Auto avonturen

Een auto kwijtraken gebeurt mij niet één keer, het is me al twee keer gelukt en ik sluit niet uit dat het nog eens gebeurd.
De eerste keer raakte ik een auto kwijt op de parkeerplaats van Schiphol, de auto van Manlief nog wel.

Een vriend van mij vertrok naar Australië en ik wilde hem nog even verrassen op de luchthaven. Eén van mijn slechte eigenschappen is dat ik overal net op tijd, of net te laat kom, zo begon ook hier de tijd te dringen. Ik heb de auto geparkeerd, ben uitgestapt en zo snel mogelijk naar de vertrekhallen gelopen, zonder op te letten waar ik de auto had neergezet.
Met wat mazzel vond ik de auto deze keer redelijk snel terug. Dat verliep de keer daarna iets anders.

Het stadshart van Amstelveen, een leuke plek om te shoppen btw, heeft een grote ondergrondse parkeergarage met meerdere uitgangen.
Ik heb precies in het centrum op school gezeten en had in de parkeergarage een parkeerplekje eigen gemaakt. De betreffende keer was het behoorlijk druk, waardoor mijn vaste plek bezet was.
Natuurlijk was ik weer gehaast, waardoor ik blij was om uiteindelijk een plekje te vinden en ik lette alweer niet op waar ik mijn Tuut parkeerde. Ik verliet de garage en kwam uit aan de andere kant van het centrum, wat me een beetje verbaasde, maar waar ik verder niet over nadacht.

Op de terugweg liep ik mijn gewone route en schrok even toen ik mijn auto niet zag staan. Die schrik was niks bij het overweldigende gevoel wat kwam toen ik me besefte dat ik geen idee had waar ik mijn auto had geparkeerd en de garage leek onder mijn voeten te groeien. Ik liep als een kip zonder kop langs rijen met auto’s, maar ik vond mijn geliefde vierwieler niet, zelfs niet na een uur.

Mijn paniek was zichtbaar door het zweet op mijn voorhoofd en grote kijkers. Ik begon mezelf ook af te vragen of parkeertoezicht me al had gespot.
Natuurlijk moest ik mijn leed even met iemand delen, daarom belde ik Manlief.

Ik half huilend: “Schat, ik ben mijn auto kwijt..”
“Hoe krijg je dat nou weer voor elkaar?”
Ik: “Geen idee, maar.. HELP?”
“Wat moet ik doen vanaf mijn werk?”

Dat was een goede vraag. Ik hoopte misschien stiekem dat hij zou komen om te helpen zoeken, maar dat deed hij helaas niet. Hij heeft alleen maar hard gelachen, waarna ik het gesprek maar heb beëindigd.

Ik had nog steeds mijn auto niet gevonden, dus in een impuls ben ik op iemand afgestapt. Een Lieve-Opa-lijkende-Meneer die mijn even wazig aankeek toen ik hem hysterisch vertelde dat ik mijn auto kwijt was. Vervolgens deed Lieve-Opa-Meneer zijn best om mij een beetje te kalmeren en vroeg mij wat mijn eerste herinnering was toen ik eerder de garage uit liep. En dat liet mijn lampje branden. Een bloemenzaakje!
Het bleek dat ik een verdieping te hoog aan het rondzwerven was, mijn auto stond een etage lager.
Het was serieus een opluchting om mijn Tuutje weer te zien.

Auto avonturen

CW – Supernatural

Ik doe nog meer rare dingen met auto’s, zoals naar mijn auto lopen, de deur openen, gaan zitten en mezelf afvragen waarom ik in vredesnaam op mijn passagiersstoel zit.
De verkeerde auto proberen te openen hoort hier ook echt tussen.
Ik rij in een blauwe opel corsa, net als een miljoen andere Nederlanders, dus ik vind het niet zo gek.

Mijn auto kwijtraken is dan niet meer gebeurd, het is me wel gelukt om iets anders kwijt te raken. De uitgang van een parkeerterrein.
Sinds mijn eerdere schrik ben ik niet meer zo dol op parkeergarages, maar ook op een gewoon parkeerterrein kan ik iets weirds uithalen.

Bij terugkomst van een afspraak wilde ik mijn auto openen, wat niet lukte, tot het me opviel dat de auto van binnen behoorlijk netjes was, het tegenovergestelde van mijn auto. Ik stond bij een compleet andere auto, mijn Tuut stond twee auto’s verder.

Mijn schaamte was hierna nog niet voorbij, ik moest de parkeerplaats nog verlaten en dat was een beste uitdaging.
Bij de meeste (betaalde) parkeerplaatsen zitten de ingang en uitgang naast elkaar, zo ook hier, alleen stond er voor de uitgang ook een slagboom, vóór de kaartjeseter, waardoor ik het ding niet herkende als uitgang.

Vervolgens heb ik dus een aantal rondjes gereden over het parkeerterrein opzoek naar een andere mogelijke uitgang, die er helaas niet was.
Ik ben uiteindelijk maar achter iemand aangereden. Zodoende kwam ik erachter dat de eerste slagboom automatisch omhoog gaat, als je dichtbij genoeg bent, waarna de kaartjeseter zichtbaar wordt. Dit had ik waarschijnlijk eerder gezien als ik iets beter had opgelet.

Dus, iemand zin in iets spannends?
Ik maak van parkeren zelfs een avontuur.

Auto avonturen

Share Button
Truttenschudders en Fuckolieten
Just being me - Weird