Een robot en een kluns – Spanning op vakantie

1. Een robot en een kluns

Manlief en ik gaan graag met vakantie. Nu zijn wij geen strandhangers, hoewel het ons steeds beter af gaat. Wij zijn vooral doeners. 
In een ander land willen wij het land zien, het zogeheten cultuur snuiven.

Een aantal jaar terug kozen we voor Turkije. Het stond niet specifiek op ons lijstje, maar het werd ons door anderen aangeraden als een mooi, warm en ultra veilig land. Zo gezegd zo gedaan. De eerste week vermaakten we ons prima in het zonnige oord, we hebben zelfs geluierd aan het strand.
De tweede week vierden we mijn verjaardag. Na een heerlijke maaltijd mocht ik mezelf uitleven in een winkelstraat aan de andere kant van de stad. Een gedeelte waar we nog niet waren geweest.

Het was behoorlijk druk, maar vanuit het niets kreeg ik opeens het vreemde gevoel dat iemand ons in de gaten hield.
Ik schudde het van me af en liep een winkel in. Eenmaal weer buiten kwam het gevoel weer terug en ik zag een kerel staan die in mijn ogen veel te onopvallend deed, B-100.
Een klein stukje verderop zag ik de man weer en ditmaal had hij blijkbaar een erg leuk telefoongesprek. Als hij al iemand aan de telefoon had.
Ik vond het vooral op een toneelstukje lijken. Natuurlijk vertelde ik Manlief wat ik dacht, maar hij zag niks bijzonders.
“Je bent gewoon een beetje paranoia, maak je geen zorgen.”

Ik werd inderdaad een beetje paranoia, want ik zag die kerel ondertussen overal en dan niet zoals je wel vaker steeds dezelfde persoon tegenkomt.
Deze kerel hield ons in de gaten, ik wist het zeker.
Na een uur en zo’n dertig winkels later stond Meneer-B-100-Onopvallend aan de overkant van de straat, heel subtiel (kuch..) naar het gebouw te kijken waar hij tegenaan geleund stond. We namen een afslag naar een andere winkelstraat en B-100 deed hetzelfde.
De volgende twee afslagen ook. Elke keer wanneer wij een winkel uit kwamen lopen zag ik die kerel ergens sneaky staan. 

Toen ik Manlief weer vertelde dat er iets niet klopte, antwoordde hij: “Je hebt gelijk.”
Die woorden hoor ik graag, maar op dat moment had ik ze juist niet willen horen.
Manlief is niet groot van stuk, maar onderschat hem niet. Ik voel me altijd veilig bij hem, maar dit was iets anders. We waren in een ander land, we spraken de taal niet en daarnaast waren we met zijn tweetjes. Of meer Manlief alleen..
Ik kan mezelf op tien plaatsen kneuzen terwijl ik alleen maar mijn jas aantrek en al ben ik stevig, ik ben zo broos als een biscuitje.

Spanning op vakantie
CW – Supernatural

Manlief is mijn aliën, mijn robot, die man is te bijzonder om aards te zijn, al heeft hij nog zoveel aardse trekjes overgenomen.
Volgens mij download hij met een plug in zijn hoofd nieuwe apps in zijn bovenkamer. (Yep, matrix-freak hier. 😁)
Er is weinig wat hij niet kan, maar vooral zijn ingebouwde GPS is buitengewoon te noemen. Het werkt beter dan menig navigatiesysteem.
In de situatie we-zitten-in-een-onbekend-land-en-zeer-waarschijnlijk-wil-iemand-iets-van-ons bleef Manlief bijzonder kalm.
We bleven in de drukte lopen tot we uitkwamen bij een plein met diverse tentjes en besloten om ergens wat te eten. (Alweer eten ja.)

B-100 hield ons nog steeds in de gaten vanaf een zijstraatje en we hadden op dat moment ook door dat hij niet alleen was.
Er stond op elke hoek een B-100-kloon naar ons te gluren.
We hebben bijna twee uur op het pleintje gezeten en we werden al die tijd in de gaten gehouden door minimaal twee man.
Omdat we niet wisten wat we moesten doen (en ik hysterische beelden voor me zag uit elke freakfilm die de mensheid ooit heeft gemaakt), wilde ik zo snel mogelijk terug naar het bekendere gedeelte van de stad en dan vooral ons hotel.

Manlief had kennelijk zijn Ninja-software gedownload, want hij zoefde sierlijk zigzaggend met mij aan zijn hand door de drukke winkelstraten.
Rustige zijstraten werden uit voorzorg vermeden en we kwamen gelukkig veilig terug in ons hotel.
Daar vroegen we ons af wat er eigenlijk was gebeurd of meer wat we mogelijk hadden weten te voorkomen.

De volgende dag vertelden we aan de ober van ons favo restaurant wat we hadden meegemaakt.
Hij vertelde ons dat we mazzel hadden gehad, er worden daar dagelijks toeristen geplunderd. 
Ergens vind ik het vreemd dat ze het op ons voorzien hadden. Manlief en ik dragen geen sieraden en ik had geen tas of een portemonnee bij me.
Het geld wat we bij ons droegen was ook niet bijzonder veel. Ik denk toch echt dat het om Manlief’s downloadplug ging, het kan niet anders. 
😜

Wij hebben in ieder geval het geluk gehad dat er niks is gebeurd, door zulke stupid fuckers had onze vakantie heel anders kunnen verlopen.
Ons avontuur stelde misschien niet heel veel voor, maar op dat moment vond ik het best spannend.

Dus. Turkije is prachtig, het eten is er heerlijk,
maar veilig? Daar hebben we onze twijfels over..  😉

3. Een robot en een kluns
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *