Lichtpuntjes in de duisternis

3. Lichtpuntjes

De wereld bloedt aan alle kanten en de focus lijkt tegenwoordig meer dan ooit op het negatieve te liggen.
We zijn allemaal op de één of andere manier aangetast door de crisis, we gaan er alleen allemaal anders mee om.
Ik ben enorm gevoelig voor negativiteit, ik kan dat als een magneet aantrekken, daarom wil ik juist de focus verleggen. Wat je aandacht geeft dat groeit.  
Al lijkt het allemaal nog zo grauw, er is altijd iets positiefs te vinden en wanneer je op dreef bent zal je dit steeds makkelijker gaan zien. 
Ellende brengt mensen vaak samen en soms op bijzondere manieren.

In deze post wil ik mensen benoemen die een lichtpunt zijn in duisternis. Mensen die zich inzetten voor anderen, maar ieder op een eigen manier.
Zoals Project Edu-PC, opgezet door superhero/computertech Ed, een persoonlijke kennis van me. Hij heeft dit project opgezet omdat hij zag dat er nog veel kinderen zijn die geen gebruik kunnen maken van een computer. Veel van deze kinderen hebben daardoor een leerachterstand gekregen.
Ed gebruikt zijn kennis om gebruikte computers om te bouwen tot betrouwbare ChromiumOS devices en schenkt ze vervolgens aan gezinnen met kinderen die geen computer hebben. 

Dit project loopt dankzij gedoneerde laptops. Ed maakt ze schoon, zodat er geen oude gegevens meer op te vinden zijn, en bouwt ze daarna om tot een eenvoudig te gebruiken chromebook.  Ik heb mijn oude laptops gedoneerd en vraag aan jullie om hetzelfde te doen of dit bericht (beter nog: de Facebookpagina van Ed) te delen. Heb jij een werkende laptop uit 2007 of jonger, met wifi en een usb aansluiting? Stuur deze dan op naar Project Edu-PC. 
Bekijk de Facebookpagina van Project Edu-PC voor meer info of stuur een mail naar: projectedupc@gmail.com

Lichtpuntjes in de duisternis
CW – Supernatural

Een andere superhero is Ilse van de CreaTempel. Haar motto past perfect bij Proudweirdo. 
Ilse is bijna 18 jaar werkzaam geweest als laboratoriummedewerker, maar ze was op den duur niet zo blij met zichzelf. Ze was vaak humeurig en niks was goed. 
In 2017 overleed een vriendin van haar, waarna ze in aanraking kwam met 365 dagen succesvol
Hierdoor maakte zij haar eerste schilderij en dit veranderde haar leven. (Ik heb het schilderij gezien en het is niet te geloven dat het haar eerste is. 🤩)

Het schilderen gaf Ilse zo’n rust dat ze anderen dat ook wilde laten ervaren. Ze beëindigde haar baan en startte De Schilderijares.
De naam is afkomstig van haar driejarige zelf die haar vader vertelde dat zij later schilderijares wilde worden. Wat ze ook waar heeft gemaakt. Ilse geeft onder deze naam schilderworkshops.
De CreaTempel, haar andere creatie, is voornamelijk gericht op jongeren. Ilse is pas op latere leeftijd echt zichzelf geworden en ook gaan  leven vanuit haar eigen kracht. Dat inzicht had zij graag eerder gezien. Haar doel is nu om jongeren, door middel van creatief bezig zijn, meer bewust te maken van hun eigen kunnen en hun kracht. ‘Ik kijk naar wat we uit een kind kunnen halen.’

Bij CreaTempel mag je jezelf zijn, zonder oordeel. De naam staat dan ook voor Creatief zonder stempel.
Ik stelde Ilse de vraag wat tot dusver haar mooiste ervaring is bij de CreaTempel. Uiteraard verwachtte ik een zoetsappig verhaal over één van haar deelnemers, maar ze verraste me met een ander antwoord: “De hele weg er naar toe. Ik ben er nog niet, maar dat is oké. Wat het gaat worden weet ik ook nog niet en ook dat is oké.”
Ilse’s droom is al een beetje uitgekomen, maar zij zou CreaTempel heel graag uit willen breiden in de toekomst.
Haar motto: Blijf creatief zonder stempel, blijf jezelf.  
Je kunt CreaTempel volgen via Facebook

 Ken jij een lichtpuntje die genoemd moet worden? Mail me

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *