ontvoerders mee vast te binden, als ik ze weet te overmeesteren althans.
Lichamelijk gezien denk ik niet dat het me zal lukken, maar ik laat me natuurlijk niet zomaar uit het veld slaan.

Mijn medicatie opofferen zou een optie kunnen zijn om mijn ontvoerders mee uit te schakelen. Dankzij mijn lichamelijke klachten heb ik een verzameling aan medicatie in mijn bezit, van pijnstillers tot tranquilizers. De vraag is alleen hoe ik mijn ontvoerders zover krijg om mijn pillen in te nemen. Het lijkt me niet dat ze het zomaar van me aan willen nemen en wanneer ik ergens vastgebonden zit denk ik niet dat ze mijn tas netjes naast me neer zullen zetten.

Misschien zijn mijn ideeën toch niet zo goed. Ik denk niet dat ik veel indruk maak met mijn spullen. Bovendien als ik de deodorant of mondspray weer eens in mijn eigen ogen spuit, kan ik niet eens iets zien. Ik denk dat ik er maar gewoon voor moet zorgen om niet ontvoerd te worden.
Mocht het wel gebeuren denk ik dat ze me snel weer vrij laten omdat ze me raar vinden. Laten we hopen op dat laatste, dan komt mijn weirdo gedrag weer eens van pas. 😉

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *