intelligentie

Hoe moet ik dit brengen..
Ik kijk nog wel eens op tegen geleerde mensen. Ik voel me dan de mindere of de domme. Ik ben geen doctorandus, ik heb geen bachelor gehaald, of überhaupt mijn propedeuse. Naast mijn middelbare school examen heb ik alleen een verzameling cursussen en wat losse modules gedaan, maar ik heb wel mijn examens met goed gevolg afgerond.

Ik wilde altijd kapster worden, dus ik heb mezelf nooit verdiept in andere opleidingen tot ik het kappersvak voor gezien hield, wat helaas voornamelijk met mijn lichamelijke klachten te maken had. Vervolgens ging er een wereld voor me open aan opleiding keuzes en sindsdien zijn er volgens mij alleen maar meer opties bijgekomen.

Velen zijn interessant, maar er zitten ook enkele tussen waarvan ik me afvraag of ik ze serieus moet nemen.
Neem vrijetijdskunde, Jedi-studies, dierenpsychologie en penisstudies, (giechel!) Dit zijn serieuze studies, op universitair niveau ook nog eens.
Ik vraag me af in welk beroep je dit kunt toepassen, of je er überhaupt iets mee kunt in het dagelijks leven.

Dierenpsychologie vind ik ergens zo gek nog niet. Ik er vanuit dat dit een studie is waarin de gedragspatronen van dieren behandeld wordt, maar ik kan het niet helpen om te denken aan een studie ‘Leer uw konijn te praten en maak hem uw beste vriend.’

Ik heb ooit ergens een stukje gelezen over een meisje wat vertelde te kunnen praten met haar konijn, vandaar.
Nu is het eerste wat in mij opkomt dat dit waarschijnlijk de communicatie is tussen huisdier en baas, of mens en dier in het algemeen.
Zodra een kat me kopjes geeft, denk ik dat het beestje mij lief vindt en wanneer ik gebeten word door een hamster weet ik dat dit kan komen omdat ik naar worteltjes ruik, of het is gewoon een kuthamster, dat kan ook.

intelligentie

(CW – Supernatural)

De bunnyfluisteraar vertelde dat ze daadwerkelijk kon praten met haar konijn en dat zou ik wel eens met mijn eigen ogen willen zien.
Mocht ik die kans krijgen is het waarschijnlijk een Russisch konijn en versta ik er nog geen reet van, maar goed, ik beschouw mijzelf als ruimdenkend, dus ik sluit niet uit dat het onmogelijk is.
Ik praat zelf ook tegen dieren, heck, ik praat tegen alles. Ik verwacht alleen niet dat alles ook terug praat, of misschien ben ik daar niet intelligent genoeg voor.

De jedi-studies zijn vooral interessant voor de superfans van Star Wars, denk ik.
Zouden ze tijdens deze studie ook aparte vakken hebben zoals lightsaber-gym?
Mijn force is in ieder geval nog niet helemaal wakker en dat zie ik ook niet gebeuren door deze opleiding.

Wat betreft de penisstudies, ik zit in mijn eeuwige piemelfase, deze studie kan ik nooit serieus nemen, ik lig nu al in een deuk.
Is dit een soort biologie alleen gebaseerd op de penis, of proberen ze met deze studie ook met penissen te communiceren?

Ik ben vóór ontwikkeling en scholing, maar sommige dingen begrijp ik gewoon niet. Net als het generaliseren dat ongeschoolde mensen standaard dom zijn. Ik ken mensen die geen school genoten hebben, maar slimmer zijn dan sommigen met een universitair diploma. Net als autodidacten die niet eens scholing nodig hebben.

Met deze post wil ik natuurlijk niemand beledigen. Intelligentie kent in mijn ogen verschillende vormen, het maakt niet uit wat voor studie iemand gevolgd heeft. De één heeft meer verstand van appels, een ander van peren en sommigen hebben weet van beiden plus nog tien andere dingen.

We kunnen van elkaar leren. Wie weet komt er eerdaags een studie studiepsychologie en wordt het officieel erkend. ;)

intelligentie

Share Button
Freaky date
Hersie - Welkom in mijn hersenpan