Auto-avonturen

Auto-avonturen

1. Auto avonturen

Een auto kwijtraken gebeurt mij niet één keer, het is me al twee keer gelukt en het zal me niet verbazen als het me nogmaals overkomt.
De eerste keer raakte ik een auto kwijt op de parkeerplaats van Schiphol, de auto van Manlief nog wel.
Eén van mijn slechte eigenschappen is dat ik overal net op tijd, of net te laat kom, zo ook deze keer.
Ik heb geparkeerd en ben uitgestapt, zonder op te letten waar ik de auto had neergezet.
Met wat mazzel vond ik de auto deze keer redelijk snel terug. Dat verliep de keer daarna iets anders.

Het stadshart van Amstelveen (een leuke plek om te shoppen btw), heeft een grote ondergrondse parkeergarage met meerdere uitgangen.
Ik heb precies in het centrum op school gezeten en had in de parkeergarage een parkeerplekje eigen gemaakt.
De betreffende keer was het behoorlijk druk, waardoor mijn vaste plek bezet was.
Natuurlijk was ik weer gehaast, ik was blij om überhaupt een plekje te vinden, daarom lette ik weer niet op waar ik mijn Tuut parkeerde.
Ik verliet de garage en kwam uit aan de andere kant van het centrum. Het verbaasde me een beetje, maar ik dacht er verder niet over na.

Op de terugweg liep ik mijn gewone route en schrok even toen ik mijn auto niet zag staan. Die schrik was niks bij het overweldigende gevoel wat op kwam zetten toen ik me besefte dat ik geen idee had waar ik mijn auto had geparkeerd. De garage leek onder mijn voeten te groeien. Ik liep als een kip zonder kop langs rijen met auto’s, maar ik vond mijn geliefde vierwieler niet. Mijn paniek was zichtbaar door het zweet op mijn voorhoofd en grote kijkers. Ik begon af te vragen of parkeertoezicht me al had gespot.

Natuurlijk moest ik mijn leed met iemand delen, daarom belde ik Manlief.
“Schat, ik ben mijn auto kwijt..”
“Hoe krijg je dat nou weer voor elkaar?”
“Geen idee, maar.. HELP?”
“Wat moet ik doen vanaf mijn werk?”
Dat was een goede vraag. Ik hoopte misschien stiekem dat hij zou komen om te helpen zoeken, maar dat deed hij niet.
Hij heeft alleen maar hard gelachen, waarna ik het gesprek maar heb beëindigd. Ik had mijn auto nog steeds niet terug.

Auto avonturen
CW – Supernatural


In een impuls ben ik maar op een Lieve-Opa-lijkende-Meneer afgestapt. De man keek me even wazig aan toen ik hem hysterisch vertelde dat ik mijn auto kwijt was. Vervolgens deed hij zijn best om mij te kalmeren en vroeg mij wat mijn eerste herinnering was toen ik eerder de garage uit liep. En dat liet mijn lampje branden. Een bloemenzaakje! Het bleek dat ik een verdieping te hoog aan het rondzwerven was. Mijn auto stond een etage lager. Het was serieus een opluchting om mijn Tuutje weer te zien.

Ik doe nog meer rare dingen met auto’s, zoals naar mijn auto lopen, de deur openen, gaan zitten en mezelf afvragen waarom ik in vredesnaam op mijn passagiersstoel zit.
De verkeerde auto proberen te openen hoort hier ook echt tussen.
Ik rij in een blauwe opel corsa, net als een miljoen andere Nederlanders, dus ik vind het niet zo gek.

Bij terugkomst van een afspraak wilde ik mijn auto openen, wat niet lukte, tot het me opviel dat de auto van binnen behoorlijk netjes was, het tegenovergestelde van mijn auto. Ik stond bij een compleet andere auto, mijn Tuut stond twee auto’s verder.
Ik vond mijn auto deze keer redelijk snel, het was dan ook iets anders wat ik kwijtraakte. De uitgang van het parkeerterrein.

Bij de meeste (betaalde) parkeerplaatsen zitten de ingang en uitgang naast elkaar, zo ook hier, alleen stond er voor de uitgang ook een slagboom, vóór de kaartjeseter, waardoor ik het ding niet herkende als uitgang.
Ik heb dus een aantal rondjes gereden over het parkeerterrein opzoek naar de uitgang en keerde steeds wanneer ik er voor stond. Ik ben uiteindelijk achter iemand aangereden, zodoende kwam ik erachter dat de eerste slagboom automatisch omhoog gaat, als je dichtbij genoeg bent, waarna de kaartjeseter zichtbaar wordt. Dit had ik waarschijnlijk eerder gezien als ik iets beter had opgelet.

Dus, iemand zin in iets spannends?
Ik maak van parkeren zelfs een avontuur.

Auto avonturen

Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Laat een reactie achter!

Gerelateerde posts

Gerelateerde posts

Gerelateerde posts