Vriendschappen

(CW – Supernatural)

Vriendschap is eigenlijk is het iets raars, je kiest je favoriete mensen.
Ze komen en gaan, maar als je mazzel hebt mag je jarenlang van iemands gezelschap genieten.

Ik vind mezelf een lastig voorbeeld, gezien ik mezelf niet als een goede vriendin beschouw. Ik heb veel over voor mijn vrienden, als ze mij nodig hebben sta ik voor ze klaar, maar helaas ben ik lichamelijk nogal onbetrouwbaar, ik moet afspraken regelmatig afzeggen.

Ik ben altijd een gezelligheidsdier geweest en ik heb veel mensen om me heen gehad, maar de laatste jaren is het drastisch uitgedund.
Een aantal vriendschappen zijn verwaterd omdat onze levens zijn veranderend en anderen heb ik zelf beëindigd, uit keuze, of door een stomme fout.
Jammer genoeg ben ik ook vrienden kwijtgeraakt om om redenen die ik nog steeds niet begrijp. Besides that, heb ik nog steeds vrienden waarvan de vriendschap zich al jaren voortzet, vrienden die onderhand familie zijn geworden.

Vriendschappen tussen mannen en vrouwen kunnen verschillend zijn, maar wat mij vooral verbaasd is de manier waarop er door anderen naar gekeken wordt. Freaking commentaar leveren op alles en iedereen is gewoon geworden, zelfs mooie dingen worden afgezeken, waaronder dus ook vriendschappen.

Afgelopen zomer ben ik een weekendje weg geweest met één van mijn vriendinnen. Onze vriendschap is zo natuurlijk dat alles vanzelf gaat en we kennen elkaar door en door. We verbleven in een wellness-hotel en sliepen samen in één bed, wat we wel vaker gedaan hebben en wat ik niet vreemd vind. Ik heb met meer vrienden in één bed geslapen.

Een tijdje geleden raakte ik in gesprek met, we noemen haar even, Miep. Ik heb geen idee meer hoe het gesprek precies verliep, maar het kwam uiteindelijk uit bij mijn gesnurk en ik vertelde met wat trots dat mijn vriendin er geen last van had, toen ik bij haar bleef slapen.
Miep reageerde daar heel verbaasd op: “Lagen jullie samen in één bed?”

Deze vraag liet me nadenken over iets wat voor mij eigenlijk heel normaal is, maar duidelijk niet voor iedereen.
Wanneer ik bij een vriendin logeer, lig ik niet in mijn blote kont, maar waarom is het gek om naast elkaar te slapen?
Ik knuffel met mijn vriendinnen en vertel ze zelfs dat ik van ze hou.

Over het algemeen wordt er tussen bevriende vrouwen meer geaccepteerd dan bevriende mannen en dat is precies hetgeen waar ik naar toe wil.
Ik ben geen felle feministe, maar ik ben wel vóór gelijkheid, zo ook met dit onderwerp.
Wanneer mannen namelijk een hechte vriendschap hebben en dat openlijk tonen, worden er namelijk regelmatig wenkbrauwen opgetrokken. Waarom?

Vriendschappen

(CW – Supernatural)

Waarom moet er meteen meer van gemaakt worden, wanneer mensen elkaar een knuffel geven?
Ik knuffel al mijn vrienden, ook de mannen en nee, dat betekent niet dat ik meer van ze wil. Het maakt mij een mens wat houdt van een ander mens.

Er zijn nog steeds mannen én vrouwen, prehistorische-types die geen genegenheid naar hun vrienden tonen omdat het niet stoer is, of wat voor reden dan ook. Wanneer is dat ontstaan?
In veel culturen begroeten mannen elkaar met een kus, waarom is dat opeens raar geworden?
Het kan zijn dat je niet knuffelig bent, dat is iets anders, dan doe jij er gewoon niet aan mee, dat wil niet zeggen dat het niet oké is.

Er zijn mensen die kiezen voor een polygamische relatie, zolang iedere deelnemer er vrijwillig voor kiest vind ik het prima, zolang ik maar niet mee hoef te doen. Wie ben ik om te zeggen dat het niet oké is?
Kinder- en gedwongen huwelijken, mishandeling, verkrachting etc. Dát is niet oké, daar ga ik niet eens over in discussie, dat is voor mij een feit.

Hoe kom ik opeens op dit onderwerp? Via een bizarre omweg.
Ik ben fan van de serie Supernatural en vooral van de cast. De twee mannelijke hoofdrolspelers hebben, naast hun werk een hechte vriendschap opgebouwd en uiten dat ook openlijk, wat ik geweldig vind. Helaas vindt niet iedereen dat geweldig en de hokjesdenkers spreken dat hardop uit.

Er bestaan ondertussen meerdere forums waarin hun vriendschap besproken wordt en niet op een positieve manier.
Van kwetsende opmerkingen van homofoben naar vermoedens dat deze mannen een verhouding met elkaar hebben, maar wat me het meest stoort is dat ik diverse keren heb gelezen dat het onnatuurlijk is om je vrienden te knuffelen. WTF!

Stel, deze heren hebben een verhouding, wat maakt dat uit? Ik ken ze niet persoonlijk, dus ik weet het fijne er niet van. Ik zie alleen twee mannen met een hechte band en ik vind het geweldig om dat te zien.

Waarom zijn er toch altijd weer mensen die iets moois willen verzieken?
We zijn allemaal anders, ook genegenheid tonen doen we allemaal op een andere manier. Omdat jij misschien niet van knuffelen houdt, betekent dat niet dat knuffelen raar is en dat niemand het mag doen.

Er is zoveel drama in de wereld, hou eens op om ook de mooie dingen te verzieken en richt je op belangrijkere zaken.
Als ik iemand ooit hoor zeggen dat het onnatuurlijk is om je vrienden te knuffelen, dan knuffel ik die persoon even extra.

Laat je omgeving zien dat je van ze houdt, op jouw manier,
en laat je niet tegenhouden door de mening van anderen.

Een virtuele knuffel voor jullie allemaal.

Vriendschappen

Share Button
Een beetje kennis kan geen kwaad
Emoties - Frustraties