Manlief en ik – Weird koppel

01. Manlief en ik - Weird koppel

Precies vandaag zijn Manlief en ik vijf jaar getrouwd, daarom zet ik mijn favoriete mens in het blogzonnetje.
Ik ben nog steeds stapelverliefd en ik heb zelfs gezegd dat ik een real-life soap wil beginnen, zo leuk vind ik ons samen.

Ergens vind ik het nog steeds bizar om een getrouwde vrouw te zijn. Op een goede manier moet ik daaraan toevoegen.
Een huwelijk heeft eigenlijk nooit op mijn lijstje gestaan, maar ik heb ondertussen wel meer bijzondere dingen gedaan die ik nooit had durven dromen.
Getrouwd zijn klinkt zo volwassen, zo zie ik mezelf helemaal niet. Maar het is wel bijzonder een echtgenoot te hebben en om Manlief’s achternaam te delen.¬†ūü•į

Nu heb ik eigenlijk al jaren mijn twijfels of Manlief wel menselijk is. Ik denk zelf dat hij een robot is.
Mijn man heeft typische trekjes die niet helemaal menselijk zijn en die ook nog eens veranderen. Een mens kan met de jaren veranderen, maar Manlief verandert niet alleen met de jaren, hij kan wekelijks veranderen en dan zodanig dat ik mezelf afvraag of ik wel goed opgelet heb. Of hij heeft diverse klonen, ook iets waar ik aan gedacht heb.

Het is bijzonder dat Manlief en ik samen zijn. We zijn twee uitersten met wat overeenkomende raakvlakken. Wellicht de reden waarom onze relatie nooit saai is.
Ik ben een schreeuwerige chaoot met ongeorganiseerde emoties. Manlief is zeer relaxed, georganiseerd en lijkt stressbestendig te zijn.
Hij heeft bijzonder veel doorzettingsvermogen. Dat laat hij onder andere al zien door het met mij uit te houden, maar wat me jaloers kan maken is dat hij niet alleen kan multitasken, hij kan multimultitasken.
Ik heb moeite om alleen mijn sokken aan te trekken. Hij kookt een zes gangenmenu, terwijl hij de administratie bijwerkt en tussendoor jongleert.
Oké dat is niet helemaal waar. Manlief kookt zelden. Hij laat mij namelijk al jaren in de waan dat hij niet kan koken. ;)

Mijn man is altijd bezig om zichzelf te verbeteren, iets waarmee hij mij ook motiveert, alleen bezit hij iets meer energie.
Wat hij allemaal doet vind ik bijzonder, maar meneer is zelf nooit tevreden, wat ik niet kan begrijpen.
Hij is zeer gedisciplineerd. Zo start hij al zijn dagen met een yogasessie en beoefent meerdere keren per week ook nog eens twee andere sporten in de avonduren.

Manlief heeft een drukke baan, maar dat zorgt er niet voor dat hij daarnaast stil zit. Hij leest veel, volgt regelmatig een cursus of hij leert zichzelf gewoon even iets nieuws aan. Hij bezit een stel gouden handjes waarmee hij de leukste dingen heeft gebouwd, van kasten tot tuinbanken.
Zijn vrije tijd is beperkt, toch krijgt hij het ook nog voor elkaar om mij wat aandacht te geven.
Ik bezit helaas weinig energie. Ik ben een soort uitgeputte kerncentrale, van buiten ziet het er indrukwekkend uit, maar van binnen ligt de boel grotendeels stil.
Manlief heeft nog nooit laten blijken dat ik een mislukt geval ben, ook niet wanneer ik daar zelf van overtuigd ben. Integendeel, hij spoort me juist aan om mezelf weer terug te vinden.

koppel
CW – Supernatural

Naast zijn uitstekende kwaliteiten heeft hij ook wat haperingen. Wellicht kunnen ze elk moment met een nieuwe chip opgelost worden.
Mijn dagelijkse geschreeuw doet hem niks, behalve op zijn lachspieren werken. Alleen met mijn overige emoties heeft hij wat moeite.
Hij snapt namelijk geen bal van mijn gestress, mijn overaanwezige empathie en mijn andere persoonlijkheid Miep Paniek.
Mijn geklunkel vindt hij helemaal vreemd. “Hoelang staat die tafel daar al?” Is iets wat ik met regelmaat hoor.

Manlief is precies het tegenovergestelde van mij. Hij is cool, piekert zelden, houdt van avontuur en spanning en is alles behalve klunzig.
Hij heeft volgens mij ook nooit last van awkward momenten, terwijl mijn hele leven een lang awkward moment is.
Helaas wil hij me niet uitleggen hoe hij die dingen aanpakt, wellicht omdat hij dan moet toegeven dat hij een robot is.

Om hem extra op te hemelen, mijn man is ook nog eens slim. Hij heeft kennis van verschillende dingen, met als enige uitzondering sport en muziek, maar ook dat kan elk moment veranderen door een nieuwe chip of update.
Zijn sensoren heb ik nog niet gevonden, maar ik ben er van overtuigd dat hij zichzelf ’s nachts op mute kan zetten.
Overdag, wanneer hij thuis is, maakt hij flink veel lawaai in tegenstelling tot ’s nachts. Ik schrik mezelf dan ook regelmatig een hartstoornis als hij opeens achter me staat, omdat hij ook moet plassen bijvoorbeeld. Andersom werkt het niet, het is me nog nooit gelukt om hem te laten schrikken.

Mijn man is dus intelligent en zeer zelfstandig, het meest van de tijd. Om het namelijk wel even realistisch te houden, thuis is hij vaak een dove kleuter die niet weet wat een theedoek of een wasmand is. Hij vindt het heerlijk om als een prins op zijn wenken bediend te worden en blijft regelmatig in zijn rol hangen.
Troep maken kan hij ook heel goed, opruimen is een ander verhaal, dat laat hij liever aan mij over.
Zijn verklaring wanneer ik hem daarop aanspreek is standaard: “Ze zijn even aan het rusten..”
“Ik was afgeleid” of “ik wilde het net doen” zijn zijn andere beroemde uitspraken. Het drijft me soms tot waanzin, maar ik zorg met alle liefde voor hem.

Manlief kan er van genieten om mij door het lint te zien gaan, maar wat me vooral verbaast is dat hij het altijd voor elkaar kan krijgen om me te laten lachen, al ben ik nog zo boos. Lachen is iets wat we dan ook zoveel mogelijk doen. Ik wist voorheen niet eens dat het mogelijk was om zoveel lol met een piemelachtige te hebben en ik geniet van elk moment.
Mijn man is ook een Weirdo, iets wat hij niet snel zal toegeven, maar volgens mij moet je wel een Weirdo zijn om het bijna twaalf jaar met me uit te houden zonder gek te worden. Daarnaast heb ik hier genoeg redenen genoemd om te bevestigen dat hij alles behalve normaal is. ;)

Ik kan makkelijk nog uren zoetsappig doorschrijven, maar ik denk dat mijn punt ondertussen wel duidelijk is.
Mijn leven heeft bijna 12 jaar geleden een upgrade gekregen, dankzij Manlief en daar ben ik hem meer dan dankbaar voor.

Hij is mijn grote steun, mijn motivator en mijn allerbeste vriend.
(Mijn eigen robot-ali√ęn.
)

3. Manlief en ik - Weird koppel
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *