1. Even resetten

Ik ben al jaren opzoek naar mezelf, naar mijn beste versie, lichamelijk én geestelijk.  
Sinds mijn jeugd heb ik al slaapproblemen. Wanneer ik dat met artsen of andere hulpverleners besprak kreeg ik voornamelijk medicatie voorgeschreven en de tip om ontspanningsoefeningen te doen. Er is een keer een slaaponderzoek gedaan, maar meer hulp hoefde ik niet te verwachten.
Hetzelfde gebeurde wanneer ik ten einde raad was betreft mijn overige klachten.
Steeds weer kwamen de woorden: “Het is heel vervelend, maar u zult er mee moeten leren leven” tevoorschijn. Die zin kan me woest maken.

Ik ben hooggevoelig wat onder andere betekent dat ik gevoeliger ben voor prikkels en emoties intenser beleef.
Nu zie ik dat niet perse als een beperking maar als een gave. De keerzijde is, dat ik negatieve emoties ook heftiger beleef en als geboren pessimist kan ik daar behoorlijk lang in blijven hangen.
De laatste tijd 
voelde ik mezelf weer meegezogen worden in negativiteit. Ik moest mezelf eruit trekken, alleen wist ik niet zo goed hoe ik het aan moest pakken tot mijn nachtrust me een handje hielp.

Mijn dromen zijn regelmatig stof om opnieuw in therapie te gaan. Op een droom die ik van de week had na, die was gewoon echt mega weird.
In die droom had ik fruitvingers, mijn duimen waren aardbeien en de rest van mijn vingers een variatie van kiwi, banaan, framboos en meloen.
(Iemand een idee wat dat kan betekenen? 😁)
Over het algemeen heb ik veel terugkerende dromen, sommige zijn ondertussen al zo’n 30 jaar oud en ik kan ze bijna tot op de seconde navertellen.
Ik heb haast, ik word achterna gezeten, ik ben verdwaald en ren mijn benen uit mijn lijf om de weg terug te vinden.

De emoties die ik in mijn dromen op een wat angstaanjagende manier uit heb ik in het dagelijks leven ook.
Ik voel me regelmatig verdwaald, ik voel me door de wereld achterna gezeten en opgejaagd.
Heel leuk dat ik mijn klachten herken, maar daarmee ben ik er nog niet vanaf. 
Ik ken mijn valkuilen, ik doe er alleen niet zoveel mee, meestal sta ik gewoon naar mezelf te kijken hoe ik een afgrond inspring, om het daarna nog eens te doen en nog eens.

Ik bezit ook de troon als het gaat om uitstelgedrag wat het extra lastig maakt.
Belangrijke zaken kan ik snel regelen, maar als het om mezelf gaat vind ik de struisvogel techniek wel erg makkelijk.
Alles wat me extra stress kan geven ga ik dan zoveel mogelijk uit de weg, zelfs als het ten koste van mezelf gaat. 
Al is dat eigenlijk ook niet helemaal waar.
Ik wil heel veel, het liefst alles tegelijk, maar ik ben niet gezegend met de kwaliteit geduld wat verandering lastig maakt.

Ik moest als eerst mijn kop uit het zand halen en eens goed gaan nadenken. Waarom bleef ik steeds op hetzelfde punt terugkomen?
Ik had afstand genomen van negativiteit zoals social media. Het werd een slechte gewoonte om een beetje nutteloos te scollen en mezelf op te vreten over onbeschofte of hersenloze reacties. Het zien van zo’n 96 gemiste verjaardagen gaf me een schuldgevoel en nadat ik een onzinnige video had gekeken, van iemand die mini hamburgers bakte met een pincet in een minuscuul pannetje, vroeg ik me af waarom ik de app ook al weer had geopend.

CW – Supernatural

 

Om beter te worden moest ik ergens beginnen. Ik keerde terug naar de basis. 
De basis van het leven is een soort fundering waarop alles wordt gebouwd. In mijn vreemde jeugd heb ik nooit een goede basis gehad.
Ik vind het ergens zelfs
 logisch dat ik mankementen heb. Een gebouw zonder fundering kan na verloop van tijd verzakken of zelfs instorten.
Ik hoopte op verbetering als ik
 aan mijn basis zou gaan werken en laste een reset in. Terug naar de basisbehoeften, mijn babytijd zeg maar. 

Baby’s slapen in de eerste maanden 12 tot 18 uur en doen niet veel anders, naast eten en poepen. Eten en slapen dé basis en mijn probleempunten.
Het liefst had ik mezelf ingecheckt in een 5 sterren resort met zes persoonlijke hulpjes die alles voor me doen, zodat ik zo’n 18 uur kan slapen, maar helaas moet ik het zelf doen. 
Ik focus op mijn slaapritme en eetpatroon. Ik doe ontspanningsoefeningen en probeer met positieve gedachten mijn bed in te stappen.
Het werkt niet altijd, maar ik slaap wel weer regelmatig nachten door, iets wat ik jaren niet heb gedaan.
Helaas blijven de vermoeidheid en de nachtmerries me nog trouw, maar iets wat bijna 35 jaar ruk geweest is heeft tijd nodig om te herstellen.

Voor iemand die jarenlang met een eetstoornis heeft geworsteld zal eten altijd een aandachtspunt blijven, maar ik doe mijn best om zeker drie keer per dag te eten. Ik zit zelfs aan tafel in plaats van even-snel-de-boel-even-in-mijn-mond-te-proppen.
Met mijn uiterlijk struggle ik ook al jaren, mijn uiterlijk is ook nogal van het extreme van ondergewicht naar overgewicht.  
Nu ben ik daar natuurlijk niet blij mee, maar in de trant van terug naar de basis: Baby’s hebben geen weet van hun figuur en baby-spekkies zijn aandoenlijk! 😉
Mijn gezondheid is belangrijker dan mijn vetjes. 

Ik ben ondertussen ook nog eens gestopt met roken. Dat had ik al eerder moeten doen, I know. Alle rokers weten dat het slecht is.
Het stoppen is nog steeds een proces, maar om eerlijk te zijn gaat het me beter af dan ik had gedacht. 
Ik weet waar ik het voor doe en daarom is het me tot nu toe ook gelukt, denk ik. In de hoop de extra kilo’s geen kans te geven en vooral om wat extra beweging te krijgen loop ik meer. Het is voor mij de ideale workout en ik vind het nog leuk ook. In het weekend loop ik gezellig samen met Manlief en de 10 kilometer halen we dan met gemak.

Door mijn reset ben ik nog meer veranderd in een kluizenaar, maar gelukkig begrijpen de mensen om me heen dat. (Oké de meeste, dan.)
Ik leer mezelf steeds beter kennen, ik leer wat ik nodig heb en vooral wat niet, zelfs Proudweirdo gaf me tegenstrijdige gevoelens.
Moest ik er nog wel mee doorgaan? Ik blog nog maar weinig, ik voel me verplicht om van me te laten horen en op Facebook deel ik alleen maar domme plaatjes. Ook dit voelde als verdwalen en achterna gezeten worden.

Ik heb nog zoveel ideeën voor Proudweirdo, ik wil het helemaal niet stopzetten. 
Het is zo gaaf dat mensen mijn posts echt lezen en de moeite nemen om te reageren.
Proudweirdo’s motto is ‘Jij bent jij en je bent goed zoals je bent’.
Het is gek dat ik het voor een ander altijd goed weet te vertellen, maar mijn adviezen zelf niet zo vaak opvolg. 🤭
Iets wat ik met deze reset ook hoop te veranderen.

Op dit moment ben ik dus een soort werkplaats.
Het bloggen staat even op een laag pitje, want baby’s kunnen helemaal niet bloggen. 😉

3. Even resetten
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *