Vreemde wereld – Vreemde mensen

1. Vreemde wereld

Ik ben een beetje weird, dat lijkt me duidelijk, ik noem mezelf nota bene een Proudweirdo.
Maar wat is normaal eigenlijk? Wat voor de één normaal is, is voor de ander uiterst vreemd. Wat ik vreemd vind is onder andere de mensheid.
Adult baby’s, volwassenen die hun tijd doorbrengen als baby in luiers en met spenen. Ik snap de essentie misschien een beetje, het onbezorgde, vertroetelende gevoel terughalen. Al zijn er helaas nog veel baby’s op de wereld die dat gevoel niet kennen.
De zorgeloosheid van een baby in een liefdevol gezin lijkt me heerlijk, maar ik heb geen behoefte om met een speen en luier rond te lopen.

Dictators en andere wereldverpesters, zoals seriemoordenaars en psychopaten vind ik vreemd.
Ik heb zelf wat sadistische trekjes naar mensen die mij of anderen onrecht aandoen, maar niet naar onschuldige mensen.
Dierenmishandeling is helemaal niet te begrijpen. Ik ben een grote dierenvriend en alleen de gedachte dat iemand een dier pijn doet maakt me al verdrietig.
De enige uitzondering zijn muggen! Al zijn dat ook beestjes, die pleurisgevallen moeten gewoon dood en gezien zij mij aanvallen valt het onder zelfverdediging. ;)

Faam is ook iets wat ik niet helemaal begrijp, voornamelijk hoe ver mensen gaan in de hoop beroemd te worden. Zoals kandidaten in talentenshows.
Ik hou van muziek en zing graag, mijn stem klinkt best goed na een paar flessen wijn, maar zonder zal ik het niemand aanraden. Ik heb geen jury nodig om me duidelijk te maken dat ik vals zing en al helemaal niet op nationale televisie.
Je relatie live om zeep helpen, in een programma waarin mensen aangezet worden om vreemd te gaan, zie ik ook niet zitten. Manlief en ik gaan graag op vakantie, maar wij willen iets van een land zien in plaats van diverse geslachtsdelen. Wanneer we geslachtsdelen willen zien hebben we die zelf bij ons.

Over lichaamsdelen gesproken, waarom wordt daar ook zo moeilijk over gedaan? (Half)naakte mensen worden overal geaccepteerd, maar het geven van borstvoeding veroorzaakt ophef. Wtf! Borsten mogen dus wel op een seksistische manier gebruikt worden, maar niet realistisch?
Zo zorgde een tijd geleden een foto van een tatoeage op een borst na een mastectomie voor opschudding. Het was een prachtige tattoo van een moedige vrouw die de realiteit liet zien. Waarom wordt dat niet geaccepteerd, maar photoshop, waardoor mensen van plastic lijken te zijn, wel?

Velen zeuren dat ze geen privacy meer hebben, maar blijven massaal gebruik maken van social media.
Social media is ook ideaal om onzinnige informatie te delen, dingen worden veel te gemakkelijk als waarheid aangenomen.
De mensheid lijkt steeds meer vanuit een beeldscherm te leven, overal commentaar op leveren is bijna gewoon geworden en álles moet uiteraard a lá minuut gedeeld worden met de wereld.

Vreemde wereld
CW – Supernatural

Bij val- of vechtpartijen wordt er niet meteen geholpen. Nee, het eerste wat mensen tevoorschijn halen zijn telefoons om het gebeuren vast te leggen.
Wanneer we getuige zijn van een misdrijf zou het filmen wellicht waardevol kunnen zijn, al is dat niet het eerste waar ik aan zou denken wanneer ik in een winkel sta die overvallen wordt. Zie ik dat iemand opgegeten wordt door een postbode, ik bevind me op een veilige plek en mijn shock is zo minimaal dat ik eraan denk om het gebeuren te filmen, dan zal ik dat doen. Niet om met de wereld te delen, maar om de postbode achter slot en grendel te krijgen.

‘Op een veilige plek bevinden’ zet ik er bij, omdat het me niet zou verbazen dat er mensen zijn die een poging zouden wagen om een misdadiger tijdens een gruweldaad te interviewen, waardoor er mogelijk nog meer slachtoffers vallen.
Ik schrik namelijk niet van het feit dat er mensen op deze aardbol rondlopen die pijnlijk dom zijn, maar vooral dat deze mensen er trots op lijken te zijn.

Ik hou van aandacht, dat ga ik niet ontkennen, natuurlijk lijkt het me leuk om Proudweirdo te zien groeien, maar dat heeft vooral met mijn missie te maken:
Mensen zichzelf te laten zijn, meer empathie, liefde en vooral hilariteit de wereld in slingeren.
Likes krijgen op social media is leuk, maar ik kan er helaas geen wonderen mee verrichten, in dat geval had ik er meer moeite voor gedaan.

Door social media is ons leven veranderd. We kunnen constant meekijken in het leven van anderen, bekenden en onbekenden en we leveren overal openlijk commentaar op. Ik doe hier overduidelijk aan mee, ik deel mijn leven en ook mijn commentaar is niet te missen, maar ik wil alles behalve druk veroorzaken.
We hebben al teveel last van druk, druk omdat we constant bereikbaar zijn en niks willen missen. Druk omdat we onze levens met dat van anderen vergelijken, bewust of onbewust.
Ik voel me ook regelmatig onder druk gezet, maar ik probeer me daar steeds meer tegen te verzetten.
Vergeet niet dat je nog steeds een eigen wil hebt en je eigen persoontje bent, je hoeft niet overal aan mee te doen.

Met wat mazzel worden we allemaal ouder, wat is dan uiteindelijk het belangrijkste?
Dat we veel likes hebben gehad op social media? Of dat we wat van ons leven gemaakt hebben en blij zijn met onszelf?
Ik heb liever wat minder likes, maar een echt leven, dan faam door een fake-leven vanachter een beeldscherm. ;)

Vreemde wereld

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *