Uit de bezemkast komen

1. Uit de bezemkast komen

Eigenlijk vind ik uit de kast komen vreemd, dat heb ik dan ook nooit eerder gedaan. Waarom moet iemand zijn seksualiteit verhullen, vertellen waar iemand op valt? 
Waarom kunnen we onze geliefdes niet gewoon voorstellen, zonder eerst te vertellen welk geslacht zij hebben? 
Je seksualiteit maakt je geen ander mens. Vind ik althans.
Hetzelfde geldt voor religies of leefwijzen. Je kunt er trots op zijn, maar het maakt je niet specifiek een ander mens.

Helaas is laatst gezegde al eeuwen een bron van conflicten en oorlogen. Ik heb dit onderwerp dan ook lang proberen te vermijden. Tot nu.
Iedereen draagt zijn of haar religie of leefwijze op een eigen manier uit. Toch krijgen velen te maken met haat en vooroordelen, zelfs door mensen die dezelfde religie of leefwijze aanhangen. Iedereen is anders en we leven nu eenmaal ook op een andere manier. 
Ik ben geïnteresseerd in andere culturen, religies, leefwijzen en daarbij horende tradities. Wellicht komt het door mijn eigen leven, wat ergens best verwarrend was. 

Ik ben door mijn moeder christelijk opgevoed. We gingen iedere zondag naar de kerk en bidden voor iedere maaltijd en bijbel lezen na was heel normaal.
Mijn vader was een moslim, als kind zag ik hem bidden op een kleedje. Er werd soms iets gevierd dan stond de tafel vol met heerlijk eten, maar wat er precies werd gevierd wist ik niet. Ik wist eigenlijk weinig over de islam.
Mijn peetouders hadden een sterke mening over religie. 
Mijn peetvader was een atheïst, mijn peetmoeder geloofde wel ergens in, maar moest niks van de kerk weten. 

Het abstracte concept van vele religies/leefwijzen – moord niet, wees lief voor jezelf en je naasten, etc – vind ik mooi. Maar de rest… 
Ik had en heb vooral veel vragen. Vragen waar niemand het antwoord op weet of geeft. ‘Het is gewoon zo’ wordt vaak gezegd, iets waar ik me niet bij neer kan leggen.
In mijn jeugd volgde ik catechisatie (geloofsleer), daar werden mijn vragen niet gewaardeerd. De dominee verzocht me dan ook om voortaan mijn mond te houden
Vrijwel daarna stopte mijn deelname aan de kerkelijke wereld. Ik heb leuke herinneringen aan de vrienden, de clubs en het jaarlijkse kamp, maar ik heb me er nooit echt thuis gevoeld. Het paste niet bij mij en nog steeds niet. 

Sorry ik wil niemand beledigen, maar ik vind de meeste religies veroordelend, kil en angstaanjagend.
Ik geloof wel dat er meer is tussen hemel en aarde, dat gevoel heb ik altijd al gehad. In mijn ogen is dat iets puurs, liefdevol en zonder oordeel.  
Een zoektocht volgde, wat niet gemakkelijk was, mijn familie ziet alles buiten hun religie als occult en dus gevaarlijk. Ik wilde hen geen verdriet doen of ongerust maken, dus hield ik alles geheim. Ik volgde verschillende cursussen, kwam in contact met mensen uit allerlei hoeken en leerde over diverse religies en leefwijzen. 
Het was interessant en leerzaam, maar ik kon mezelf nergens volledig in vinden. Ik vroeg mezelf op een gegeven moment dan ook af waarom ik perse ergens probeerde bij te horen. 

'Be like Elsa. Let it Go.' Spn gif
CW – Supernatural

We leven ons leven allemaal op een eigen manier. Het maakt ook niet uit wat we doen, we worden helaas nog steeds veroordeeld.
In veel gevallen mist er kennis, waardoor het niet eens mogelijk is om commentaar te leveren op een ander.
 In andere gevallen gaan we teveel uit van onze eigen standaard. Wat buiten ons straatje valt is automatisch vreemd. 
Een geiten-likkende-pyromaan die graag lichaamsdelen verzameld van single mannen boven de veertig is een wat extreem voorbeeld, maar dit is iemand die niet veel goeds in de zin heeft en mogelijk een gevaar oplevert voor zijn omgeving.  
Iemand die zijn brood graag prakt, met de benen in de lucht slaapt of zijn huis dweilt met yoghurt, hoeft geen slecht mens te zijn. Deze is hooguit wat weird. 😂

Omdat wij de keuzes van anderen niet altijd begrijpen wil dat niet meteen zeggen dat het slecht is. 
Ik dweil niet met yoghurt, maar ik ben wel raar, ik eet raar en praat raar. Normaal ben ik in ieder geval nooit genoemd.
Als kind werd ik voor het eerst heks genoemd door een vriendin, wat ik als compliment beschouwde. 
Ik voelde dingen aan, ik voelde sowieso meer en dieper dan anderen. Ik zat graag met mijn handen in de aarde en maakte papjes van plantjes, heck eigenlijk van alles wat ik kon vinden. Ik geloofde in magie, in diverse vormen, dat heeft me uiteindelijk ook door zware tijden heen geloodst. 

Mijn liefde voor de natuur, de interesse in kruiden en mijn intuïtief vermogen werd steeds sterker, daarom ben ik me meer gaan verdiepen in natuurreligies. 
Ik kwam al snel uit bij hekserij, waar velen een negatief beeld over hebben. 
Dankzij de geschiedenis, mythen en sprookjes worden heksen voornamelijk gezien als satanisten, als duivels aanbidders die kinderen en dieren offeren en met volle maan orgies houden bij een kampvuur. Er zullen vast en zeker heksen zijn die dat doen, er zijn heksen met een duistere kant, maar zulke types heb je overal dat heeft niks met de leefwijze te maken. 
Voor mij zijn heksen mensen met kennis, liefde voor de natuur en uiteraard een sterke intuïtie, maar bovenal zijn zij een individu. Zij bewandelen hun eigen pad. 

Ik ben ook zo’n individu. Ik ben een heks, maar ik vereer geen tientallen goden en de duivel al helemaal niet. Ik doe niet aan mensen- en/of dierenoffers, orgies of betoveringen. Helaas kan ik niet vliegen en mijn kleding bestaat uit trainingsbroeken en shirts geen zwarte hoed en gewaden. (Oke, misschien met halloween. 😜
Wat doe ik dan wel? Eigenlijk doe ik niet veel bijzonders. In een notendop: 
Mijn liefde voor de natuur zorgt ervoor dat ik respect hebt voor al wat leeft en de kracht en schoonheid niet alleen zie, maar ook voel. Hierdoor probeer ik zoveel mogelijk samen te werken met de natuur. Ik ben gek op kruiden en geef dan ook de voorkeur aan natuurlijke (genees)middelen. 
Ik trek dieren aan en heb een bijzondere band met de maan. Ik geloof in magie, in het bovennatuurlijke, zoals de kracht van onze geest en dat er meer is dan we met het blote oog kunnen zien. 

Vanwege het negatieve beeld over hekserij deelde ik dit weinig met anderen. Zodra je openlijk deelt dat je een heks bent vormen velen daar een beeld over, een beeld wat vaak niet overeenkomt met de werkelijkheid. Een enkeling stelt vragen en is oprecht geïnteresseerd, maar de meeste mensen denken automatisch dat ik met voodoopoppen speel en mensen vervloek. Ik wilde niet veroordeeld worden op basis van dat vertekende beeld, maar heck het maakt ook niet uit wat je doet, mensen vinden overal iets van. 
Dankzij mijn Fuck-it-mantra probeer ik trouw aan mezelf te blijven, daarom deel ik dit nu. Daarnaast hoop ik ook bij te dragen aan een positiever beeld van heksen.
Mijn mazzel is 
dat ik anno 2021 openlijk kan vertellen dat ik een heks ben, een paar eeuwen terug was ik hoogstwaarschijnlijk op de brandstapel gegooid. 😉

Het maakt niet uit wat je bent, hoe je eruit ziet, waar je op valt of waar je in gelooft. Het gaat erom wat je doet.

Blessed be, allemaal! 😘

3. Uit de bezemkast komen
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

4 reacties

 1. Lieve schat, het leven buiten de kast is doodeng maar véél leuker. Bovendien is het ademhalen ook makkelijker :-) Join the club. Nu wil je vast ook roze haar xxx

 2. Liefff!! Het voelt in ieder geval al een stuk ruimer dan in mijn krappe kast. Haha!
  Wat betreft het roze haar, ik heb alle kleuren van de regenboog al gehad, maar misschien begin ik er nog eens aan. ;)
  Dikke knuffel voor jou! <3

 3. Jaaaaa!!!! Ik heb hem gelezen!!! Oké, met een tikje vertraging, maar dat mag de pret niet drukken! Welkom lieve heks, bij de rest van de bezemkastloze heksen en wat top dat je uit de kast bent! Mooi geschreven en nu snel weer samen aan de gang met The witchcraft! Ik wilde iets vreselijks neerzetten, maar heb besloten om mijn offer voorstellen maar voor me te houden ;-). Knuff en ik zie je snel liefie

 4. Nou, zeg! Geen virituele offers, jammer.. Whahaha!
  Maare, Ik ben nu kastloos en mag vrij rond vliegen, dus je ziet me snel. ;)
  Dikke knuffel! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *