Auto-avonturen

1. Auto avonturen

Een auto kwijtraken gebeurt mij niet één keer, het is me al twee keer gelukt en het zal me niet verbazen als het me nogmaals overkomt.
De eerste keer raakte ik een auto kwijt op de parkeerplaats van Schiphol, de auto van Manlief nog wel.
Eén van mijn slechte eigenschappen is dat ik overal net op tijd, of net te laat kom, zo ook deze keer.
Ik heb geparkeerd en ben uitgestapt, zonder op te letten waar ik de auto had neergezet. Met wat mazzel vond ik de auto deze keer redelijk snel terug, dat verliep de keer daarna iets anders.

Het stadshart van Amstelveen (een leuke plek om te shoppen, btw), heeft een grote ondergrondse parkeergarage met meerdere uitgangen.
Ik heb precies in het centrum op school gezeten en had in de parkeergarage een parkeerplekje eigen gemaakt. 
De betreffende keer was het behoorlijk druk, waardoor mijn vaste plek bezet was. Natuurlijk was ik weer gehaast, ik was blij om überhaupt een plekje te vinden, daarom lette ik weer niet op waar ik mijn Tuut parkeerde.
Ik verliet de garage en kwam uit aan de andere kant van het centrum. Het verbaasde me een beetje, maar ik dacht er verder niet over na.

Op de terugweg liep ik mijn gewone route en schrok even toen ik mijn auto niet zag staan. Die schrik was niks bij het overweldigende gevoel wat op kwam zetten toen ik me besefte dat ik geen idee had waar ik mijn auto had geparkeerd.
De garage leek onder mijn voeten te groeien. Ik liep als een kip zonder kop langs rijen met auto’s, maar ik vond mijn geliefde vierwieler niet.
Mijn paniek was zichtbaar door het zweet op mijn voorhoofd en mijn grote kijkers. Ik begon me ook af te vragen of parkeertoezicht me al had gespot.

Natuurlijk moest ik mijn leed met iemand delen, daarom belde ik Manlief.
“Schat, ik ben mijn auto kwijt..”
“Hoe krijg je dat nou weer voor elkaar?”
“Geen idee, maar.. HELP?”
“Wat moet ik doen vanaf mijn werk?”
Dat was een goede vraag. Ik hoopte stiekem dat hij zou komen om te helpen zoeken, maar dat deed hij niet. Hij heeft alleen maar hard gelachen, waarna ik het gesprek maar heb beëindigd. Ik had mijn auto nog steeds niet terug.

Auto avonturen
CW – Supernatural

In een impuls ben ik op een Lieve-Opa-lijkende-Meneer afgestapt. De man keek me even wazig aan toen ik hem hysterisch vertelde dat ik mijn auto kwijt was. Vervolgens deed hij zijn best om mij te kalmeren en vroeg mij wat mijn eerste herinnering was toen ik eerder de garage uit liep.
Die vraag liet mijn lampje branden. Een bloemenzaakje!
Het bleek dat ik een verdieping te hoog aan het rondzwerven was, mijn auto stond een etage lager. Het was echt een opluchting om mijn Tuutje weer te zien.

Naast het kwijtraken van auto’s doe ik meer rare dingen. Ik ben al een paar keer op de passagiersstoel gaan zitten, terwijl ik in mijn up was. 
Wanneer ik met Manlief samen ben is hij vrijwel altijd de persoon die rijd, dus mogelijk had ik de dagen daarvoor naast Manlief gezeten en was ik gewend geraakt aan mijn plekje. Niet dat het minder awkward was. Op een druk parkeerterrein op de verkeerde stoel gaan zitten en vervolgens weer uitstappen om achter het stuur plaats te nemen levert wat vragende blikken op. 

De verkeerde auto proberen te openen hoort hier ook echt tussen. Ik heb een blauwe opel corsa, net als een miljoen andere Nederlanders, dus ik vind het niet zo gek. Bij terugkomst van een afspraak stopte ik mijn sleutel in de deur, maar ik kreeg mijn auto niet geopend. 
Het duurde even voordat ik de auto goed bekeek, een auto die te schoon was om van mij te kunnen zijn. Ik stond bij een compleet andere auto
, mijn Tuut stond twee auto’s verder.
Nu ben ik mogelijk niet de enige die dit soort dingen voor elkaar kan krijgen. Wat best een verademing is. 
Een auto kwijtraken kan iedereen gebeuren, maar hoe zit dat met de uitgang van een parkeerterrein? 

De meeste (betaalde) parkeergarages werken vrijwel hetzelfde. Bij de ingang pak je een kaartje uit de kaartjes-gever. Er gaat een slagboom omhoog en je bent binnen. Bij de uitgang stop je het eerder gekregen kaartje, na betaling, in de kaartjes-eter. Er gaat weer een slagboom open en je kunt de garage verlaten. 
Ik raakte een keer in de war toen er een slagboom voor de kaartjes-eter stond, waardoor ik het niet herkende als uitgang. Ik keerde steeds vlak voor die stomme slagboom en bleef maar rondjes rijden tot ik uiteindelijk maar achter iemand aan ben gereden. 
Als ik iets geduldiger was geweest dan was ik er achter gekomen dat de slagboom automatisch omhoog gaat, waarna de kaartjes-eter zichtbaar wordt.
Tja, wat moet ik hier over zeggen. 😄

Iemand zin in iets spannends?
Met mij in de auto zitten kan al een avontuur zijn.
😇

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *