Krakende hersens – Kwantumshizzle

01. Krakende hersens

Hou je vast! Dit onderwerp is bizar en mijn uitleg is niet altijd even logisch, dus vergeef me als je na het lezen hoofdpijn hebt gekregen..
Mijn interesses zijn breed. Ik ben een soort alleseter en wil overal van proeven. Vaak smaakt dat naar meer, waardoor ik een soort interesse-obesitas heb gevormd. Naast complottheorieën, religies en culturen vind ik Kwantumweirdness ook fascinerend.

Kwantumweirdness omvat veel verschillende onderdelen, zoals kwantummechanica, kwantumfysica en kwantumchemie. Daarnaast zijn er nog meer kwantumdingen die allemaal met elkaar te maken hebben, kwantumtunneling, kwantumsuperpositie, kwantumveldentheorie.
Vraag me niet om alles uit te leggen, ik begrijp het zelf amper. Voor nu hou ik het dan ook even bij kwantumfysica.
Kwantumfysica of mechanica is eigenlijk moderne natuurkunde. Het is het meten en onderzoeken van natuurverschijnselen met name op minuscuul niveau.
De moleculen en atoompjes en nog kleiner. Hoe is alles ontstaan? De oeroude vraag.

Eigenlijk bestaat alles uit kwantumfysica. Het hele universum is opgebouwd vanuit kleine deeltjes. Wij zijn dus zelf ook kwantumfysica.
Wat dit allemaal lastig maakt is dat onze kleinste deeltjes niet alleen uit deeltjes, maar ook uit golven kunnen bestaan. Of ze zijn zelfs beiden, tegelijkertijd.
Als je het dus zou vertalen zou het betekenen dat een mens dus letterlijk twee dingen tegelijk kan doen. Een stap naar links én naar rechts maken of zitten en staan op hetzelfde moment. Ik hoop dat je het nog snapt, want ik ga het nog spannender maken.

Heb je wel eens gehoord van een multiversum? Dat houdt in dat er mogelijk meer universa zijn dan alleen hetgeen waarin wij nu leven.
Misschien klinkt het een beetje als science fiction, maar ik ben open minded en ik heb genoeg fantasie om er een beeld bij te vormen.
Een multiversum bestaat dus meerdere universa, wat ook weer parallelle universa genoemd kan worden, of te wel naast elkaar bestaande werelden.
En daar zijn natuurlijk ook weer theorieën over, zoals parallelle werelden waarin een andere versie van ons leeft of zelfs meerdere versies.
Wanneer een parallel universum blijft groeien, net als dat van ons, zouden zij theoretisch gezien met elkaar kunnen mengen, wat in dat geval zou kunnen betekenen dat wij onze parallelle ik’s zouden kunnen bezoeken.

Kwantumshizzle
CW – Supernatural


Dat is eigenlijk al bizar genoeg, maar het kan nog vreemder, wanneer je nagaat dat in een parallel universum mogelijk andere natuurwetten gelden.
Gebruik je fantasie eens en beeld je werelden in waarin alles mogelijk is. Een universum met sterrenstelsels, zoals onze Melkweg, waarin je niet alleen op vakantie kan gaan binnen je eigen wereld, maar zelfs naar andere planeten, of manen. Een wereld bedekt met alleen maar sneeuw, of een warme woestijn.
Een waterwereld, waarin zeemeerminnen leven en complete steden onder de oppervlakte te vinden zijn. Misschien heeft één van onze andere ik’s wel vleugels en kan deze vliegen.

Er zijn genoeg films en series te bedenken waarin gebruik gemaakt wordt van parallelle universa of andere werelden.
Neem de films interstellar en Avatar of de serie Fringe. Dit is uiteraard allemaal fictief, maar ik sluit niet uit dat het niet zou kunnen bestaan.
Als je iemand in het jaar 1800 uitleg had gegeven over videobellen dan ga ik er vanuit dat ze je op dat moment ook ongelovig aan hadden gekeken, dus misschien komen we er over een paar honderd jaar wel achter dat onze fantasieën niet eens zo fictief waren.

Dus, om tot het uiteindelijke doel te komen, jazeker er zit echt een doel in dit geheel.
Het idee van een parallel universum bevalt me namelijk wel, voornamelijk om me beter te laten voelen over mezelf.
Wanneer ik weer eens plat lig met migraine, of iets anders, komt dat omdat andere-wereld-Tub een workaholic is en te druk is geweest.

Deze Tub is een maatje te zwaar? Dat komt omdat andere-wereld-Tub een fitness goeroe is. (Whaha! Ik moet even lachen om dat idee hoor.)
Misschien zijn mijn fantasieën eigenlijk mijn alter-egos, scriptschrijver, talkshowhost, President Tub, you name it.
In één van die werelden moet ik ook een succesvolle actrice zijn, anders hadden ze me ondertussen hier wel ontdekt. 😜

Dus, al is kwantumshizzle wat lastig van stof, net als ik, dit vind ik een ideale manier van denken.

Kwantumshizzle

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts