Chronische tijdnood

1. Chronisch tijdgebrek

Ik kan niet zo goed met tijd omgaan. Wat time-management zou daar bij kunnen helpen, ware het niet dat mijn lichaam het grootste struikelblok is. 
Een normale week heeft zeven dagen, mijn week bestaat soms uit enkele bruikbare uren. Ik wil wel heel veel en dat maakt mijn leven tot een grote chaos. 
Mijn dagelijks leven bestaat grotendeels uit afwachten, in afwachting hoe ik me voel of in afwachting tot ik me weer beter voel. 
Plannen gaat moeizaam, alles gaat onder voorbehoud, omdat er een mogelijkheid bestaat dat ik mijn afspraken niet na kan komen. 

Ik probeer me zoveel mogelijk aan een ritme te houden, zo ga ik bijtijds naar bed, maar helaas is mijn slaap niet iets waar ik van uitrust.
Ik word elke dag vermoeid wakker met pijn in mijn hele lichaam, maar de plicht roept.
Gelukkig heb ik de vrijheid om zelf mijn tijd in te delen, 
wat niet meteen betekent dat mijn dagen heel chill zijn. Omdat ik met regelmaat plat lig ben ik altijd afspraken aan het verplaatsen. Dat geeft weer stress omdat ik geen idee heb wanneer ik weer in staat ben om mijn afspraken na te komen. 

Ook op sociaal vlak zit mijn tijdnood me dwars. Ik heb een groot netwerk om me heen, wat natuurlijk heel fijn is, maar bijna onmogelijk om te onderhouden. 
Ik hou niet van telefoneren, maar ik voel me vaak verplicht om mijn telefoon aan te nemen of om op een appje te reageren. Want wat als iemand me nodig heeft. 
Willen en kunnen is niet altijd een keuze. Wanneer ik aan het werk ben staat mijn telefoon vaak zacht, wat dagelijks resulteert in diverse gemiste oproepen die me een knagend schuldgevoel geven. 

CW – Supernatural

Alle telefoontjes ‘in halen’ is geen optie. Telefoneren terwijl ik bij iemand op visite ben, in bespreking zit of op de pijnbank lig bij de chiropractor vind ik een beetje vreemd. Wanneer ik plat lig is telefoneren helemaal het laatste waar ik zin in heb. 
In de auto vind ik telefoneren niet zo erg,
 maar ik rij niet veel en wanneer dat wel het geval is, is opeens niemand bereikbaar. 
Misschien is het een optie om groepsgesprekken te gaan voeren. Eén gesprek per maand meld je nu vast aan. 😜

Voor een chronisch zieke kunnen normale dingen al een flinke uitdaging zijn, zoals zelfzorg, huishoudelijke taken en dagbesteding. 
In slechte tijden kan het onmogelijk zijn om deze taken uit te voeren, laat staan bijkomende zaken. Ja, zelfs sociale contacten onderhouden. 
Door al mijn klachten sta ik al constant in de stress-stand, elk beetje extra stress doet me geen goed. 
Ik kan mezelf vol blijven pompen met steroïden en pijnstillers,
 maar waarom? Om anderen tevreden te houden? 

Ik heb zoveel mooie plannen waar ik über-enthousiast over ben, maar boven alles wil ik een gewoon leven leiden.
Soms wil ik mezelf letterlijk opsluiten in een hutje op de
 hei en slapen tot ik mezelf beter voel. 
De wereld van vandaag is druk en stressvol. We stellen hoge eisen aan onszelf wat niet nodig is, je hoeft niet overal aan mee te doen.  
Jij mag je leven invullen zoals jij dat wilt, anderen hoeven dat niet te begrijpen. 

Stress is ongezond en een teken dat je rustiger aan moet doen.
Het leven is meer dan jezelf uitputten omdat het van je verwacht wordt. 
Luister naar je lichaam en zorg goed voor jezelf. 
💖

Chronisch tijdgebrek
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *