Kwantumshizzle

CW – Supernatural

Hou je vast! Dit onderwerp is bizar en mijn uitleg is op papier, of zelfs mondeling, niet altijd even logisch. Het onderwerp is ook niet bepaald logisch te noemen, dus vergeef me als je na het lezen hoofdpijn hebt gekregen..

Mijn interesses zijn breed, ik ben een soort alleseter. Ik wil overal even van proeven en vaak smaakt dat naar meer, waardoor ik een soort interesse-obesitas heb gevormd. Naast complottheorieën, religies en culturen vind ik Kwantumweirdness ook fascinerend, al vind ik het het stiekem lastig om te begrijpen.

Kwantumweirdness omvat veel verschillende onderdelen, zoals kwantummechanica, kwantumfysica en kwantumchemie. Daarnaast zijn er nog meer kwantumdingen die allemaal met elkaar te maken hebben, kwantumtunneling, kwantumsuperpositie, kwantumveldentheorie.
Vraag me niet om alles uit te leggen, ik snap zelf nog niet eens de helft, voor nu hou ik het dan ook even bij kwantumfysica.

Het is niet allemaal theoretisch gelul, wat sommigen wellicht denken. In het dagelijks leven komt het overal voor, in computers, lasers en zelfs MRI-machines maken er gebruik van, sterker nog, sommige dingen zouden zonder kwantumfysica mogelijk niet eens bestaan.

Kwantumfysica is moderne natuurkunde, het meten en onderzoeken van natuurverschijnselen met name op minuscuul niveau, de moleculen en atoompjes en nog kleiner. Om het enigszins te kunnen begrijpen, wij bestaan allemaal uit kwantumfysica, gezien wij en alles om ons heen, het hele universum, zijn opgebouwd vanuit kleine deeltjes. Wij zijn dus zelf kwantumfysica.

Kwantumfysica is dus het onderzoeken van onszelf en het universum, hoe alles werkt en hoe het is ontstaan. De oeroude vraag, die alleen niet zo makkelijk te beantwoorden is. Onze kleinste deeltjes bestaan namelijk niet alleen uit deeltjes, maar ook uit golven en ze kunnen het zelfs beiden zijn, tegelijkertijd.
Huh? Ja, dit klinkt best gek.
Als je het dus zou vertalen zou het betekenen dat een mens dus letterlijk twee dingen tegelijk kan doen. Een stap naar links én naar rechts maken, of zitten en staan, op hetzelfde moment.

Ik hoop dat je het nog snapt, want ik ga het nog spannender maken.
Heb je wel eens gehoord van een multiversum? Dat houdt in dat er mogelijk meer universa zijn dan alleen hetgeen waarin wij nu leven.
Misschien klinkt het een beetje als science fiction, maar ik ben open minded en ik heb genoeg fantasie om er een beeld bij te vormen.

kwantumshizzle

CW – Supernatural

Een multiversum bestaat dus meerdere universa, wat ook weer parallelle universa genoemd kan worden, of te wel naast elkaar bestaande werelden.
En daar zijn natuurlijk ook weer theorieën over, zoals parallelle werelden, waarin een andere versie van ons leeft of zelfs meerdere.
Wanneer een parallel universum blijft groeien, net als dat van ons, zouden zij theoretisch gezien met elkaar kunnen mengen, wat in dat geval zou kunnen betekenen dat wij onze parallelle ik’s zouden kunnen bezoeken.

Dat is eigenlijk al bizar genoeg, maar het kan nog vreemder, wanneer je nagaat dat in een parallel universum mogelijk andere natuurwetten gelden.
Gebruik je fantasie eens en beeld je werelden in waarin alles mogelijk is.

Een universum met sterrenstelsels, zoals onze Melkweg, waarin je niet alleen op vakantie kan gaan binnen je eigen wereld, maar zelfs naar andere planeten, of manen. Een wereld bedekt met alleen maar sneeuw, of een warme woestijn. Een waterwereld, waarin zeemeerminnen leven en complete steden onder de oppervlakte te vinden zijn. Misschien heeft één van onze andere ik’s wel vleugels en kan deze vliegen.

Er zijn genoeg films en series te bedenken waarin gebruik gemaakt wordt van parallelle universa of andere werelden. Neem de films interstellar en Avatar of de serie Fringe. Dit is uiteraard allemaal fictief, maar ik sluit daarmee niet uit dat het niet zou kunnen bestaan.
Als je iemand in het jaar 1800 uitleg had gegeven over videobellen dan ga ik er vanuit dat ze je op dat moment ook ongelovig aan hadden gekeken, dus misschien komen we er over een paar honderd jaar wel achter dat onze fantasieën niet eens zo fictief waren.

Dus, om tot het uiteindelijke doel te komen, jazeker er zit echt een doel in dit geheel.
Het idee van een parallel universum bevalt me namelijk wel, voornamelijk om me beter te laten voelen over mezelf.

Wanneer ik weer eens plat lig met migraine, of iets anders, komt dat omdat andere-wereld-Tub een workaholic is en te druk is geweest.
Deze Tub is een maatje te zwaar? Dat komt omdat andere-wereld-Tub een fitness goeroe is. (Whaha! Ik moet even lachen om dat idee hoor.)
Misschien zijn mijn fantasieën eigenlijk mijn alter-egos, scriptschrijver, talkshowhost, President Tub, you name it.
In één van die werelden moet ik ook een succesvolle actrice zijn, anders hadden ze me ondertussen hier wel ontdekt.

Parallelle Tub komt overal te vroeg, daarom ben ik altijd zo laat.
Parallelle Tub heeft nooit ergens last van, daarom ben ik altijd ziek.
Parallelle Tub is extreem rustig, daarom ben ik zo druk.

Dus, al is kwantumshizzle wat lastig van stof, net als ik, dit vind ik een ideale manier van denken.

kwantumshizzle

Share Button
Mijn fantasie
Loslopende gedachten - Ik ben echt weird