Proudweirdo.nl 1. Kutmensen

Sorry dat de titel misschien wat heftig is, maar wat zijn wij homo sapiens toch een vreemde wezens. We schijnen sociale zoogdieren te zijn, een intelligent soort. 
Haal dat sociale en intelligente maar weg, ik vind ons voornamelijk een stel vreemde zoogdieren.

We leven op een prachtige grote bol in een oneindig universum. Dat denk ik, tenminste. Anderen denken dat we op een platte schijf wonen, of een koepel.
Whatever floats your goat. Wat de waarheid is, geen idee? Ik ben nog nooit in de ruimte geweest, dus ik kan niks met zekerheid zeggen.
Wie is de maker van ons universum, planeet, koepel en al wat leeft? Ook daar heb ik geen antwoord op. 
Sommigen denken dat het een Godheid is, anderen denken dat het door een knal is gekomen. Ook hier heb ik geen duidelijk antwoord op. 
Het is wat jij denkt dat het is, net als het hiernamaals, waar ook iedereen een eigen versie van heeft.

Ongeacht welke vorm de aarde heeft en wie de maker is, het leven is iets bijzonders, net als onze planeet. 
De natuur is schitterend, sterk en bijzonder veerkrachtig. Alleen de mensheid… Tja, daar ben ik iets minder enthousiast over.
We bestaan al een aantal jaar, hoeveel jaar, dat ligt aan hetgeen waar ieder in gelooft.
D
e mensheid heeft zichzelf vanaf het ontstaan over de aarde heen verspreid, dat is waarom ons uiterlijk is veranderd, toch zijn we nog steeds één ras. 
Wonend in een wereld die eigenlijk van niemand is, de wereld is van ons allemaal.

Evolutie is iets waar we niet aan ontkomen of je nu wel of niet in de evolutietheorie gelooft. Alles verandert met de tijd, kijk naar onszelf. 
Ook het leven is veranderd, sinds de industriële revolutie zelfs sneller dan ooit, maar helaas lijkt onze menselijkheid steeds meer te verdwijnen. 
Vroeger verplaatsten volkeren zichzelf, wegens voedsel tekorten of uit nood, door oorlogen of rampen. Tegenwoordig wordt dat niet meer geaccepteerd. 
We delen onze planeet ondertussen met een heleboel mensen en de meeste lijken zichzelf te hebben vastgebeten in HUN straatje. Er is geen plek voor anderen. (Tenzij het goed uitkomt. Lees: gastarbeiders etc.) Waar is onze sociale, meelevende kant gebleven? 

kutmensen
CW – Supernatural


We eigenen ons dingen toe die niet van ons zijn. JOUW land? Nee, je bent daar woonachtig. 
We geven onze mening niet meer, we dringen het op. Het IS zo! Nee, jij vindt dat. 
We 
maken onderscheid tussen mensen op basis van afkomst en uiterlijke kenmerken. 
We accepteren mensen die
 anders denken, anders geloven of enigszins anders leven niet. 
We vechten voor vrede en verneuken onze mooie planeet.

We laten onze soortgenoten in de steek wanneer zij vluchten voor oorlogen of rampen, omdat we niet willen delen. 
We stoppen dieren in kooien en laten ze trucjes doen voor ons plezier. We doden dieren zelfs, uit traditie of voor de mode. 
We willen allemaal een beter leven, maar we willen er niks aan doen en we willen eigenlijk ook geen verandering. 
En wij zijn sociale intelligente wezens?  

Er is een wereldwijde crisis gaande, in plaats van elkaar steun bieden gaan we massale discussies aan, want uiteraard heeft iedereen een andere theorie over hetgeen wat nu speelt. Van 5G, het einde der tijden, de cabal die ons aan het selecteren is voor de nieuwe wereldorde, een ‘losgelaten’ virus tot E.T die ons komt halen. Ik heb alles al voorbij zien komen.
Ik heb geen
 idee wat de waarheid is, maar ik zie wel dat er iets goed mis is. Voornamelijk met onze menselijkheid.  
Het is
 de medestander tegen de tegenstander. Wanneer gaan we een keer samenwerken? Wanneer zijn we allemaal één?

Ik heb helaas geen remedie, sterker nog, ik behoor tot de minderheidsgroepen. Ik ben een feministische-spirituele-biseksuele-allochtone-vrouw, maar wel één met een sterke mening. Momenteel vind ik de mensheid nogal kut met peren en schaam ik me zelfs om mens te zijn.
Gelukkig kunnen meningen veranderen en dankzij mijn wishful-thinking-syndroom heb ik hoop. Onze humaniteit zit goed verstopt, maar kan hopelijk op tijd gevonden worden. 😉

Liefde voor iedereen! 🥰

kutmensen

Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Dit bericht heeft 8 reacties.

 1. Proudweirdo

  Haha! Jij zegt het netjes, maar ik vind het een goed idee, een cursus aanpassen voor rotte appels! ;)

 2. Proudweirdo

  Dat klopt helaas, de media voedt alles wat negatief is. Ik doe mijn best om zoveel mogelijk te focussen op het positieve, maar soms word ik gewoon meegezogen door het negatieve. Gelukkig kan ik mezelf hier even afreageren. ;)

 3. racheltjuh

  we zijn allemaal gelijk maar aanpassen vind ik wel een must. je heb goede mensen en je hebt rotte appels en juist die mogen van mij een cursus aanpassen gaan volgen ;)

 4. Cynthia

  Oh ik herken je gevoel zeker. Ik kan me soms echt ergeren aan hoe mensen met elkaar omgaan. Maar wat je in de media ziet, zijn gelukkig vaker excessen. Sinds ik daar niet meer naar kijk, zie ik voornamelijk de mensen om me heen. En dat is een stuk rustiger en voorkomt bij mij ergernis en schaamte. Meestal.

 5. Proudweirdo

  Jezelf aanpassen aan het land waarin je jezelf begeeft, daar ben ik het mee eens tot op zekere hoogte. Je hoeft niet alles over te nemen, culturen kunnen ook mengen. Als we ons overal hadden aangepast hadden wij wellicht nooit bami, shoarma, kebab, etc. gekend. ;)

 6. Lindaschrijfthetop

  We zijn allemaal van vlees en bloed. Maar ik denk wel dat je je moet aanpasen aan de gewoontes en cultuur waar je je op dat moment begeeft. Zelf geloof ik in niks. Waar iemand vandaan komt of nu homo of transgender is maakt mij niet uit, leven en laten leven.

 7. Proudweirdo

  Goed dat je bij jezelf kunt blijven. Ik heb een sterke mening, dit is hoe ik de mensheid in zwart/wit termen zie. Helaas kan ik mijn ogen er niet zomaar voor sluiten, want ik heb met andere mensen te maken, wij allemaal. Anderen veranderen lukt inderdaad niet, maar het kan soms wel helpen om mensen even met hun neus op de feiten te drukken. ;) Uiteraard zijn er ook nog veel goede mensen, dat zie ik gelukkig ook en die koester ik ook. Zoals ik al schreef, ik heb hoop. <3

 8. Alexandra

  Ieder zijn ding. Weet niet zo goed hoe ik op zo’n heftige reactie moet reageren. Ik kies ervoor om vooral dicht bij mezelf te blijven en te kiezen wat ik belangrijk vind. Anderen verander je niet, maar ik ben ervan overtuigd dat er een heleboel goede mensen zijn, moet je ze wel willen en kunnen zien. Hou je taai. Maak je niet druk om die ander, maar doe je eigen goede ding. Alle beetjes helpen.

Laat een reactie achter!

Gerelateerde posts