Verlies

Ik ben in mijn leven al behoorlijk wat mensen verloren. Het hoort bij het leven helaas, maar wat me nu weer duidelijk is geworden is dat je nooit weet wanneer het te laat is. Naast Opa’s, Oma’s, (Oud)Ooms, (Oud) Tantes en kennissen kwam het ook dichterbij.

Mijn peetvader, die voor mij mijn vader was, is overleden toen ik 16 jaar oud was. Een leeftijd waarbij ik goed wist wat dood betekende, maar veel te veel met mezelf bezig was.
De jaren daarna ben ik hem alleen maar meer gaan waarderen en missen, er is nog zoveel wat ik tegen hem zou willen zeggen. Al zou ik hem nog maar één keer face-to-face kunnen vertellen hoeveel ik van hem hou.
Hetzelfde geldt voor mijn peetmoeder, die bijna 4 jaar geleden is overleden. Ik heb afscheid kunnen nemen, ze weet hoeveel ik van haar hou, maar ik had nog zoveel meer tijd met haar willen hebben. Het was zo fijn om bij haar te zijn.

Mijn biologische vader ben ik ook verloren. Onze band was wat moeizaam, maar ons afscheid was weer bijzonder. Het was goed zo. Toch blijven er zo nu en dan vragen voorbij komen die ik nog graag had willen stellen. Daarnaast ben ik de afgelopen jaren weer wat wijzer geworden (ietsje..) en ik vraag me wel eens af of onze band nu beter had kunnen zijn, maar daar zal ik nooit achter komen.

Mijn leven is geen bizarre achtbaan geweest, maar een heel wazig pretpark. Er had een soapserie van gemaakt kunnen worden. Ik hopte van de vage ene situatie naar de andere en rust is iets wat ik de afgelopen jaren pas heb leren kennen, wat best weird is.
Mijn lichaam is helaas wisselvallig, maar mijn leven is gelukkig aardig stabiel. Manlief en ik zijn alweer 11 jaar samen en ik ga alleen maar meer van hem houden. Hij is mijn rots, mijn beste maatje en dé perfecte aanvulling in mijn leven.

Ik heb een goede relatie met mijn lieve moedertje, die er gelukkig nog is. Mijn oudste broer en ik zijn oké samen, ik kan het goed vinden met zijn vrouw én ze hebben een prachtig speelgoedje voor me gemaakt. (Een nichtje!) De band met mijn jongste broer is zeer moeizaam, maar ondanks dat hou ik van hem en hoop ik dat hij gelukkig is.
Ook heb ik super vrienden die me met al mijn nadelen trouw blijven. Dit is een stukje geluk!
Ik weet dat ik een mazzelaar ben, maar volgens mij laat ik dat niet zo vaak blijken aan de persoon zelf en dat wil ik veranderen.

Verlies

CW – Supernatural

Ik had een vriendin, nu ik ‘had’ typ, komt het even binnen. We hebben elkaar leren kennen in één van onze mindere periodes en hebben elkaar weer op zien bloeien. Onze vriendschap bleef, al spraken we elkaar soms maanden niet.
Een paar jaar geleden werd ze ziek, die verschrikkelijke klote ziekte.. Ze was een taaie en het ging even goed tot de ziekte in alle hevigheid terug kwam en artsen niks meer voor haar konden doen. Dat bericht kwam als een schok. Het ging toch goed? Waarom zij?

Ze was zeer geliefd en altijd druk, ik wist dat ze genoeg aanloop zou krijgen, dus ik heb mezelf lekker op de achtergrond gehouden om haar ook haar rust te geven. Had ik dat nou maar niet gedaan..
Ik wilde deze week even op bezoek gaan, ik dacht dat er nog tijd zou zijn, maar afgelopen woensdag kwam het bericht wat je niet wilt krijgen.

Ze is er niet meer..  Ik was te laat. Te laat om haar te zien en te knuffelen. Te laat om even te bellen.
Te laat om haar te vertellen hoe bijzonder ze was en hoe blij ik was om haar te kennen.

Na dit vreselijke nieuws ben ik bij één van mijn beste vriendinnen op bezoek geweest, de afspraak stond al, maar ik was me er nu even extra bewust van om bij haar te zijn. Inkie en ik kennen elkaar al zo’n dertien jaar en we zijn steeds closer geworden. Zij is het liefste mens wat ik ken en ik ben zo dankbaar dat ik haar in mijn leven mag hebben en dat weet ze, als het goed is, nu ook.

Ik heb de rest van mijn omgeving ook meteen verteld dat ik van ze hou. Je weet nooit wanneer het te laat is, dat heb ik nu weer meegemaakt. Waarom doe we dat niet meer? Waarom laten we onze liefde pas blijken als mensen er niet meer zijn?
We hebben het allemaal druk, maar laten blijken dat je van iemand houdt kan op verschillende manieren, zelfs met een appje.
Ik wil niet meer te laat zijn, maar mocht het gebeuren wil ik in ieder geval dat de persoon in kwestie wist dat ik van hem of haar hield.

Stel dit soort dingen niet uit, laat je geliefden weten dat je van ze houdt!
Het is ook nog eens fijn om te zeggen.

Dus, ook voor al mijn lieve weirdo vrienden en volgers:

Jullie zijn kanjers en ik ben SUPER-BLIJ met jullie support!

Verlies

Share Button
Back to the future
Ik wil graag wat vrede bestellen