Koppel

USA – Suits

Precies vandaag zijn Manlief en ik vijf jaar getrouwd en ik vind het soms nog steeds bizar om een getrouwde vrouw te zijn.
Op een goede manier moet ik daaraan toevoegen. 
Ik had nooit echt nagedacht over een huwelijk en een bruiloft, ik was zonder ook gewoon gelukkig, maar ik vind het stiekem een extraatje om Manlief’s achternaam te delen.

Wij zijn geen standaard stel, wat standaard dan ook mag betekenen.
Zo hebben wij geen kinderen en vooral dat is een onderwerp waar veel mensen meteen een mening over hebben, iets wat me steeds meer irriteert.

Volgens een aantal mensen horen wij er namelijk niet echt bij. (Waarbij is vooral de vraag.)
We zijn egoïstisch, we werken moeder natuur, God, of wie dan ook, tegen en we zullen nooit ervaren wat echte liefde is.
Het is soms niet te geloven wat mensen zeggen en sommige opmerkingen kunnen behoorlijk hard aankomen.

Ik heb geen zin om met een bordje rond te lopen waarom wij geen kinderen hebben.
Als mensen manieren hebben om het op een normale manier te vragen, dan leg ik ze dat met liefde uit, maar dat gebeurt maar weinig. Negen van de tien keer kraam ik er daarom een stom antwoord uit, waardoor veel mensen al jaren het idee hebben dat ik een hekel heb aan kinderen.

In een ander leven zou het me geweldig lijken om moeder te worden, maar zo zijn er meer dingen.
Er is zoveel bijzonders om in een leven mee te maken, dingen die niet voor iedereen zijn weggelegd.
De ruimte ontdekken als astronaut. De wereld overvliegen als onderzoeker, zoals vulkanoloog. Een land regeren, genieten van een succesvolle carrière als actrice, of chirurg, dat komt ook niet iedereen aanwaaien.
Ik heb het geluk een fantastische man naast me te hebben, dat is iets bijzonders wat ik wél mee mag maken.

En daar wil ik het vandaag vooral over hebben, mijn huwelijk met mijn favoriete mens.
Al heb ik al jaren mijn twijfels of Manlief überhaupt wel menselijk is, ik denk zelf dat hij een robot is, of een aliën.
Hij heeft typische trekjes die niet helemaal menselijk zijn en die ook nog eens veranderen.

Een mens kan met de jaren veranderen, ik ben zelf ook veranderd, maar mijn man veranderd niet alleen met de jaren, hij kan wekelijks veranderen en dan zodanig dat ik mezelf afvraag of ik wel goed opgelet heb.
Van introvert naar extrovert, van stille Willie naar meneer Praatgraag.
Mijn man is een soort permanente mysterie en het is dan ook een uitkomst dat ik van mysteries hou!

Het is eigenlijk heel bijzonder dat wij samen zijn, wij zijn twee uitersten met wat overeenkomende raakvlakken. Wellicht is dat de reden waarom onze relatie nooit saai is. Ik heb al een aantal keer gezegd dat ik een real-life soap wil beginnen, zo leuk vind ik ons!

Koppel

CW – Supernatural

Al is het misschien niet zo’n goed idee om ons te filmen, ik weet nu al dat ik diverse aanbiedingen van psychiatrische instellingen ga krijgen. Met mij leven is namelijk iets wat je echt moet willen en vooral aan moet kunnen.
Ik ben een chaotische controlfreak die voortdurend de controle kwijt is. Schreeuwt wanneer iets niet gaat zoals ik wil en ook schreeuwt wanneer dingen goed gaan. Een chronische schreeuwerd dus. (En een chronische jankerd, een heerlijke combi. )

Manlief is zeer relaxed, georganiseerd en lijkt stressbestendig te zijn. Hij heeft bijzonder veel doorzettingsvermogen, dat laat hij onder andere al zien door het zolang met mij uit te houden, maar wat me jaloers kan maken is dat hij niet alleen kan multitasken, die man kan multimultitasken.
Ik heb al moeite om alleen mijn sokken aan te trekken, hij kookt een zes gangenmenu, terwijl hij de administratie bijwerkt en tussendoor jongleert.
(Oké dat is niet helemaal waar, hij kookt sporadisch. Hij laat mij namelijk al jaren in de waan dat hij niet kan koken. )

Mijn man is altijd bezig om zichzelf te verbeteren, iets waarmee hij mij ook motiveert, alleen bezit hij iets meer energie.
Wat hij allemaal doet vind ik bijzonder, maar meneer is zelf nooit tevreden, iets wat ik niet kan begrijpen.

Hij start zeven dagen per week zijn dag met yoga. Hij heeft een drukke baan en weet daarnaast nog eens drie tot vier keer per week twee verschillende sporten te beoefenen in de avond. Hij leest veel, volgt diverse cursussen en heeft een stel gouden handjes waarmee hij de leukste dingen heeft gebouwd, van kasten tot tuinbanken. Zijn vrije tijd is zeer beperkt, maar hij krijgt het ook nog voor elkaar om mij wat aandacht te geven.

Ik bezit helaas weinig energie, ik ben een soort uitgeputte kerncentrale.
Van buiten ziet het er indrukwekkend uit, maar van binnen ligt de boel grotendeels stil.
Manlief laat gelukkig nooit blijken dat ik een mislukt geval ben, wanneer ik daar zelf van overtuigd ben.
Integendeel, hij spoort me juist aan om mezelf weer terug te vinden. En op die momenten komt zijn robot kant weer even tevoorschijn.

Hij hoort alles, dat weet ik, maar ik weet ook dat hij goed kan filteren en alleen onthoudt wat belangrijk is.
Zo’n 95% van wat ik zeg is weird en ik ga er dan ook vanuit dat Manlief het meest vergeet.
Toch weet hij me regelmatig te verbazen door mijn eigen woorden tegen me te gebruiken, dingen die ik soms jaren geleden heb gezegd.
Hij heeft ze volgens mij ergens op een chip in zijn hoofd opgeslagen.

Naast zijn uitstekende kwaliteiten heeft hij ook wat haperingen, die wellicht elk moment met een nieuwe chip opgelost worden.
Mijn dagelijkse geschreeuw doet hem niks, behalve op zijn lachspieren werken, maar met mijn overige emoties heeft hij wat moeite.
Hij snapt namelijk geen bal van mijn gestress, mijn overaanwezige empathie en mijn andere persoonlijkheid, Miep Paniek.

Lief als hij is doet hij wel zijn best om het te begrijpen, maar het lukt hem gewoon niet. (Ik begrijp het zelf eigenlijk ook niet, maar dat ter zijde. )
Mijn geklunkel vindt hij helemaal vreemd.
“Hoelang staat die tafel daar al?” Is iets wat ik met regelmaat hoor.

Koppel

CW – Gilmore girls

Manlief is precies het tegenovergestelde, hij piekert zelden, kan makkelijk afstand doen van dingen, houdt van avontuur en spanning en is alles behalve klunzig.
Hij heeft volgens mij ook nooit last van awkward momenten, terwijl mijn hele leven een lang awkward moment is.
Helaas wil hij me niet uitleggen hoe hij die dingen aanpakt, wellicht omdat hij dan moet toegeven dat hij een robot is.

Om hem extra op te hemelen, mijn man is ook nog eens slim. Hij heeft kennis van verschillende dingen, met als enige uitzondering sport en muziek, maar dat kan elk moment veranderen als hij zichzelf weer een nieuwe update geeft.

Wat spooky aan hem is, is dat hij overdag alles met flink wat lawaai doet, maar ’s nachts kan hij zichzelf op mute zetten.
Zo schrik ik mezelf regelmatig een hartstoornis wanneer hij opeens in het donker achter me staat, omdat hij ook moet plassen, bijvoorbeeld.
En ik ga er vanuit dat hij ook sensoren heeft, het is me namelijk nog nooit gelukt om hem te laten schrikken.

Had ik al gezegd dat hij intelligent en zeer zelfstandig is?
Dat is hij ook het meest van de tijd, maar om de boel wel even realistisch te houden, thuis is hij regelmatig een dove kleuter die niet weet wat een theedoek, of een wasmand is. Hij vindt het heerlijk om als een prins op zijn wenken bediend te worden en blijft regelmatig in zijn rol hangen.

Wanneer hij thuis is liggen zijn spullen door het hele huis verspreid, het is ongelooflijk dat een volwassen man zoveel troep kan maken.
Opruimen is een ander verhaal, dat laat hij liever aan mij over.
Zijn verklaring wanneer ik hem daarop aanspreek is standaard: “Ze zijn even aan het rusten..”
Mijn hilarische man bedoelt daarmee zijn spullen! 
“Ik was even afgeleid,” of “ik wilde het net doen” zijn zijn andere beroemde uitspraken.
En al drijft hij me soms tot waanzin, ik zorg met alle liefde voor hem.

Mijn man is ook een Weirdo, iets wat hij niet snel zal toegeven. Volgens mij moet je wel een Weirdo zijn om het zo’n twaalf jaar met me uit te houden zonder gek te worden, daarnaast heb ik hier genoeg redenen genoemd om te bevestigen dat hij alles behalve normaal is.

Manlief kan er van genieten om mij door het lint te zien gaan, maar wat me vooral verbaasd is dat hij het altijd voor elkaar kan krijgen om me te laten lachen, al ben ik nog zo boos. Lachen is iets wat we dan ook zoveel mogelijk doen. Ik wist voorheen niet eens dat het mogelijk was om zoveel lol met een piemelachtige te hebben en ik geniet van elk moment.

Ik kan makkelijk nog uren zoetsappig doorschrijven, maar ik denk dat mijn punt ondertussen wel duidelijk is.
Mijn leven heeft 12 jaar geleden een upgrade gekregen, dankzij Manlief en daar ben ik hem meer dan dankbaar voor.

Hij is mijn grote steun, mijn motivator, en mijn allerbeste vriend.
(Mijn eigen robot-aliën.
)

Koppel

Share Button
Mijn goede voornemen
Even resetten