Klote hokjes – Vriendschappen

1. Klote hokjes

Vriendschap is eigenlijk is het iets raars, je kiest je favoriete mensen.
Ze komen en gaan, maar als je mazzel hebt mag je jarenlang van iemands gezelschap genieten.
Ik vind mezelf een lastig voorbeeld, gezien ik mezelf niet als een goede vriendin beschouw. Als mijn vrienden me nodig hebben sta ik uiteraard voor ze klaar, maar helaas moet ik, vanwege mijn lichamelijke klachten, afspraken regelmatig afzeggen.

Ik ben altijd een gezelligheidsdier geweest, ik heb veel mensen om me heen gehad, maar de laatste jaren is het drastisch uitgedund.
Een aantal vriendschappen zijn verwaterd omdat onze levens zijn veranderd. Anderen heb ik zelf beëindigd, uit keuze of door een stomme fout.
Jammer genoeg ben ik ook vrienden kwijtgeraakt om om redenen die ik nog steeds niet begrijp. Besides that, heb ik nog steeds vrienden waarvan de vriendschap zich al jaren voortzet. Vrienden die onderhand familie zijn geworden.

Vriendschappen tussen mannen en vrouwen kunnen verschillend zijn, maar wat mij vooral verbaasd is de manier waarop er door anderen naar gekeken wordt. Freaking commentaar leveren op alles en iedereen is gewoon geworden. Zelfs mooie dingen worden afgezeken, waaronder dus ook vriendschappen.
Afgelopen zomer ben ik een weekendje weg geweest met één van mijn vriendinnen. Onze vriendschap is zo natuurlijk dat alles vanzelf gaat. We kennen elkaar door en door. Ons uitje was naar een wellness hotel, lekker chillen in de sauna. We sliepen samen in één bed, wat we wel vaker gedaan hebben en wat ik niet vreemd vind. Ik heb met meer vrienden in één bed geslapen.

Ik dacht er pas over na toen ik met, we noemen haar even Miep, in gesprek raakte. Hoe het gesprek precies verliep, geen idee, maar het kwam uiteindelijk uit bij mijn gesnurk. Ik vertelde met wat trots dat mijn vriendin er geen last van had gehad, tijdens ons uitje.
Miep reageerde daar heel verbaasd op: “Lagen jullie samen in één bed?”
Deze vraag liet me nadenken over iets wat voor mij eigenlijk heel normaal is, maar duidelijk niet voor iedereen.
Wanneer ik bij een vriendin logeer lig ik niet in mijn blote kont, maar waarom is het gek om naast elkaar te slapen?
Ik knuffel met mijn vrienden en vertel ze zelfs dat ik van ze hou.

Over het algemeen wordt er tussen bevriende vrouwen meer geaccepteerd dan bevriende mannen en dat is precies hetgeen waar ik naar toe wil.
Ik wil mezelf geen felle feministe noemen, maar ik ben wel vóór gelijkheid, zo ook betreft dit onderwerp.
Wanneer mannen een hechte vriendschap hebben en dat openlijk tonen, worden er namelijk regelmatig wenkbrauwen opgetrokken.
Waarom? Waarom moet er meteen meer van gemaakt worden, wanneer mensen elkaar een knuffel geven?
Ik knuffel al mijn vrienden, ook de mannen. En nee, dat betekent niet dat ik meer van ze wil. Het maakt mij een mens wat houdt van een ander mens.

Vriendschappen
CW – Supernatural

Er zijn nog steeds prehistorische-types die geen genegenheid tonen omdat het niet stoer is of om wat voor reden dan ook. Wanneer is dat ontstaan?
In veel culturen begroeten mannen elkaar met een kus, waarom is dat opeens raar geworden?
Het kan zijn dat je niet knuffelig bent, dat is iets anders. Dan doe jij er gewoon niet aan mee, dat wil niet zeggen dat het niet oké is.
Er zijn mensen die kiezen voor een polygamische relatie. Zolang iedere deelnemer er vrijwillig voor kiest vind ik het prima, als ik maar niet mee hoef te doen.
Wie ben ik om te zeggen dat het niet oké is?
Kinder- en gedwongen huwelijken, mishandeling, verkrachting etc. Dát is niet oké, daar ga ik niet eens over in discussie, dat is voor mij een feit.

Hoe kom ik opeens op dit onderwerp? Door mijn favo series. 
De vriendschap tussen Chandler en Joey uit Friends, Steve en Danny, Hawaii 5-O, Dean en Castiel uit Supernatural en meer. 
Deze vriendschappen worden veelal besproken en niet op een positieve manier. Van kwetsende opmerkingen van homofoben naar vermoedens dat het eigenlijk stellen zijn. Vrouwen zijn trouwens ook niet veilig, zoals Jane en Maura, Rizzoli & Isles en Grace en Frankie, uit de gelijknamige serie. 

Ik weet dat er fanfiction bestaat. Fans van een bepaalde serie delen een eigen script met liefhebbers. Zolang het daarbij blijft heb ik er geen problemen mee, maar helaas gaat het verder. Beeldmateriaal wordt overdreven geanalyseerd en geintjes worden veel te serieus genomen.
Ik zie hechte vriendschappen en vind dat geweldig om te zien, maar mochten het daadwerkelijk stellen zijn, vind ik dat ook prima.
De reden van dit blog is voornamelijk mijn frustratie omdat ik diverse keren heb gelezen dat het onnatuurlijk is om je vrienden te knuffelen. WTF!

Ik vind het onnatuurlijk dat deze mensen bestaan, zij missen echt liefde in mijn ogen. Liefde in vriendschappen.
We zijn allemaal anders, ook genegenheid tonen doen we op een andere manier. Omdat jij misschien niet van knuffelen houdt betekent dat niet dat knuffelen raar is en dat niemand het mag doen.
Er is zoveel drama in de wereld, het zou fijn zijn als we ons wat meer richten op mooie dingen en daarvan genieten in plaats van ook deze te verneuken. 
Als ik iemand ooit hoor zeggen dat het onnatuurlijk is om je vrienden te knuffelen, dan knuffel ik die persoon juist, die heeft het waarschijnlijk heel hard nodig. 

Laat je omgeving zien dat je van ze houdt, op jouw manier en laat je niet tegenhouden door de mening van anderen.
Een virtuele knuffel voor jullie allemaal. 🥰

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *