Een spin in de nacht, betekent een klopjacht

Een spin in de nacht, betekent een klopjacht

1. Een spin in de nacht, betekent een klopjacht

Net als velen anderen schijt ik in mijn broek voor spinnen. Eén van mijn broers spaarde vroeger insecten en vond het grappig om de rest van ons gezin daarmee de stuipen op het lijf te jagen. Ook heb ik het als kind voor elkaar gekregen om een nest hooiwagens te vangen met mijn lange dikke haar. Hysterie is te mild voor de emotie die ik op dat moment voelde. Ondertussen zijn we alweer wat jaartjes verder. Mijn angst is nog steeds niet verdwenen, maar het gaat een stuk beter sinds Manlief en ik aan het water wonen. Hier ontkom je niet aan achtpotige-freaks. 

Zolang ze niet te groot zijn en niet te dicht in mijn buurt komen durf ik ze zelfs te vangen met een bakje. Ik vind ze eng, maar ik wil ze niet zomaar vermoorden, dat vind ik zielig. Er zijn mensen die mij eng vinden en ik ben blij dat zij mij ook gewoon rond laten lopen. 
Grote en psychotisch kijkende spinnen bewaar ik voor Manlief, die mag hij buiten zetten.

Vannacht kon ik niet slapen, ik lag al een paar uur te draaien en ik was het zat. In de hoop dat een kop thee zou helpen liep ik naar beneden waar ik werd begroet door een mug die wellicht niet weet dat het december is. Omdat ik de weg van de mug volgde met mijn ogen zag ik nog iets anders. Precies boven de deur zat een flinke spin de boel in de gaten te houden. Meneer Spin had de mug vast en zeker al eerder opgemerkt, hij haalde namelijk als een echte Spiderman diverse stunts uit en liet zichzelf met zijn konttouwtje steeds een stukje naar beneden vallen. 

Ik sprintte naar binnen en zat meteen als een rat in de val. Als ik terug naar boven wilde of naar het toilet moest ik onder meneer Spin doorlopen en dat durfde ik niet, uit angst dat hij op mijn hoofd zou belanden. Om mezelf te bevrijden moest ik de spin te pakken zien te krijgen. 
Met mijn 
1.61 m ben ik net te klein om het plafond aan te raken. Een kluns ergens op laten staan is vragen om blauwe plekken, dus ik moest iets anders verzinnen. 

Spinnenangst
CW – Supernatural


Impulsief startte ik met het gooien van onderzetters naar meneer Spin om hem van zijn plekje te krijgen, wat eigenlijk heel sneu was. Gelukkig voor de spin gooi ik niet zo goed. Het beest ging dan ook gewoon verder waar hij mee bezig was en leek niet onder de indruk te zijn van mijn actie.
Ondertussen lag de kamer bezaaid met onderzetters en wist de hele buurt dat ik wakker was. Niet dat het hielp, ik zat nog steeds opgesloten in mijn woonkamer.

Mijn oog viel opeens op de stofzuiger die al een paar dagen klaar stond, als een soort hint voor Manlief. Helaas weet hij dat soort hints heel goed te negeren.
Ik was niet van plan om midden in de nacht te gaan stofzuigen, nee, zelfs niet om Spiderman op te zuigen, maar ik gebruikte de stang om het beestje van zijn plek te tikken. 
En dat deed ik iets te hard. 🙈
Spiderman was spontaan verdwenen en dat gaf me letterlijk jeuk over mijn hele lichaam. Ik had het gevoel dat het beest over mijn lijf heen kroop. Wat niet het geval was, Spiderman liep heel droog over de muur, terug naar het 
plekje wat hij eigen had gemaakt. Het was nu een kwestie van timing voor de slakom-truc, vóórdat hij weer terug op het plafond zou zitten.

Deel één van de slakom-truc is heel makkelijk. Je ziet het doel, focust, plaatst de kom over het beestje en voila, je hebt het beestje gevangen.
Deel twee is wat spannender. Je schuift een blaadje onder de opening om de spin in de kom te houden. Vervolgens loop je naar de tuin en gooit de slakom de tuin in. Waarschuwing: Wanneer je tegels hebt liggen kan dit wat lawaai maken. Gebruik dan ook een kom van materiaal wat tegen een stootje kan.

Ik heb deze keer ergens een foutje gemaakt en een lege slakom de tuin in gegooid, want toen ik me omdraaide zag ik Spiderman heel relaxt op de muur zitten. 
Het beestje moet me uitgelachen hebben. 
Uiteindelijk heb ik de slakom maar weer uit de tuin gehaald en een nieuwe poging gewaagd om meneer Spin te onderscheppen. 
Met een aantal ‘ieuwwwiee’ geluiden mepte ik voor een tweede keer de slakom te tuin in, maar deze keer mét spin! Ik kon mijn huis niet zomaar over laten nemen. 
Het was een pittige strijd, Spiderman was een waardige tegenstander, maar het was voor hem tijd om weer terug de natuur in te gaan en voor mij om mijn bed weer op te zoeken. 

spinnenangst

Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Laat een reactie achter!

Gerelateerde posts

Gerelateerde posts