1. Vakantiemutsen

Manlief en ik bezochten voor dik twee weken het Caribische eiland Jamaica.
De heenreis was een grote verschrikking, maar de rest van de vakantie maakte alles weer goed. 
We hebben zoveel mogelijk ondernomen en daarnaast voor ons doen ook erg veel gerelaxed.
In onze laatste week verraste Manlief me met een super romantisch uitje voor ons tienjarig jubileum. Paardrijden op het strand. 
We zijn zelfs met de paarden de zee in geweest. Het was echt een geweldige ervaring! 🤩

Eenmaal terug in ons hotel werd het diner buiten geserveerd, zoals ze de dagen daarvoor wel vaker hadden gedaan.
Manlief en ik waren lekker rozig en zaten in stilte te eten toen er twee Nederlandse meiden, van mijn leeftijd gokte ik, aan een tafeltje naast ons kwamen zitten.
De tafeltjes stonden nogal dicht naast elkaar, waardoor alle gesprekken te volgen waren of je het wilde of niet.

De meiden hadden commentaar op alles en iedereen en ook wij kwamen aan bod:
“Kijk die twee nu zitten, die zijn duidelijk niet verliefd. Ze zitten heel romantisch aan het water te eten, maar ze praten niet eens met elkaar.”
Het was duidelijk dat ze niet doorhadden dat wij alles konden verstaan. Alsof afgesproken hielden Manlief en ik daarna expres ons mond dicht om te zien wat we nog meer op konden vangen.

De meiden bleven maar ratelen en vertelden elkaar dat het raar was dat sommige mensen stil kunnen zijn in elkaars bijzijn. Zij waren er van overtuigd dat het iets slechts is. De meiden konden weken lang met elkaar praten en nog niet uitgepraat zijn, aldus één van hen. 
En dat hebben we gemerkt. Ze bleven niet alleen doortetteren, de gespreksonderwerpen waren ook bijzonder te noemen.

Vakantiemutsen
CW – Supernatural

Tijdens het diner hadden ze het uitgebreid over het eten en iedere voedselgroep werd uitvoerig besproken. 
Eén van de meiden vertelde haar vriendin dat ze niet van aardappelen houdt, omdat ze zo naar aarde smaken.
Wortels vond ze ook niet zo lekker, die hadden volgens haar ook die aarde-smaak. (Ik wilde bijna vragen of ze die dingen wel eerst had gewassen. 😂)
Muts-twee had niet echt een eigen mening, maar beaamde alles wat Muts-één zei. Zo hebben ze toch zeker een uur over aardappels gepraat, wat ik eigenlijk wel een applausje waard vind. Manlief en ik konden elkaar niet aankijken uit angst dat we het uit zouden schateren.

Een paar dagen later zaten we ’s morgens aan het ontbijt. Ik wilde nog een kop koffie drinken en Manlief liep even naar het toilet, toen ik achter me hoorde:
“Nou zeg, hij laat haar gewoon alleen zitten.”
Het was duidelijk dat Muts & Muts nog steeds niet doorhadden dat wij ook Nederlanders waren, maar wij hielpen dan ook niet mee. We waren veel te nieuwsgierig wat ze nog meer te bespreken hadden. Helaas hebben we ze daarna amper gezien, dus veel bijzonders hebben we niet meer opgevangen.

De dag van vertrek stonden we met een groepje andere reizigers te wachten op de bus die ons naar het vliegveld zou brengen.
Muts & Muts waren ook van de partij. Zij stonden vrijwel naast Manlief toen iemand anders aan hem vroeg hoe onze vakantie was geweest. …In het Nederlands.
Het is zo jammer dat ik mijn camera niet paraat had. De uitdrukking op het gezicht van die meiden was hilarisch en ze waren daarna dan ook verbazend stil.

In het vliegtuig zaten de meiden achter mij en ook daar bleven ze stil, wat volgens hun uitspraken geen goed teken was, dus ik ben stiekem benieuwd of de vriendschap onderhand nog bestaat. 😉

3. Vakantiemutsen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *