Haastige spoed

(CW – Supernatural)

Gistermorgen lukte het me weer eens om iets weirds uit te halen, hoewel Manlief grotendeels verantwoordelijk was.
Hij had namelijk de deur van buitenaf op slot gedraaid, toen hij de deur uit ging en daar kwam ik pas achter toen ik weg wilde gaan en de deur niet open kreeg.

Ik stopte de sleutel aan de binnenkant van de deur in het slot, om de deur op die manier te openen, maar mijn sleutel kwam muurvast te zitten. Het lukte me niet om de sleutel om te draaien en ik kreeg hem er ook niet meer uit.

Ik moest mijn leed natuurlijk met Manlief delen en ergens wilde ik weten of het misschien een doelbewuste actie was geweest, maar Manlief kreeg pas door wat hij had gedaan toen ik hem belde. Natuurlijk vond hij het erg grappig en zag me in gedachten al over de schuttingen van de buren klimmen, wij hebben namelijk geen achterom.

De tijd tikte lekker door, waardoor ik wat agressief aan de sleutel rommelde en het risico nam om het kreng af te breken, maar het geluk stond even aan mijn kant. Het lukte me uiteindelijk om de sleutel om te draaien en de deur te openen.
Helaas was ik nu wel te laat voor mijn afspraak, omdat alle stoplichten ook nog eens tegen me waren.
Ga maar eens uitleggen waarom je te laat bent.

Ik ben geen ochtendmens en heb zo’n twaalf uur nodig om weer een beetje levend te worden, maar het maakt niet uit hoe laat ik een afspraak heb. Als ik teveel tijd over heb denk ik nog wel even een klus te kunnen klaren, zoals de ramen lappen, een boek te lezen, of een muur schilderen, waardoor ik uiteindelijk alsnog te laat kom.

Afgeleid worden door mensen, of beestjes die me ophouden, gebeurt ook regelmatig. Bij rimpelsauriërs mis ik dan het lef om een praatje af te kappen, het is voor hen mogelijk het enige praatje die dag en dat wil ik ze niet ontnemen. Al sta ik er wel bij alsof ik heel nodig moet plassen.

Haastige spoed

(USA – Psych)

Haasten is mijn tweede natuur, zijn het geen mensen of andere vreemde dingen die me afleiden dan ben ik het voornamelijk zelf.
Ik gooi mijn kop thee over mezelf heen, waardoor ik mezelf weer om moet kleden, kletter van de trap af, of ik doe niet eens iets bijzonders, maar ben tijd kwijtgeraakt omdat ik stom voor mezelf uit zat te staren.

Ik heb een tijdje nepnagels gedragen, van die opplak dingen. Warning! Plak ze niet op wanneer je haast hebt en een trap afrent.
Mijn hele hand was een soort klauw geworden, al mijn vingers zaten aan elkaar vastgeplakt, wat ik alleen maar los kreeg door mijn hand in nagellak remover te weken. De restjes zijn nog dagenlang zichtbaar geweest, dus daardoor kon ik wel bewijzen wat er was gebeurd.

Lukt het me een keer om zonder horten en stoten op tijd klaar te zijn, dan moet ik net wanneer dat ik de deurklink vast pak opeens poepen.
Mijn lichaam heeft daar ruimschoots de tijd voor gehad, maar op dat moment is er opeens geen houden aan.

Ben ik eindelijk de deur uit, dan kan er niks meer misgaan, toch? Fout!
Verkeerd rijden en uiteindelijk verdwalen ben ik ook heel goed in.

Manlief en ik wonen in Heerhugowaard, maar we komen oorspronkelijk uit Haarlem. Toen wij hier net woonden ben ik een keer vol automatisch richting Haarlem gereden, terwijl ik een afspraak had ik Alkmaar. Hier kwam ik pas achter toen ik op de snelweg zat. Ik nam vervolgens de eerste de beste afslag, maar raakte door een iets toeristische route totaal verdwaald.
Conclusie.. te laat voor mijn afspraak.

Zo heb ik het ook ooit voor elkaar gekregen om twee afspraken door elkaar heen te halen, waardoor ik bij één afspraak een uur te vroeg was.
Ik en te vroeg komt weinig voor en ik begreep dat ik ergens een fout had gemaakt. Ik ben snel vertrokken naar de afspraak die ik hoorde te hebben, maar daar kwam ik natuurlijk te laat en moest de verloren tijd inhalen, waardoor ik alsnog te laat was voor de afspraak waar ik eerder te vroeg voor was.
(Snap je het nog?)

Dus.. Eén van mijn slechte eigenschappen:
Ik ben altijd gehaast en daardoor nog steeds nergens op tijd.

Haastige spoed

Share Button
Vreemde taal
Dubbel