Een spin in de nacht, betekent een klopjacht

Een spin in de nacht, betekent een klopjacht

1. Een spin in de nacht, betekent een klopjacht

Net als velen anderen schijt ik in mijn broek voor spinnen.
Sinds Manlief en ik aan het water wonen gaat het al een stukje beter, maar de achtpotige-freaks moeten niet te groot zijn en zeker niet te dicht in mijn buurt komen, want dan word ik nog steeds hysterisch.

Als ik binnen een spin tegenkom en Manlief is thuis, dan mag hij mij redden. Helaas komen ze voornamelijk wanneer Manlief niet in de buurt is. Daarom weet ik ze tegenwoordig zelf te vangen met een glas, of een bakje, zodat ik ze dan weer buiten kan zetten. Al vind ik ze eng, ik wil ze niet zomaar vermoorden, dat vind ik zielig. Er zijn mensen die mij eng vinden en ik ben blij dat zij mij ook gewoon rond laten lopen.

Vannacht kon ik niet slapen. Ik lag al een paar uur te draaien en ik was het zat. In de hoop dat een kop thee zou helpen, liep ik zo zachtjes mogelijk naar beneden. Hoewel zachtjes niet helemaal het geval was. Ik doe weinig zonder geluid te maken en wanneer ik zachtjes probeer te zijn maak ik alleen maar meer lawaai.
Eenmaal beneden werd ik begroet door een mug, toen ik het licht aandeed. (Ik denk dat hij nog niet weet dat het december is.)
Omdat ik de weg van de mug met mijn ogen volgde zag ik helaas nog iets anders. Boven de deur zat een spin de boel in de gaten te houden. Hij had de mug ook vast en zeker opgemerkt en haalde als de echte Spiderman diverse stunts uit, waardoor hij zichzelf met zijn konttouwtje steeds een stukje naar beneden liet vallen.

Ik glipte snel naar binnen, maar zat daardoor als een rat in de val. De deur naar mijn bed en het toilet durfde ik niet meer door, gezien er een grote kans bestond dat Meneer Spin op mijn hoofd zou belanden. Om mezelf zien te bevrijden moest ik de spin te pakken zien te krijgen.
Hoe gaan we dat doen?
Met mijn 1.61 m ben ik iets te klein om het plafond aan te raken. Als ik het beest wilde vangen in een bakje moest ik ergens op staan. Onze stoelen hebben wieltjes, wat vragen was om blauwe plekken, dus ik moest iets anders verzinnen. 

Spinnenangst
CW – Supernatural


Ik begon impulsief met onderzetters te gooien, in de hoop het beestje van zijn plekje te krijgen. Dit was eigenlijk heel sneu, maar gelukkig voor de spin gooi ik niet zo goed. Het beest ging dan ook gewoon verder waar hij mee bezig was en was niet onder te indruk van mijn actie.
Ondertussen lag de kamer bezaaid met onderzetters en wist Manlief waar ik uithing. Niet dat hij kwam helpen hoor, dan had ik moeten schreeuwen.
Mijn oog viel opeens op de stofzuiger, die al een paar dagen klaar stond, als een soort hint voor Manlief. Helaas weet hij dat soort hints helaas heel goed te negeren.

Met de stofzuiger was ik niet van plan om Spiderman op te zuigen, maar ik gebruikte de stang om het beestje van het plafond te tikken. En dat deed ik iets te hard, waardoor Spiderman opeens nergens te bekennen was. Dat gaf me letterlijk jeuk over mijn hele lichaam. Ik voelde dat beest overal over mijn lijf heen lopen, al was dat niet het geval.
Spiderman liep heel droog over de muur, terug naar het plekje wat hij eigen had gemaakt. Het was nu een kwestie van timing voor de slakom-truc, vóórdat hij weer terug op het plafond zou zitten.
Deel één van de slakom-truc is heel makkelijk: Je ziet het doel, focust, plaatst de kom over het beestje en voila, beestje in de kom.

Deel twee is wat spannender: Je schuift een blaadje onder de opening, om zo de spin in de kom te houden. Vervolgens loop je naar de tuin en gooit de slakom de tuin in. Waarschuwing: Wanneer je tegels hebt liggen kan dit wat lawaai maken. Gebruik dan ook een kom van materiaal wat tegen een stootje kan.
Tijdens het vangen van de spin had ik deze keer ergens een fout gemaakt en een lege slakom de tuin in gegooid, want toen ik me omdraaide zag ik Spiderman heel relaxt op de muur zitten. Als ik zijn bekkie had kunnen zien had er vast en zeker een lach op gestaan.

Ik heb uiteindelijk de slakom weer uit de tuin gehaald en heb een nieuwe poging gewaagd om het monster te onderscheppen.
Voor een tweede keer mepte ik de slakom weer de tuin in. Deze keer met spin!!
De hele buurt was wellicht op de hoogte van mijn nachtelijke avontuur, maar ik kon mijn huis niet zomaar over laten nemen.
Het was een pittige strijd, Spiderman was een waardige tegenstander, maar het was voor hem tijd om weer terug de natuur in te gaan.

Spinnenangst

Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Laat een reactie achter!

Gerelateerde posts

Gerelateerde posts

Gerelateerde posts