Emoties – Frustraties

1. Emoties

Emoties, gevoelens, we hebben ze allemaal, daar ga ik even vanuit. Hoewel ze bij iedereen in andere maten en vormen voorkomen.
Ik ben hooggevoelig, daarom lijken mijn emoties regelmatig op een grote vuurwerkshow. Een ongeorganiseerde show met veel chaos en lawaai.
Omdat ik teveel emoties heb om ze in één blog te plaatsen, maak ik er een korte serie van. Vandaag beginnen we met de emotie waar ik het meest van lijk te bezitten: Frustraties. Ze maken me geïrriteerd, verdrietig en kwaad, dus het is een een soort combi-emotie.

Ik heb er al meer over geschreven. Vervelende onbeschofte mensen, wereldverpesters, racisme en homofobie. Het frustreert me allemaal.
Ook het constant commentaar leveren op álles en iedereen, zonder greintje empathie, is ook een bron van frustraties.
Oke, dit is een beetje dubbel, gezien ik hier aan mee doe. Ik heb ook overal commentaar op. 🙈

De wereld an sich, onze mooie planeet die verneukt wordt, frustreert me. Zo begrijp ik oorlogen totaal niet, met name de dreigingen met kernwapens.
Wanneer deze gebruikt worden maken de voorstanders de wereld er voor zichzelf ook niet beter op of ze kijken uit naar een leven ondergronds.
Ons land is ook vaak een punt van discussie. Ja, er zijn genoeg verbeterpunten, maar als we zien hoe het er in andere landen aan toe gaat, wordt het duidelijk dat we het hier toch wel goed hebben. Tot dusver heb ik in ieder geval nog geen Nederlanders hun leven zien wagen op een overvolle boot naar een onbekend land.

Als perfectionistische chaoot sta ik constant in de stress-stand. Mijn leven gaat niet zoals ik had gewild, toch heb ik een mooi en rijk leven.
Tegenslagen schijnen er helaas bij te horen. We hebben allemaal onze struggles, sommige zijn zichtbaar, andere zijn onzichtbaar, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Iedereen heeft een rugzakje, we gaan er alleen allemaal anders mee om. Zolang je er anderen geen pijn mee doet is niks goed of fout.

Tegenwoordig lijkt het alsof er meer van ons verwacht wordt. We moeten er perfect uitzien, presteren, onszelf voortplanten etc. Er wordt alleen vergeten dat we keuzes hebben. We hoeven niet overal aan mee te doen.
Omdat ik snel meegezogen word in negativiteit doe ik mijn best om afstand te nemen van grote bronnen van frustratie. Zoals social media, waarin alles en iedereen tegen elkaar in gaat, zonder een greintje respect of medeleven en waar bepaalde mensen mijn frustraties voeden.
Ik heb een hekel aan hokjes, maar bepaalde social media gebruikers zijn echt te groeperen.

Frustraties
CW – Supernatural

De aandachttrekker schrijft dramatische posts, maar geeft geen uitleg. Deze zegt regelmatig te stoppen met social media, om vervolgens nog altijd actief te zijn.
“Er is zoveel drama, maar wat vertel ik niet. Dit zal mijn laatste post zijn. Ik stop met social media.”
De volgende dag: “Lekker naar het strand! #HappyLife!”
De schoonmaker schrijft uitgebreid over de huishoudelijke taken die zijn uitgevoerd.. Dagelijks en mogelijk zelfs elk uur.
“Vandaag heerlijk de ramen gelikt en mijn sokken gestreken. #ILoveIT!”
De wazige deelt wazige quotes en teksten, waardoor veel mensen zich aangesproken voelen, maar niemand weet eigenlijk waar het over gaat.
“Ik ken veel stomme mensen, waarschijnlijk leest de persoon die ik stom vind dit nu.”

De domme deler is iemand die voornamelijk dingen deelt die niet kloppen. Bijvoorbeeld verdwijningen uit 1973, waarvan de vermiste persoon allang is gevonden en ondertussen voor de derde keer gaat trouwen. Of deelacties die vragen oproepen.
“Ik deel dit bericht zodat ik kans maak om met Bill Gates te trouwen en een eigen eiland krijg. Het enge wat ik hoefde te doen was mijn burgerservicenummer invullen!”
De evil judge heeft commentaar op alles en iedereen, maar vergeet om in de spiegel te kijken. Een trol die iemand anders bekritiseert op het uiterlijk bijvoorbeeld.
De zelfkwijler is bijzonder gek op zichzelf en deelt constant foto’s van zichzelf en diens lichaamsdelen.

Deze lijst kan nog langer worden, maar mijn blogs hebben een limiet.
Natuurlijk mogen mensen zelf bepalen wat ze delen, daar heeft niemand iets over te zeggen. Er zijn genoeg mensen die mijn posts ook onzinnig vinden, smaken verschillen. Ik verwacht ook niet dat iedereen zich geroepen voelt om mijn berichten te liken. Ik hou niet van verplichtingen, dat wil ik een ander ook niet aandoen.

Het is leuk om contact te houden, maar ook dat mag geen verplichting worden.
Ik voel me soms schuldig wanneer ik zie dat ik diverse verjaardagen ben vergeten. Of zelfs wanneer ik al een langere tijd geen berichten meer had geliked. Dat maakt het niet leuk meer. Als social media niet had bestaan hadden we de helft van onze ‘vrienden’ wellicht al jaren niet meer gezien of gesproken.

In mijn geval is het dus duidelijk dat social media voor frustraties zorgt. Ook omdat ik mezelf bewust, of onbewust, met anderen blijf vergelijken. Daarom neem ik een stapje terug. Ik ben ik, ik wil mensen juist aansporen om zichzelf te zijn, dan zal ik toch het goede voorbeeld moeten geven. ;)

Laat je leven niet teveel bepalen en beïnvloeden door anderen.
Het is JOUW leven en je verdient het om gelukkig te zijn.

Frustraties

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *