Haastige spoed… Is soms best grappig

1. Haastige spoed

Ik ben niet alleen een expert in uitstelgedrag, te laat komen hoort er ook bij. Het is een zeer slechte eigenschap, dat weet ik. Tegelijkertijd vind ik het ook wel erg knap dat ik na zo’n 32 jaar nog steeds niet heb geleerd om op tijd te komen.
Haasten lijkt mijn tweede natuur te zijn. Ochtenden en ik liggen elkaar niet zo. Het duurt een halve dag voordat ik een beetje mens ben. Ik kan met gemak een half uur voor mezelf uit zitten staren voordat ik in actie kom. Als ik een goede dag heb, moet ik daaraan toevoegen. 

Naast mijn slome start zorgt mijn gekluns ook regelmatig voor mijn gehaast. Ik smeer mezelf onder met mijn ontbijt of kletter van de trap voordat ik de deur uit moet. Laatst had ik mijn gezicht ingesmeerd met zeep in plaats van crème, waardoor ik mijn hoofd weer opnieuw moest wassen. (Pokke identieke tubetjes!)
Mijn vreemdste fout in de ochtend heb ik gelukkig op tijd weten te voorkomen.
Ik leg mijn kleding voor de volgende dag vaak de avond ervoor vast klaar, in de hoop dat ik er dan niet als een imbeciel bij loop.
Deze keer was ik ’s avonds blijkbaar ook een beetje in de bonen, want toen ik de volgende ochtend de deur uitliep en mijn jas dicht wilde ritsen viel het me op dat ik iets was vergeten. Deze muts had alleen een trui en een panty aan, ik was een rok vergeten.

Het maakt eigenlijk niet uit of het ochtend of avond is, ik ben altijd haastig. Het komt voornamelijk door mijn wispelturige lichaam, maar daarnaast zou een cursus time-management ook geen kwaad kunnen. Soms denk ik dat ik nog wel even een klus kan klaren, zoals een was draaien, de ramen lappen of een muur schilderen. Wat uiteraard teveel tijd in beslag neemt en waardoor ik alsnog te laat kom. 

Opgehouden worden hoort er ook bij. Een telefoontje wat iets langer duurt, spontane visite of iemand die ik op straat tegenkom. Als het een oudje is, bijvoorbeeld, mis ik het lef om een praatje abrupt af te kappen. Voor sommige rimpelsauriërs is het mogelijk het enige praatje van de dag en dat wil ik ze niet ontnemen, maar ik sta er wel bij alsof ik nodig moet plassen.
Lukt het me een keer om zonder horten en stoten op tijd klaar te zijn, dan moet ik net wanneer ik de deurklink vast pak opeens poepen.

Haastige spoed
CW – Supernatural

Gistermorgen gebeurde er iets nieuws. Manlief had de deur per ongeluk van buitenaf op slot gedraaid toen hij naar zijn werk ging. Daar kwam ik pas achter toen ik weg wilde gaan en de deur niet open kreeg. Ik hoopte de deur vanaf de binnenkant te openen, maar mijn sleutel kwam muurvast te zitten. Draaien lukte niet en ik kreeg de sleutel er ook niet meer uit. Uiteraard belde ik Manlief om mijn leed te delen. 

Hij had pas door wat hij had gedaan toen ik hem belde. Hij vond het vooral erg grappig en zag me in gedachten over de schuttingen van de buren klimmen. Wij hebben namelijk geen achterom.
Ik nam uiteindelijk een risico om de sleutel af te breken door wat agressief aan het stukje metaal te rommelen, gelukkig liet de sleutel los waardoor ik weer bevrijd werd uit mijn huis. Uiteraard was ik hierdoor te laat voor mijn afspraak. Ga maar uitleggen waarom..

Ben ik eindelijk de deur uit, dan kan er niks meer misgaan, toch? Fout! Verkeerd rijden en uiteindelijk verdwalen ben ik ook heel goed in.
Manlief en ik wonen in Heerhugowaard, maar we komen oorspronkelijk uit Haarlem. Toen wij hier net woonden ben ik een keer vol automatisch richting Haarlem gereden, terwijl ik een afspraak had ik Alkmaar. Ik zat al op de snelweg toen ik achter mijn fout kwam en nam vervolgens de eerste de beste afslag, maar raakte door een toeristische route compleet verdwaald. Conclusie.. te laat voor mijn afspraak.

Ik heb het ook ooit voor elkaar gekregen om twee afspraken door elkaar heen te halen. 
Aangekomen bij mijn eerste afspraak kreeg ik te horen dat ik ruim een uur te vroeg was, iets wat me zelden gebeurt. Het drong toen pas tot me door wat ik fout had gedaan en ben snel vertrokken naar de juiste afspraak, waar ik uiteraard te laat kwam. De verloren tijd moest ingehaald worden, daardoor kwam ik alsnog te laat voor de afspraak waar ik in eerste instantie te vroeg voor was. (Snap je het nog?)

Dus.. Eén van mijn slechte eigenschappen:
Ik ben altijd gehaast en nog steeds nergens op tijd.

Haastige spoed

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *