1. Complotleven

Australië bestaat niet, de aarde is plat en aliens leven al jaren onder ons. Hollywood bestaat uit satanische pedofielen, een pizza bestellen kan daarom niet meer.. Covid komt door 5G en de nieuwe wereldorde is de bevolking aan het uitdunnen door middel van microchips in vaccins, maar Trump gaat ons verlossing bieden.
Wat de fuck! 

Door de crisis is ons leven wat rustiger geworden, de online wereld daarentegen drukker. Complottheorieën groeiden en kregen meer aanhangers. 
Mensen zijn groepsdieren, we zoeken verbinding en willen graag ergens bijhoren. Mijn probleem is dat ik mezelf mijn hele leven al afvraag waar ik bij hoor. 
Ik heb al eens verteld dat ik dubbel ben. In veel gevallen kan ik twee, of zelfs meer, kanten zien, wat dingen niet gemakkelijker maakt. 
Ik kan mezelf een criticus noemen, voornamelijk als het om mezelf gaat, maar ook betreft andere onderwerpen. 
Er is niet veel wat ik zomaar voor waarheid aanneem en ik sta open voor informatie en de mening van anderen. Het zorgt er alleen niet voor dat mijn mening duidelijker wordt. Ik kan in de meeste gevallen nog steeds diverse kanten zien en heb geen idee hoe ik daarmee om moet gaan. Het roept voornamelijk meer vragen op, zoals bij diverse complottheorieën.

We gaan even terug naar 11 september 2001. Het voorgeval hoeft niet eens genoemd te worden, de datum zegt genoeg. 
Er zijn verschillende theorieën over hetgeen er is gebeurd. Waren dit extremisten of is het in scene gezet? 
Is er echt een ongeschonden paspoort gevonden van één van de kapers? Zo, ja, waar koop ik een pak van dat materiaal? 
Hoe konden de torens instorten en dan ook nog eens zo ‘perfect’?
Ik zal geen antwoord op mijn vragen krijgen en als dat wel het geval zou zijn krijgen we de slachtoffers er helaas niet mee terug. 

De klimaatcrisis is ook een terugkerend onderwerp waar diverse theorieën over bestaan. Ik heb het al eens benoemd, ik vind dat we niet goed met de aarde omgaan en dat heeft gevolgen. Anderzijds bestaat de aarde al miljoenen jaren en heeft deze ook wat bipolaire trekken, van ijstijden tot extreme hitte. In het verleden had het voornamelijk een natuurlijke oorsprong, zoals vulkaan uitbarstingen en verminderde zonneactiviteit. Dat zal nog steeds het geval zijn, maar daarnaast is de mensheid ook van invloed. Het kappen van bossen, wildstroperij en natuurlijk onze vervuiling, zoals de plasticsoep, kan niet goed zijn. 

The Great Reset zal je ook vast niet ontgaan zijn. Dit zijn plannen om de wereld om te vormen, de wereld verbeteren, verduurzamen en armoede uitroeien. 
Als ik het objectief bekijk vind ik het niet eens zo’n slecht idee. (Sorry..  🙈)
Ik wil de wereld zelf ook graag verbeteren, alleen heb ik de mogelijkheid niet om dat op grote schaal te realiseren. 
Nu heb ik het beste met mensen voor, maar geloven mensen die mij niet kennen dat ook? Of komen er dan opeens complotten over mij tevoorschijn?
Natuurlijk heb ik vooral veel vragen over The Great Reset. Wat houdt het precies in? Hoever gaat dit? En hebben we straks nog wel vrijheid?
Niet dat we nu veel vrijheid hebben.. 😏

Sorry, covid moet genoemd worden. Het onderwerp is zo actueel dat het lijkt alsof ons leven nergens anders meer uit bestaat.  
Ziektes en pandemieën hebben altijd al bestaan. Het feit dat het momenteel ons leven domineert komt voornamelijk door onze technologie.
We reizen meer waardoor ziektes zich sneller kunnen verspreiden en staan constant in contact met de rest van de wereld, via de media waar covid een dagelijks onderwerp is. 
Of het virus bestaat? Ja, dat denk ik wel, maar ik betwijfel wel in welke vorm. Is het een extreme ziekte, wat de media ons toonde in Wuhan, waar mensen in bosjes neervielen? Is het een heftig griepvirus? Of is het een griepje wat zich ernstiger uit door massahysterie?  

Complotleven
 CW – Supernatural

Ik weet niet wat de waarheid is, maar ik ben het totaal niet eens met de maatregelen, deze hebben volgens mij meer slachtoffers gemaakt dan de ziekte zelf.
Waarom werden deze maatregelen niet genomen bij de Mexicaanse griep? Bovendien vind ik de regels krom. Waarom is de horeca nog steeds gesloten, maar kunnen we wel met zijn allen naar de supermarkt, opgepropt zitten in het OV of in een vliegtuig? En waarom dragen mensen mondkapjes op straat? 
Ons immuunsysteem wordt gesloopt door de obsessie met desinfectiemiddelen, wat ons uiteindelijk weer kan verzwakken en vatbaarder maakt voor ziekteverwekkers. 

Helaas heb ik geen idee wat ik kan doen om het beter te maken. Nu maakt het ook niet uit wat je doet, het lijkt erop dat we altijd van het ergste uitgaan. Overal ontstaan discussies over, niet alleen over complotten, over álles. Complottheorieën fascineren me, maar ik weet ook dat ze gevaarlijk kunnen zijn. Ze kunnen haat en geweld veroorzaken tegen bepaalde groepen of persoon, welke als zondebok wordt gebruikt. 
Zo zijn er vermogende mensen die de wereld proberen te verbeteren.
Nu kan dat uit eigenbelang zijn, om controle uit te oefenen, in de hoop meer macht te krijgen. Anderzijds kan het eigenbelang ook in de goede vorm bestaan. Ze willen iets goeds doen, zoals zich inzetten voor de mensheid en het behoud van onze planeet wat ook in hun eigen voordeel is en dat van hun naasten. 

Het lijkt wel of we niet kunnen geloven dat mensen in staat zijn om iets goeds te doen, vooral vermogende mensen zijn volgens velen alleen uit op macht en controle en mensen gaan ver om dat te bewijzen. Onze technologie is ondertussen zo geavanceerd dat verschil tussen echt en namaak soms moeilijk te zien is. Maar het is ook een kunst om overal bewijzen te zien. Heb je wel eens van apofenie gehoord? 

Dit is het zien van patronen die er niet zijn, je bent ergens zo mee bezig of gelooft ergens zo sterk in dat je overal ‘bewijs’ ziet.
Een beetje zoals wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht en deze opeens overal ziet, je denkt aan baby’s en ziet overal zwangere vrouwen of kleine kinderen.  
Dit verschijnsel vind ik ook passen bij complottheorieën. Als jij heel sterk gelooft dat we in een simulatie leven en dat je buren aliens zijn, dan ga je waarschijnlijk steeds meer patronen zien die jouw vermoedens bevestigen. 

Ik weet nog steeds niet wat de waarheid is, misschien zijn de meeste complotten wel echt waar. Er zal op zijn minst een kern van waarheid in zitten. 
Maar als we weer even terug de tijd in gaan waren er ook complotten over elektra, we waren er bang voor en moesten er in eerste instantie niets van weten. 
Tegenwoordig zijn mensen bang voor vaccins, er was ooit een tijd waarin mensen er blij mee waren en vertrouwen hadden in de gezondheidszorg.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik soms ook mijn twijfels heb over de motieven van de farmaceutische industrie, zieke mensen leveren immers geld op.
Anderzijds zorgen producten als triptanen en pijnstillers ervoor dat ik nog kan genieten van mijn leven en daar ben ik ze dankbaar voor. 

Helaas zullen er altijd mensen met slechte bedoelingen bestaan, maar ik wil daar niet teveel van uitgaan want dat maakt het leven heel zwaar.
Wellicht zal ik een slapend schaap genoemd worden, gezien mijn vermoeidheid en wilde bos haar klopt dat misschien ook wel. 😜
Ik ben er hoe dan ook van overtuigd dat het goede altijd overwint en probeer daar op te focussen.

Ons leven is maar kort, probeer het te vullen met waardevolle dingen en geniet daar zoveel mogelijk van. 

Complotleven

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *