Minder poespas meer inhoud

Minder poespas meer inhoud

Social media, ja, daar komt deze hypocriet weer mee, is eigenlijk een soort smet op de mensheid. 
Ik doe er net zo hard aan mee, vandaar dat ik hypocriet ben.
Misschien ben ik ergens volwassen geworden en snap ik jongeren tegenwoordig niet meer, maar er moet me echt iets van het hart. 
Ik heb een klein stukje gezien van een tv-programma waarin deelnemers je-moeder-grappen maken, of beter gezegd je-moeder-beledigingen.
What de fuck! Is dit leuk?? Een aantal van mijn hersencellen zijn gillend weggerend, omdat ik mijn brein hieraan heb blootgesteld.    

Het programma Teenmoms, waarin het leven van tienermoeders gevolgd wordt, kan deels informatief zijn. Een kind krijgen is niet zomaar iets. 
Helaas zien sommige jongeren dit als een manier om bekend te worden en proberen zwanger te worden om mee te kunnen doen aan dit programma.
Again, What de fuck! 
De reden waarom mensen deelnemen aan programma’s als de bachelor, temptation island of tattoo of us, is volgens mij ook niet altijd omdat zij dat graag willen, maar voornamelijk omdat zij bekendheid willen krijgen. 

Men gaat tegenwoordig ver voor likes, (half)naakte lichamen scoren, net als gevaarlijke pranks en in scene gezette scenario’s.
Foto’s zijn zodanig bewerkt mensen in levende lijve niet eens te herkennen zijn. Het is de wondere wereld van het internet, waar ik ook aan deelneem, maar waar ik me tegelijkertijd een vreemdeling voel. 
Er zijn duizenden blogs en video’s in omloop van makeup-artists die je leren hoe je jezelf kunt opmaken, fashion-addicts die tips geven over mode. Mama-bloggers/vloggers die een kijkje geven in hun leven met kinderen, succesvolle ondernemers die advies geven over het runnen van bedrijven etc. 

En ik, ik deel poepverhalen. Mijn fashion bestaat uit jogginbroeken met oversized truien en mijn makeup is bijna antiek. 
Mijn lichaamsvorm lijkt op dat van een zeedier en is volgens de zogenaamde norm niet sexy. (Stel jezelf een zeehond in lingerie voor.)
Ik heb geen volle lipstickvriendelijke lippen. Als ik lipstick draag zie ik er na een paar minuten uit alsof 
ik iets te wild een bord spaghetti heb leeggegeten.
De colgate-smile heb ik ook niet, mijn tanden staan scheef en dankzij mijn theeverslaving is de kleur niet goed te
 definiëren. Mijn huid is niet plastic-fantastic maar gehavend en er groeit haar op plaatsen waar ik dat liever niet heb. Mijn freaking tenen zijn hariger dan het hoofd van mijn man. 

Het uiterlijk is niet belangrijk en toch is dit een reden waarom ik mezelf niet graag laat zien, helemaal omdat ik nu in mijn twijfelfase zit.
Ik twijfel letterlijk over álles. Als mensen naar me kijken vraag ik me af wat ze zien, mijn lockdownsnor, mijn verse pukkel of de spleet tussen mijn tanden die spontaan is op komen zetten en waar ik vermiste objecten in terug kan vinden. Deze details zie ik als ik in de spiegel kijk of een foto maak en dat leidt enorm af. 
Omdat ik niet bepaald social-social-media-waardig ben heb ik opeens wat post-angst gecreëerd. Ik ben bang om iets te posten, om fuckers uit te nodigen om me te beledigen of om onzinnige discussies uit te lokken.

social media met inhoud
CW – Supernatural

Net als mijn uiterlijk is mijn leven ook niet ‘media perfect’. Ik struggle al mijn hele leven om mijzelf te zijn, ik heb een verzameling aan lichamelijke en psychische klachten, wat ik enigszins voor me probeer te houden, want ‘het hoort er niet te zijn’. 
Het leven is niet perfect en de mens al helemaal niet. Toch hijgt het ‘perfecte plaatje’ in mijn nek als een geile creep.
Als deze fake wereld al zo’n invloed heeft op mij, wat doet het dan met jongeren die zichzelf nog moeten leren kennen? 
Waarom wordt er meer waarde gehecht aan het uiterlijk dan aan inhoud?

Jongelui weten alles over het leven van celebs, maar hebben nog nooit gehoord van mensen die er toe doen, die ervoor gezorgd hebben dat wij het leven leiden wat wij leiden. Onze Nederlandse Aletta Jacobs een pionier op het gebied van feminisme, Martin Luther King die zich verzette tegen de rassenscheiding.
De wetenschappers Albert Einstein, Isaac Newton en Nikola Tesla. De laatstgenoemde is voor velen alleen de naam van een automerk. 
Het belang van taal wordt niet begrepen, alsof het niet belangrijk is om jezelf te kunnen uiten en miscommunicatie kan voorkomen. 

Het liefdesleven van Kardashians lijkt interessanter te zijn dan kennis over de mysterieuze bol waar wij op leven. 
Ik moet eerlijk bekennen dat KUWTK mijn guilty pleasure is..🙈, maar ik ben wel degelijk geïnteresseerd in onze aarde. Onze zwevende bol is echt super cool! 
Net als ons lichaam waar velen wat kennis over missen. Ik heb me al eens uitgelaten over intelligentie, maar ik blijf me nog steeds verbazen. 
Seks kan, naast ziektes, een zwangerschap veroorzaken. Hamers en andere voorwerpen niet. (En nu denk ik aan minhamers.. ) 
Vrouwen plassen niet uit hun punani, maar uit hun plasgat. En normaliseer menstruaties en poepende vrouwen aub!

Social media is trouwens ook niet zonder gevaar, zoals diverse challenges die slachtoffers hebben gemaakt. De choking-challenge, stupid people die wasmiddel-pods eten tot het aanzetten van zelfmoord. En dan heb je nog de internet-trollen die ook op allerlei manieren slachtoffers maken.
Het internet en met name social media voedt ons met onzin en negativiteit en we doen daar (onbewust) aan mee. 
Ik ben voor entertainment, Proudweirdo is grotendeels entertainment, maar ik wil meer.. Meer inhoud, meer echtheid, echte mensen, echte levens.  
Kattenvideo’s en dansende mensen zijn leuk om naar te kijken, maar wissel het ook eens af met iets educatiefs. 

Kijk eens een video op Ted of check onderstaande accounts:
Doctor Mike’s video’s gaan over gezondheid en geneeskunde (Pluspunt: het is geen straf om naar hem te kijken . 😉)
Kara and Nate zijn reisvloggers die niet alleen leuke video’s maken, maar ook informatie in hun posts verwerken.
Caitlin Doughty is lijkschouwer met veel historische en culturele kennis. Zij zet zich in voor mensen met letterlijke doodsangsten en maakt dit onderdeel van het leven bespreekbaar. Voor sommigen is dit misschien iets te duister, maar ik vind haar content heel interessant. 
Erica van Achy Smile is een blogger die zich inzet voor migraineawareness. 
Het prachtige concept Joyfullness is opgezet door onze Nederlandse Johan Spaans. Zijn missie, om meer joy in het leven te verspreiden, sluit perfect aan bij Proudweirdo.
Er zijn nog veel meer interessante accounts te vinden en als mijn twijfelfase een keer overgaat en ik ergens wat moed kan verzamelen, laat ik mezelf misschien ook wat meer zien. 😉

Welke accounts raden jullie aan om te volgen?
Drop je linkjes! ⬇️

social media met inhoud

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *