Discriminatie & racisme – Ik begrijp het niet

1. Discriminatie en Racisme

Waarom kunnen we nog steeds niet accepteren dat we allemaal anders zijn?
Een ander uiterlijk, andere achtergronden en zo ook een verscheidenheid aan gebruiken en voorkeuren.

Gebruiken en (religieuze) gewoontes zijn een keuze, je krijg het vanuit huis mee of je ‘ontdekt’ het ergens in je leven.
Dit zijn dingen die je zou kunnen veranderen als je dat wilt. Niks mis mee, mits je het in mijn ogen niet als een excuus gebruikt.
Dan hebben we het uiterlijk en seksuele voorkeur, dat is iets waar we geen keuze in hebben. We worden geboren met een bepaald optiepakket en daar moeten we het mee doen. Natuurlijk kun je met plastische chirurgie iets aan je uiterlijk veranderen, maar met de rest van het optiepakket moeten we zien te leven.

Ik heb gemixt bloed en twijfels gehad over mijn geaardheid, wellicht spreekt het onderwerp me daarom extra aan. Ik ben gediscrimineerd en gepest. 
Gelukkig niet in de hoedanigheid dat ik vind dat ik daardoor schade heb opgelopen, maar helaas kan niet iedereen dat zeggen.
What the fuck maakt het toch uit wat iemands, afkomst, geaardheid of religie is? Ik vind het belangrijker om te weten of mensen een goed hart hebben en betrouwbaar zijn. Waar ze vandaan komen, wie ze vereren of met wie ze in bed liggen moeten ze zelf weten.
Het mag misschien niet in je straatje passen, so what? Er is aan jou ook vast iets wat een ander niet zint, moeten we daarom elkaars leven zuur maken?

Verschil komt door allerlei factoren, maar een negatief label ergens aan hangen is gecreëerd. Waarom snap ik alleen niet, wat is daar het voordeel van?
Homofobie, bijvoorbeeld, dat het in 2018 nog steeds bestaat verbaasd me eigenlijk vooral in Nederland, zo vrij is ons land helemaal niet.
De reclame van suitsupply, waarin twee mannen elkaar een kus geven heeft onlangs nog voor veel opschudding gezorgd.
Ik heb verschillende reacties gelezen over de reclame, van uiteenlopende meningen tot zeer asociale opmerkingen.
Je mening uiten mag, dat doe ik hier openlijk, maar mensen zomaar zwaar beledigen vind ik iets anders.

Intimiteit is persoonlijk, wat de één te ver vindt gaan is voor de ander heel normaal, maar liefde is liefde in mijn ogen wat je geslacht ook is.
Er zijn mensen die het gek vinden om genegenheid in het openbaar te tonen of te zien, dat kan, maar moet een ander zich dan maar inhouden?
Zolang ik niet verplicht hoef toe te kijken hoe mijn buren elkaar uit elkaar trekken in mijn voortuin, mogen ze van mij rustig hun gang gaan.

Er zit voor mijn ook wel verschil in genegenheid tonen en straatporno. Een kus, daar is toch niks mis mee?
Het gaat om liefde, iets moois, waarom is dat een reden voor discussie?
Oorlogen, armoede en milieuvervuiling, dát zijn punten voor discussie, blijf alsjeblieft van mooie dingen af!!
Op tv en social media zien we alleen maar bloot en gefotoshopte lichamen. Jongeren die tegen een ideaalbeeld aankijken die niet eens realistisch is.
Waarom wordt dat wel gewoon gevonden?

Zo begrijp ik xenofobie ook niet, angst voor buitenlanders. Haat naar mensen met een kleurtje begrijp ik al helemaal niet.
Op het strand en met zonnebanken proberen we zelf een kleurtje te krijgen, dat is toch krom?!
Als we terug de geschiedenis induiken, de tijd waarin gekleurde mensen werden behandeld als beesten, schaam ik me voor mijn medemens.

Racisme bestaat vandaag de dag nog steeds en ik snap het niet. Op dit moment zijn het vooral de Arabieren en overige Midden-Oosters (bestaat dat woord?) die niet geaccepteerd worden, omdat daar toevallig een groep hersenloze kutidioten de boel verpesten.
Ik heb eventjes als juridisch begeleider van vluchtelingen gewerkt. Ik begeleidde ze tijdens hun procedure, hierdoor heb ik wat kennis van asielrecht. Iets wat vele Nederlandse social media gebruikers ook denken te hebben. 😉 Alleen weet ik uit ervaring dat het niet zo gemakkelijk is om een verblijfsvergunning te krijgen. 

Discriminatie & racisme
CW – Supernatural

Tijdens mijn werk heb ik teveel verscheurde mensen gezien en ik kan alleen maar hopen dat ik nooit hoef mee te maken wat zij hebben meegemaakt.
Het heeft me ook doen inzien hoe rijk ik wel niet ben én hoe goed wij het hier hebben.
Vluchtelingen krijgen van veel dingen de schuld, de woningschaarste, armoede en waarschijnlijk kan de regen er ook bij, terwijl ze alleen maar proberen te overleven. Wanneer je een schuldige wilt zien voor de woningschaarste en armoede in Nederland, kijk dan even naar de regering zij maken de regels.

De wereld is opzoek naar een andere planeet om mogelijk te gaan bewonen, dan zijn we uiteindelijk toch ook vluchtelingen? Of zie ik dat verkeerd?
Maar genoeg over vluchtelingen, het gaat mij om het punt dat een hele groep wordt afgerekend op iets wat een stel hersenlozen hebben veroorzaakt.
De klux ku klan had het niet alleen voorzien op gekleurde mensen, ze waren ook homofoob.
Terroristen hebben ondertussen de islam verpest en Arabisch ogende mensen worden gehaat. De media voedt deze haat en maakt het alleen maar erger.
Een grote groep mensen wordt vandaag de dag gehaat vanwege hun afkomst, uiterlijk en of godsdienst, zonder één van deze mensen ook maar een kans te geven.

De haat, of het wantrouwen, naar Arabisch ogenden heb ik zelf mogen ervaren. Ik vind mezelf er niet Arabisch uitzien, maar helemaal Hollands kan ik mezelf ook niet noemen. Ik ben een latte machiatto, ik verander van taupe naar karamel en olijf-bruin, afhankelijk van de hoeveelheid zon waaraan ik mezelf blootstel.
In mijn leven heb ik veel vragen over mijn afkomst gehad, veelal krijg ik te horen dat ik een mediterraans uiterlijk heb, maar ook Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen zijn voorbij gekomen. Het Arabische wordt eigenlijk alleen maar geraden door Arabieren, maar zodra anderen er weet van hebben zijn de vragen bijzonder te noemen.

“Hoelang woon je al in Nederland?”
“Je beheerst het Nederlands erg goed.”
“Jij was zeker ook een vluchteling?”
“Mag jij wel zonder hoofddoek naar buiten?”
Schriftelijk werd me geregeld gevraagd of ik bij afspraken gebruik wilde maken van een tolk.

Het scheelt dat ik met een echte Hollander ben getrouwd en dat mijn achternaam tegenwoordig geen vragen meer oproept, maar wanneer ik op Schiphol mijn paspoort laat zien valt het me op dat ze toch iets grondiger te werk gaan, dan bij mijn blauwogige Hollandse man.
Ik trek me er niet veel van aan omdat hun zorgvuldigheid ook voor mijn veiligheid is, maar toch, wat kan ik er aan doen dat ik een Arabische achternaam heb?
Als IS Italiaans of Japans was geweest had ik er wellicht niks van gemerkt.

De afgelopen tijd zijn er weer genoeg mensen omgekomen bij schietpartijen en andere nutteloze acties.
Wanneer een dader een exotisch uiterlijk, of afkomst heeft, weet de media alle haat weer op te laaien. Een knappe westerse heteroseksuele atheïst kan ook de meest verschrikkelijke daden op zijn geweten hebben. Daarnaast zijn we allemaal verantwoordelijk voor onze eigen daden.
Als ik mijn brood koop bij een bakker die een koeienverkrachter blijkt te zijn, ben ik toch niet schuldig? Ik wist nergens van, ik kocht alleen mijn brood bij hem.

Maakten we ons maar wat drukker om onze planeet, dat is een stuk belangrijker dan alle haat. We hebben de aarde nodig, of je moet op haat kunnen leven in plaats van zuurstof. Misschien is het voor mij makkelijk omdat ik ruimdenkend ben, maar ik wil aan alle homo- en xenofoben vragen om zich het volgende voor te stellen:

Hoe zou jij het vinden als mensen jouw hoofd niet kunnen accepteren, om welke reden dan ook?
Je wordt nagekeken, uitgescholden en je krijgt de schuld van alle narigheid in de wereld.
Je raakt vrienden of familie kwijt, misschien krijg je zelfs problemen bij het vinden van een baan.
Dat allemaal alleen maar door het hoofd waarmee je bent geboren.
Hoe zou je je dan voelen?

Discriminatie & racisme

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *